Forbedre triathlon svømming

Tren innendørs og utendørs"Ok, så om vinteren må du trene i et basseng," sier Brownlee. Men når det blir varmere, bør du trene i åpent vann, så du vet hva du kan forvente under et løp. Du vil gjøre en fartssesjon og en avstandssesjon per uke. 'Få litt coaching"Det er en god ide, uansett hvilket nivå du har," sier Brownlee. "Selv om du gjør masse trening alene, kan det være avgjørende tekniske aspekter du får feil."

Varm opp riktig før arrangementet"Jeg gjør to eller tre sprint på rundt 20 slag og går for en kort jog like før et løp," sier Brownlee. 'Fortsett å bevege deg helt frem til løpet begynner, så musklene dine blir varme opp.'

Pass på at du har nok i tanken"Jeg har en god frokost på løpedagen - noe som er fullpakket med forsinket energi, som korn eller grøt," sier Brownlee. "Jeg har en energibare rett før løpet, noe som gir et raskt slag på drivstoff." Vær forberedt på noen argy bargy"De første 200 meter av svømmingen er veldig hektiske," sier Brownlee. 'Folk vil prøve å komme forbi deg ved å ta tak i skuldrene dine, dra på deg din drakt eller elbow deg i ansiktet. Hvis du er ny på triathlon og er mer opptatt av å fullføre enn å vinne et løp, vil jeg anbefale å starte på utsiden av pakken. På den måten vil du unngå det verste av det.

Slipstream for å spare energi«Du vil spare energi for de neste to stadiene, så ideelt sett vil du finne noen som er litt raskere enn deg og komme inn i deres slipestrøm,» sier Brownlee. "Hvis du svømmer på føttene, bryter de opp vannet, så det er mindre motstand for å bremse deg ned eller trette deg ut. Det er også viktig å utvide ruten slik at du vet hvor du skal - du vil ta den raskeste, retteste linjen mellom boene. ' Bryt pusten din"Normalt puster folk en gang hvert femte minutt," sier Brownlee. "Hvis du tar pusten hvert slag, vil det stoppe deg å bygge opp den typen fart som genererer to eller tre slag på rad. Hvis du er i en scrum, kan noen stoppe deg med å løfte hodet ut av vannet når du planlegger å, så du må kunne bryte pustemønsteret. Du bør øve å puste tilfeldig intervaller under trening - se opp hvert niende eller tiende slag for å få lagrene dine. Bare vær sikker på at det er en kontinuerlig del av ditt slag eller det vil bremse deg. ' Bruk armene dine mer enn bena dine'Armene dine skal gjøre det meste av arbeidet, slik at du har makt i beina for de neste stadiene, sier Brownlee. 'Du må nå frem med din ledende hånd mens du hever din andre albue, slik at du trekker vann tilbake med en scullingbevegelse. Den mest kraftige delen av streken skal være fra når armen går under skulderen til den kommer ut av hoften din. Trekk den ut av vannet på en avslappet måte, slik at den kan gjenopprette litt for neste slag. Spark fra hoftene og hold beinet ditt rett, så hele lemmen genererer kraft. ' Få den riktige våtdrakten?«Du trenger en som er sterk og gir mye bevegelsesfrihet rundt skulderområdet,» sier Brownlee.

Se nå våre topp tri-sykkel tips.

Alistair Brownlee

Alder: 20Fra: Horsforth, Leedsprestasjoner: 2006 Vinneren, Junior World Triathlon Championships. 2006 Vinner, Nasjonale Junior Triathlon Championships. 2007 2. Junior Junior Triathlon Championships.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar