Intervalltreningsoversikt

Intervalltrening er en øvelsesøkt som involverer en serie treningsøkter med lav intensitet og intensitet som er interspersed med hvileperioder. Perioder med intensitet er typisk ved eller nær anaerob trening, mens gjenopprettingsperioder involverer aktivitet med lavere intensitet. Hovedmålet er å forbedre fart og kardiovaskulær kondisjon. Det er imidlertid høy intensitetsintervalltrening (HIIT) som er knyttet til de mest helsemessige fordelene, inkludert forbedret fettforbrenning og kardiovaskulær utholdenhet.

Stopp start

'Intensiv intervalltrening innebærer veksling mellom svært intense treningsøvelser og lav intensitetsøvelse, sier fitnesseksperten Marc Perry (builtlean.com). "For eksempel, sprinting i 30 sekunder, så går det i 60 sekunder en type intensitetsintervalltrening. '

En typisk HIIT-sesjon kan variere fra noen få minutter til en halv time, som omfatter en rekke øvelser og utstyr, for eksempel: sprinting, sykling, hopphopp og tauhopping. Perioder med innsats og hvile kan variere. Atletikk trener Peter Coe satte sin sønn, dobbel olympisk gullmedalje Seb Coe, treningsøkter på 200m løp med bare 30 sekunder hvile i mellom. I sterk kontrast foreslår Jamie Timmons, professor i systembiologi ved University of Loughborough, å gjøre tre sett med to minutters forsiktig pedal på en motorsykkel etterfulgt av 20 sekunder med flat-out sprint sykling.

Steady gjør det?

En vanlig tanke blant nybegynnere er at jo mer utholdenhetskort du gjør, jo mer vekt vil du kaste. Men hvis du utsetter kroppen din for regelmessig 30 minutters løp, så kommer du raskt til et platå, slik at du ikke får de maksimale fordelene som er mulige for kardioopplæringen.

HIIT produserer forbedringer i fettforbrenning, treningsnivåer og hvilende metaboliske forhold sammenlignet med lavere intensitet stabil kardiotrening, dømt av resultatene av en studie utført av Jeffrey W. King i East Tennessee State University,

En studie utført på Bowling Green State University, Universitetet i Alabama og University of South Carolina avslørte at HIIT er optimalisert ved et forhold mellom 2: 1 og resten av treningen ved maksimal hastighet i et minutt, med 30 sekunder med hvile i mellom neste minutt I løpet av en ti minutters periode vil dette gi bedre resultater enn utholdenhetstrening, ifølge en studie fra American College of Sports Medicine som fremhevet at to uker med HIIT ville utgjøre det samme som seks til åtte uker med tradisjonell utholdenhetstrening.

Som en ekstra bonus stimulerer HIIT produksjonen av humant veksthormon (HGH) med opptil 450%, noe som oppfordrer kroppen til å bygge mer muskel. Så, hvis du vil gå ned i vekt og bli revet, er det ikke nektet at korte, intensive økter er mer fordelaktige enn lengre som holder seg innenfor din komfortsone. Bare sørg for å bygge opp intensiteten til øktene dine gradvis for å unngå skade.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar