'Jeg gikk 3 uker forbi min forfallsdato'

Innhold

Kirsten Watson, 32, en lærer, bor i Hampshire, med ektemann Dean og sønner Joel, tre og Theo, 18 måneder.

Jeg hadde blitt indusert på 12 dager forfalt med min første baby. Andre gang rundt, ønsket jeg å unngå medisinsk inngrep og sikte på en naturlig hjemmefødsel. Min jordmor sa at hjemmefødsel var risikabelt med en forsinket baby. Men jeg hadde gjort min forskning og følte meg trygg. Og jeg hadde ansatt en doula, Rebecca, for å gi støtte under arbeidskraft.

Dager passert. Noen få falske starter og å finne ut at jeg var 4 cm utvidet, fikk håpet mitt, men arbeidet mitt gikk aldri fram. Hver annen dag måtte jeg gå på sykehus for å bli overvåket.

Jeg bestemte meg for å nekte induksjon så lenge babyen min var frisk. Legene var fornøyd, alt var bra, selv når jeg gikk utover to uker. Men i 21 dager forsinket fant de spor av mekonium i fostervannet, og var ikke fornøyd med babyens hjertefrekvens. «Din baby er i nød,» sa en konsulent. «Du må føde i dag.» Jeg ble ødelagt.

>> LES: Å gi fødsel var som en orgasme!

Rebecca og min mann Dean kom rett til sykehuset, og fikk meg til å føle meg bedre. Rebecca forklarte at mekonium i vannet er vanlig i forsinkede babyer. Det ga meg tilliten til å nekte c-delen jeg ble tilbudt, og tenker positivt på å prøve å få en naturlig fødsel. For å hjelpe tingene sammen, ble vannet mitt brutt ved middagstid og sammentrekningene begynte snart.

Min frykt for sykehus bleknet som en nydelig jordmor forklart at hun ville introdusere noen elementer i min fosterplan - hun dimmet lysene og forsikret meg om at hun ikke ville gjøre noen interne undersøkelser - mens Rebecca snudde skjermen fra meg og trakk et gardin over babyens gjenoppliving. Disse små tingene hjalp meg med å slappe av.

Jeg følte seg rolig og praktisert min antitatale-yoga puste mens de intensiverte

Når vi visste at babyen min var ok, ga Rebecca og Dean meg tilliten til å nekte den konstante overvåking som betydde at jeg ville være begrenset til sengs. Flytte rundt var viktig for meg, så jordemor tok lesinger på farten! Til tross for sterke sammentrengninger, følte jeg meg rolig og praktisert min antitatale-yoga puste mens de intensiverte.

Jeg hadde skrevet i min fødselsplan at jeg ikke vil ha smertelindring tilbys til meg. Det krysset aldri meg for å be om det. Jeg var 'i sonen'. Etter et par timer fulgte jeg kroppens instruksjoner for å presse.

>> LES MER VIRKELIG LIFE Fødselshistorier

Men midt på ettermiddagen hadde min babys hjertefrekvens falt. En lege sa at jeg trengte å føde i løpet av de neste fem minuttene, og jeg ble fortalt å ligge tilbake på sengen. De neste få minuttene er et sløret, men jeg husker en jordmor som forteller meg å presse så hardt som mulig. Det var ikke hvordan jeg ønsket å føde, men det var irrelevant nå.

Innen noen få trykk ble min baby født. Min lille gutt ble gitt til meg for kosninger og jeg brøt sammen med tårer av lettelse og elation. Det største støt av alle var å finne ut at Theo veide 10 lb 10½oz, så ikke rart at han tok seg tid til å komme ut! Jeg er så glad jeg stolte på mine instinkter og nektet induksjon som det betydde at jeg kunne få en rolig og kontrollert fødsel.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar