Er kaffe bra for deg?

Kaffe er en strålende drink. Det er det eneste som er verdt å få opp om om morgenen, og for oss på Coach minst, er utsikten over vår morgen joe det siste vi tenker om om natten. Den driver arbeidsplasser over hele verden, bekjemper morgendagens og ettermiddagsslumpene, og gir den perfekte folien til en første date.

Til tross for alt dette har kaffe brukt år med uberettiget mistanke om dens innvirkning på helsen. Den er lastet med koffein, vanedannende og dårlig for deg - noen forbanner selv seg selv som de nipper til deres koffeinholdige og gledefrie, varme drikker. Vel, vi kommer ikke til å stå og la kaffe ta denne ufortjente flakken lenger.

Kaffe er ikke bare ikke dårlig for deg, men har også flere helsemessige fordeler, ifølge forskningen. Og sikkert, koffein er vanedannende, men det er neppe heroin. Kutting av koffein kan gi deg hodepine i et par dager, men det kommer ikke til å resultere i hallusinasjoner av svingete småbarn satt til Born Slippy.

Ikke ta vårt ord for det. I april i fjor kom en vurdering av bevisene knyttet til helserisikoen og fordelene med kaffe seg fast på siden av den hellige bønnen, og fant at helsemessige fordeler (eller nullvirkninger) tydeligvis oppveide risikoen for moderat forbruk. Gjennomgangen så på alle slags sykdommer og lidelser, inkludert kardiovaskulære sykdommer, kreft og total dødelighet.

Hvis det ikke er nok for at du vil ta en kopp java umiddelbart, les videre om ti grunner til at kaffe er bra for deg.

1. Kaffe er forbundet med redusert sjanse for å utvikle prostatakreft

Prostatakreft er den vanligste kreft hos menn med en av åtte som får det i løpet av sin levetid (et tall som øker til en av fire blant svarte menn). En måte du kan redusere risikoen for prostatakreft, er ved å downing tre espresso om dagen, ifølge en studie fra Istituto Neurologico Mediterraneo Neuromed (IRCCS) i Pozzilli, Italia.

Studien spores 7000 menn og deres kaffe forbruk vaner i fire år. De som drakk tre eller flere kopper espresso per dag ble funnet å ha en 53% redusert risiko for å få prostatakreft sammenlignet med de som drakk to eller færre kopper. Effekten var mest sannsynlig å være på grunn av koffein i kaffen, i stedet for noe annet stoff, så hold det skikkelig i stedet for å velge decaf når du bestiller espressoen din.

2. Det hjelper vakt mot type 2 diabetes

En nylig UCLA-studie fant at seks kopper kaffe om dagen kunne redusere risikoen for å få type 2-diabetes med opptil en tredjedel. Det er mye kaffe (utover det anbefalte daglige maksimale inntaket av 400 mg koffein - sprø forskere!), Men daglig bruk av noe av stoffene senket sannsynligheten for å utvikle sykdommen.

3. Det hjelper verne mot nevrologiske sykdommer som Parkinsons

Forskning publisert i den amerikanske tidsskriftet nevrologi fant en sammenheng mellom vanlig kaffeforbruk - så lite som en kopp om dagen - og en lavere risiko for Parkinsons.

4. Det har en potensiell beskyttende effekt mot Alzheimers

Forskning viser at kaffe fører til økt avfyring av nevroner i hjernen, noe som forbedrer kognitiv funksjon og reduserer sannsynligheten for å utvikle demens.

5. Det reduserer sannsynligheten for å være deprimert og selvmordstank

I 2013 så forskerne på studier som fulgte mer enn 200 000 mennesker over 14 år, og fant at de som drakk to til fire kopper kaffe om dagen, var 50% mindre tilbøyelige til å begå selvmord enn de som drakk av kaffe eller færre kopper kaffe .

6. Det holder Grim Reaper i sjakk

Da forskerne samlet data om kaffedrikkvaner på 130 000 menn og kvinner og fulgte dem i over 20 år, fant de at personer som drikker to til fem kopper om dagen, har en litt lavere all-års dødelighet.

7. Det øker stoffskiftet ditt hvor som helst fra 3-11%

... som hjelper deg å brenne fett mer effektivt.

8. Det kan være bra for blodtrykket

Etter å ha analysert 36 forskjellige studier med 1.270.000 deltakere, konkluderte forskerne at folk som drakk i moderasjon, definert som tre til fem kopper om dagen, faktisk reduserer risikoen for å utvikle hjertesykdom eller hjerneslag.

9. Det forbedrer atletisk ytelse

Kaffe gjør dette ved å bryte ned kroppsfett, slippe fettsyrer inn i blodstrømmen, som deretter brukes som drivstoff.

10. Det beskytter leveren din

Forskere ved World Cancer Research Fund International fant at det å drikke to eller flere kaffe om dagen reduserer risikoen for å utvikle leverkreft med så mye som 40%. Resultatene tyder på at hvis du drikker tre kopper om dagen, reduseres risikoen med mer enn 50%. Kaffe er også sterkt involvert i å bekjempe effektene av alkohol på leveren - å drikke to eller flere kopper kaffe hver dag, kan redusere risikoen for død fra levercirrhose med 66%.

De 5 mest fordelaktige tider for å drikke kaffe

1. Etter en maraton

Kaffe er et vanndrivende middel (det gjør at du vil gå), men det er ikke kjent å dehydrere deg - og som koffein har vist seg å hjelpe absorberingen av karbohydrater, vil en kaffe etter løpet hjelpe deg med å gjenopprette når du er klar til spise.

2. Når hodepine eller migrene truer

Migrene pasienter rapporterer at en sterk kopp kaffe kan stoppe et angrep i sporene sine. Koffein er en viktig aktiv ingrediens i mange reseptbelagte og over-the-counter hodepine medisiner og har vist seg å gjøre dem 40% mer effektive enn de uten koffein.

3. Mellom 10.00 og 12.00 eller 14.00 og 17.00

Nylig forskning viser tidlig morgen er den verste tiden på dagen for kaffe på grunn av de høye nivåene av kortisol (et hormon som frigjøres som følge av stress og lavt blodsukker) i vår kropps første ting. Å ta i koffein når kortisolnivåene er høye kan bety at kroppen slutter å produsere mindre av det når det trengs, så drikk senere.

4. Et par uker før en tannkontroll

Forskning publisert i Journal of Applied Microbiology, Brasil fant at kaffe med høyt koffeininnhold, full av melk eller sukker, kan beskytte tennene dine. Kaffe, spesielt de mer sure bryggene, har en antibakteriell kvalitet som kan bryte ned og drepe bakterien av bakterier på tenner som forårsaker plakk og fører til tannråte.

5. En time før en treningsøkt

Koffein, en juridisk stimulant i henhold til internasjonale olympiske komiteens regler, er det mest populære stoffet i sport. Coventry University fant at idrettsutøvere oppnådde 16% bedre hvis de hadde tatt koffein 70 minutter på forhånd. Koffein øker fettsyrene i systemet, slik at musklene dine kan absorbere og brenne fett for drivstoff.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar