Jeg er bekymret for abort - hvorfor skjer det?

Tidlig graviditet kan være en skummel tid, men Diana Hamilton Fairley, en konsulent gynekolog og talsmann for abortforbundet, tilbyr trygghet.

Hvorfor skjer miscarriages?

"Abort - Graviditetstapet i løpet av de første 23 ukene - er vanligvis et resultat av en unormalitet i babyens kromosomer, de genetiske byggeblokkene som styrer utviklingen av babyen," forklarer Diana.

'Det er ingenting arvet, bare uflaks og ingen skyld. En del av prosessen har gått galt, men det er usannsynlig å vite hva. '

Det er en annen - men svært sjelden - årsak til abort, antiphospholipid syndrom, en lidelse som fører til økt risiko for blodpropper.

"Hvis du mistet tre ganger, ville du bli testet for det, men bare 1 av 100 kvinner lider av tilbakefallende abort."

Det som er viktig å huske er at du er fem ganger mer sannsynlig å ha en vellykket graviditet enn å gå glipp av.

Hvordan ville jeg vite om jeg var feilbrudd?

I mange tilfeller vil du ikke - det skjer før du vet at du er gravid.

Hvis du har fått graviditeten din, bekreftes blødning - alt fra brunaktig utslipp til tung blødning - og periodisk smerte er vanlige tegn. Noen ganger føler kvinner ikke lenger seg og brystene deres er ikke lenger ømme.

"Hvis du har noen av disse symptomene, må du ikke anta at det er abort," sier Diana. "Det kan være et lite blod fra moderkaken, eller hvis du nylig har hatt sex, kan det være blod fra cellene på overflaten av livmorhalsen som er mer delikat i svangerskapet.

'Og kvalme og bryst ømhet pleier å forsvinne rundt 12 uker uansett.'

Hva skal jeg gjøre hvis jeg er bekymret for at jeg miscarrying?

Kontakt legen din. Han / hun vil undersøke deg for å se om nakken på livmoren din åpner. Hvis de er bekymret, sender de deg til sykehus hvor du kan bli gitt en ultralyd (noen ganger utført ved hjelp av en liten sonde i skjeden som ikke vil øke risikoen for abort hvis graviditeten faktisk er trygg) for å kontrollere babyens hjerteslag og utvikling. Du kan også få en blodprøve for å måle hormonnivåene som er forbundet med graviditet.

Hvis du miscarrying så er det dessverre ingenting som kan gjøres for å stoppe det, men det er trygt å vite at hvis du bestemmer deg for å prøve igjen, har du akkurat samme sjanse for å ha en normal graviditet som før.

Er det noe jeg kan gjøre for å forhindre abort?

"Vi vet at overvekt gjør det vanskeligere å presse sukker ut av blodet ditt, og dette synes å påvirke utviklingen av babyen, så hvis du vurderer graviditet, kan det være verdt å miste noen få pund, sier Diana.

'Vi vet også at røyking og drikking ikke er en god ide.'

Spis et sunt kosthold med rikelig med frukt og grønnsaker og fortsett å trene i moderasjon, sier hun. Selv om det er uklokt å gå fra ingenting til et maraton over natten, er det bevis for å foreslå mild trening - å gå og svømme for eksempel - er sunn under graviditeten.

Hvem kan jeg snakke med hvis jeg fortsatt er bekymret?

Abortforbundet (www.miscarriageassociation.org.uk eller 01924 200 799) er tilgjengelig for å gi råd og forsikring.

"Husk at det er en 85% sjanse for at du ikke vil få et abort og husk at en kvinne som har hatt tre miskramper, fortsatt har 65% sjanse for at hennes neste graviditet blir vellykket, sier Diana.

Så prøv å slappe av og nyt det faktum at du snart blir en mamma!

>> Hvordan gå videre etter et abort

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar