"Jeg vil bevise at jeg ikke bare er en funksjonshemmelig klatrer"

Innholdsfortegnelse:

"Jeg vil bevise at jeg ikke bare er en funksjonshemmelig klatrer" - øVELSER 2023
"Jeg vil bevise at jeg ikke bare er en funksjonshemmelig klatrer" - øVELSER 2023
Anonim

Paralympiske spillene er over oss. En idrettsutøver som ikke kommer til å være i Rio, men allerede er på plass i en fremtidig Paralympics, er 15 år gammel Matthew Phillips, som ble født uten sin høyre arm under albuen og er allerede en del av GB Paraclimbing Team .

Hva fikk deg til å klatre?

De første gangene jeg noen gang gikk klatring var på fester, og jeg har alltid virkelig likte det. Jeg var en svømmer før, men det begynte å bli ganske kjedelig, og jeg trengte noe nytt. Jeg gikk videre til London-utgaven av Paraclimbing-serien, som er arrangementet for å komme inn i laget, og jeg klarte å komme andre der. Jeg fortsatte med å søke profesjonell coaching, og jeg har ikke stoppet siden.

Er det noen som inspirerte deg?

Folket som inspirerte meg har alltid vært de som overvinne alt de har i fortiden og går for det. Jeg vil bevise at jeg ikke bare er en deaktivert klatrer - jeg kan være så sterk som noen av de andre klatrere kan være. Treneren min Robin O'Leary har alltid vært en stor inspirasjon for meg. Han har vært veldig støttende og hjalp meg til å presse meg selv.

ANBEFALT: "Jeg har høye forventninger til meg selv" - Paralympian Gordon Reid

Hva ser du frem til i Paralympics?

Jeg var en nasjonal svømmer. Mitt mål var å komme inn i paralympikene der. Jeg klarte ikke å gjøre det, men det betyr mye for meg. Det er noe jeg alltid har ønsket å gjøre, og jeg gleder meg veldig til å se spesielt på svømmingen.

Sportklatring vil være på den olympiske ruten i 2020, og de presser for inkludering i Paralympics også. Er det et mål for fremtiden?

Helt sikkert. Det er alltid noe jeg har ønsket å gjøre. Forhåpentligvis vil det gjøre det. Det ville bety mye for meg å konkurrere. Det er et mål for meg å bevise at alle som er deaktivert, kan gjøre hvilken sport de vil ha hvis de virkelig vil.

Matthew stjerner i årets kanal 4 Paralympics advert Ja, jeg kan. Du kan se over 600 timer dekning av Paralympic Games på tvers av alle Channel 4-plattformene.

Populært emne