Er CrossFit trygt?

Innhold

Ja...

sier Andy McTaggart, helse- og treningsleder på Fitness First, Tottenham Court Road, London

Jeg ble med i en CrossFit-boks i år fordi jeg ikke lenger spilte rugby og ønsket noe som ville utfordre meg. Det har vært morsomt og til tider vanedannende. Jeg er naturlig konkurransedyktig og fant at det kjører meg til å trene hardere og løfte tyngre, men også å gjøre det raskere. Og det er problemet.

Enhver fysisk aktivitet utgjør en skaderisiko når den ikke er gjort riktig. Hvis dårlig teknikk ikke blir korrigert, vil du bli skadet. Og med CrossFit, som oppfordrer deg til å fullføre styrke eller utholdenhetsøvelser så fort som mulig, er det for enkelt å ofre form for å fullføre raskere.

Skader vil skje hvis du ikke har en anstendig trener som sikrer at du gjør øvelsene trygt. Programmeringen for CrossFit kan også være komplisert, og hvis det ikke er godt gjennomtenkt, kan du utvikle skader ved å presse muskler gjennom overtraining.

Flytt som hoppesprang, kipping pull-ups og olympiske heiser gir økt risiko for skade når de er ferdige for tiden eller i høy fart. Hvis du overtrain dem, kan du ende opp med en anstrengt rotator mansjett eller revet achillespes.

Jeg har gjort klasser hvor treneren er god til å motivere folk, men er egentlig ikke coaching - det er ingen korrigering av dårlig teknikk eller å hjelpe folk å forstå beveger seg. Dette skjer i vanlige treningsstudioer, men CrossFits vekt på å drive gjennom treningsøktene betyr at det kan være en oppskrift på katastrofe. Jeg har møtt noen flotte CrossFit-trenere, men noen er bare gode til å gi folk opp. Bokser må drives av erfarne trenere. Mye er, men det er for mange som ikke er det.

Nei...

sier Jonny Landels, en Level 2 CrossFit trener på Reebok CrossFit Thames i Londons Canary Wharf

Første ting først: Et sports- eller treningsprogram bærer en risiko for skade. Gode ​​CrossFit-klasser lærer riktige bevegelsesmønster for å sikre din sikkerhet, og mens det er en sjanse for at du kan få vondt, er det mindre farlig enn idrett som fotball eller rugby. Kjernen er i ferd med å gjøre deg fitter, sterkere og sunnere. Og det fungerer - vi har dataene for å bevise det. Be om å se et CrossFit-medlems treningsdagbok, og du vil se at treningsperioden går ned og styrketallene stiger.

Det er jobben til hver trener å utdanne seg på menneskelig bevegelse. CrossFit innebærer masse forskjellige øvelser, og det er viktig at du har lært hvordan du gjør hver riktig. Som et selskap tilbyr CrossFit coaching kurs for å utstyre trenere med de ferdighetene de trenger for å kjøre klasser trygt. Noen trenere kan ikke være like gode som andre, men hvis du føler at du er i fare for å skade deg selv, løft den med de ansatte eller finn en annen boks å trene på.

Good CrossFit treningssentre tilbyr programmering som er planlagt nøye av lederen, og øktene overvåkes av trenere for å sikre at folk lærer nye bevegelser og utvikler eksisterende. Andre treningsstudioer tilbyr ikke bare dette nivået av undervisning og omsorg, med mindre du betaler for PT-sesjoner.

Ja, det kan være lett å bli fanget opp i en WOD, gå ut og kaste riktig teknikk ut av vinduet, men det er ditt ansvar å sikre at det ikke skjer. Hvis du er skadet med CrossFit, er det sannsynligvis din feil for å bli slurvet eller ikke å lytte til kroppen din. Klandre utøveren, ikke øvelsen.

 

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar