Intermittent fastende diett: er det riktig for deg?

Innholdsfortegnelse:

Intermittent fastende diett: er det riktig for deg? - øVELSER 2023
Intermittent fastende diett: er det riktig for deg? - øVELSER 2023
Anonim

Hva er intermittent fasting?

Intermittent fasting (IF) betyr å begrense mengden mat du spiser i en gitt periode, etterfulgt av en periode med normal spising. Den vokser i popularitet, blant både treningsentusiaster og den bredere befolkningen, som et fett-tap taktikk - men det er fortsatt kontroversielt.

Dette skyldes at det utfordrer mange etablerte overbevisninger, for eksempel betydningen av hyppig spising og måltidstiming for å hindre muskelbrudd. Imidlertid sier forutsetninger til IF at det har flere fordeler, blant annet å forbedre kroppssammensetningen og redusere fettforretninger mens den øker muskelmassen.

Hvordan skulle jeg gjøre det?

Det er mange måter folk kan nærme seg til IF. Det er den alternative dagen, hvor du begrenser kalorier hver annen dag, en rask en gang i hver syv dager eller en rask hver tredje dag. Men den som har oppnådd nylig fremtredende er 16-8-metoden, når du bruker 16 timer om dagen fasting og de resterende åtte timene fôring.

Virker det?

Forskning viser en rekke fordeler med intermittent fasting. Studier utført på dyr har vist økt levetid takket være fasting og kaloribegrensning. Det er også gjort studier på mennesker, men funnene er ikke så konkrete. Imidlertid er de positive fordi de viser at IF øker insulinfølsomheten, noe som betyr at kroppen din er mer effektiv til å behandle næringsstoffer, og senker kroppsfettnivået og blodtrykket.

Hva er ulempene?

Et alvorlig problem for mange, ikke overraskende, er sult. Å gå lange perioder mellom måltider er noe vi i den utviklede verden er ubrukt til, og forskning viser at høyere måltidsfrekvens er bedre for å opprettholde følelser av fylde.

Et større problem for de som trener regelmessig, er økt utgift av muskelvev for energi. Pre-workout karbohydrater og protein i form av essensielle aminosyrer redusere mengden muskel som brukes til drivstoff, noe som ville være høyere når du trener på tom mage.

Spise før trening øker også proteinsyntesen, eller bygningen av nytt muskelvev, som også bidrar til å spise høyproteinmåltid gjennom hele dagen. Mange IF-protokoller utelukker også frokost. Selv om dette kan være til nytte for fett tap, har det vært vist å spise første ting om morgenen å forbedre hukommelse, konsentrasjon og matvitenskapsdisiplin senere på dagen.

Hva er fordelene?

I tillegg til å forbedre kroppens evne til å behandle næringsstoffer gjennom økt insulinfølsomhet, har IF også vist seg å redusere kroppsfettnivået. Det har også flere praktiske fordeler - du trenger ikke å bekymre deg for å forberede måltider på forhånd for å sikre at du får de riktige næringsstoffene, og det vil nok spare deg penger siden du spiser mindre generelt.

Så skal jeg gjøre det?

Som med ethvert ernæringsmål, avhenger det egentlig av dine individuelle mål, fysiologi, preferanser, livsstil og en rekke andre faktorer. Forskning på IF demonstrerer både fordeler og ulemper forbundet med tilnærmingen. Dessuten er alle som hevder sin ernæringsmessige metode, den eneste beste tilnærmingen til å miste fett, er misforstått - det er mange måter å skape en katt på.

Populært emne