Er kokosolje bra for deg?

Innholdsfortegnelse:

Er kokosolje bra for deg? - øVELSER 2023
Er kokosolje bra for deg? - øVELSER 2023
Anonim

For ti år siden var de fleste menneskers samspill med kokosnøtter begrenset til å spise Bountys og forsøkte å overvinne unhelpful odds for å vinne en på messen. I dag føles det som hvert tredje produkt på supermarked hyller er avledet fra en del av frukten. Det er kokosmelk, olje, vann og til og med kokosnøtt sukker allerede - hvem vet hva fremtiden vil holde?

Årsaken bak denne bølgen i popularitet er kokosnøttens gjenoppfinnelse som helsemat og en nydelig måte å erstatte alle slags oppfattet "dårlige" matvarer - sukker, mel, vegetabilske oljer.

For å finne ut om den nye bølgen av kokosnøtt mat og drikke er verdt å vurdere, Trener snakket med registrert diettmann Gemma Sampson fra dietitianwithoutborders.com.

Hva er en kokosnøtt?

Til tross for navnet er kokosnøtter frukt, heller enn nøtter. Spesielt er de drupes, som er frukt med et kjøttfull ytre lag rundt et hardt skall, som igjen omsluttes et frø. Vanligvis når du kjøper en kokosnøtt, har de ytterste to lagene blitt fjernet allerede, og etterlater det hårete treet eggformet, behandler du kjennskap og kjærlighet.

Kokosolje

Kokosolje er vanligvis solid ved romtemperatur, hovedsakelig bestående av mettet fett. Mens det er studier som viser noen helsemessige fordeler med å inkorporere litt kokosfett takket være MCT (medium chain triglycerides) -komponenten, er det ikke nok bevis for å rettferdiggjøre å legge til dollops av ting til alle dine måltider.

ANBEFALT: Amazon Dash lar deg bestille neste dag levering av kokosnøttolje

Kokosnøttvann

Kokosvann er ofte forbundet med krav om forbedret hydrering på grunn av dets elektrolyttinnhold, spesielt kalium. Når det gjelder å bruke det som en sportsdrink, er det faktisk litt lavt i natrium for idrettsutøvere. Væsken fra innsiden grønne kokosnøtter inneholder fortsatt litt sukker, og blandes ofte med juice for å gjøre det smakelig, noe som skal passe på.

Kokosmøte

Kokosmel er høyere i protein enn andre mel, men matlaging krever store mengder væske og vanligvis et tonn egg for å ende opp med et smakelig produkt. Det er nyttig for folk som baker glutenfrie varer, er naturlig glutenfrie.

Kokosukker

Kokosukker er ofte forbundet med påstander om ernæringsmessig overlegenhet til standard hvite ting - men når du bør være begrensende sukkerarter (uansett hva kilden), har den en ubetydelig innvirkning på kostholdet ditt. Ernæringsmessig er det svært liten forskjell, og kalorienivået er stort sett det samme.

Kokosnøttmelk

Det finnes to typer kokosmælk - det tinnede sortet som egentlig er mer krem (og som sådan høyt i fett), og melkealternativet, som vanligvis er lavere i fett. Frisk kokosmelk som brukes som melkealternativ, er lavt i kalsium, så det må befeste seg for å møte kalsiumbehov.

ANBEFALT: Er Superfoods alt det?

Populært emne