'Jeg hadde min baby på Loo' Les denne mors fødselshistorie

Noen ganger går ikke fødsler som du forventer, men for denne mamma var hennes arbeid overraskende enkelt

Louisa Thomas, 34, en yoga lærer, fra Leeds er mor til Joseph, 20 måneder"Selv om jeg var glad for å være gravid, har jeg aldri likt sykehus og jeg hater nåler, så jeg ønsket å unngå medisinsk arbeidskraft. Jeg var fast bestemt på å føde i et kjent miljø hjemme, selv om jeg aksepterte det ville trolig skade mer. For å hjelpe meg med å håndtere min frykt for smerten, gjorde jeg en graviditets yoga og hypnobirthing kurs.Kvelden før forfallsdagen min la jeg merke til en kjedelig ache i ryggen og da brøt vannet mitt. Jeg gikk til sengs og satte på min hypnobirthing CD. Jeg fant den beroligende stemmen beroligende, og mente meg at kroppen min kunne takle noe, og jeg følte meg veldig positiv.

"Jeg forventet at smerten skulle kaste inn, men alt jeg følte var en enorm bølge av energi"

Mens jeg døde, var jeg klar over en merkelig vondt i ryggen, men jeg ante ikke at jeg faktisk var i arbeidskraft. Halvsøvn, jeg vandret ned til salongen på rundt 2 am og endte på alle fire, lente seg over baksiden av sofaen for å lette presset i ryggen og magen. Det var fortsatt ikke smertefullt, men følelsene tvunget meg til å lukke øynene og sva på hoftene mine. Da Steve våknet et par timer senere, begynte han å tappe mine sammentrekninger, og vi skjønte at vondt kom hvert eneste minutt - jeg var i arbeid! Jeg ventet at smerten skulle begynne, men alt jeg følte var sterkt press.

Steve ringte min doula, Hannah, som jeg hadde ansatt for å gi meg følelsesmessig støtte ved fødselen. Deretter ringte han sykehuset for å be om jordmor å komme, men vi ble fortalt at det ikke var nok stab på plikt, så jeg måtte komme inn på sykehuset. Dette var mitt worst case scenario, så mot deres råd, bestemte vi oss for å bli satt. Når jeg satte telefonen ned, følte jeg seg ikke sint, om noe jeg følte meg frigjort og litt oppslukt ved tanken på å gjøre det selv. Jeg var sikker på at jeg ville klare meg med Steve og Hannah, som ankom øyeblikk senere. Jeg gikk for å sitte på lommen, noe som lette oppspenningen, men så snart jeg sto opp, følte jeg et overveldende behov for å komme igjen. Sitter der, bølger av smertefritt trykk løp gjennom magen min og jeg følte meg avslappet. Steve fylte opp birthing bassenget, hvor jeg håpet å levere, men jeg kunne ikke få meg av loo å komme inn i den.

"Gled i ansiktet hans, hans øyne brede åpne, jeg kunne ikke tro at jeg hadde hatt en smertefri opplevelse"

Hannahs påminnelser om å gjøre det som følte meg naturlig beroliget meg da trykket i magen min forandret seg til en intens trang til å presse. Jeg ventet at smerten skulle kaste inn, men alt jeg følte var en enorm bølge av energi som gikk gjennom meg, fra min navle ned til beina mine. Noen ganger følte det seg overveldende - som om arbeidskraftens energi var for kraftig - men jeg husket hva hypnobirthing lærte meg å stole på kroppen min. Jeg skjønte at jeg nyte fødselen min.På dette punktet kunne jeg føle noe som kommer ut. Da Hannah foreslo at jeg berørte det, følte jeg babyens hode. Det var fantastisk - og jeg var fortsatt ikke i smerte.Etter å ha presset i nesten to timer, satt jeg fortsatt på lur klokken 6 da en jordmor endelig kom fram. Hun spurte meg om å flytte av loo, slik at hun kunne sjekke babyens hjertefrekvens, og forklarte at babyen kunne gå inn i toalettet, så jeg flyttet meg forsiktig til en bønnepose som Steve hadde plassert ved siden av looen.På alle fire, pustet dypt og presset med all min styrke, følte jeg at babyens hode dukket opp. Dette var den eneste gangen jeg følte et ubehagelig blits. Det var en følelse av strekk som gjorde at jeg lurte på om hodet var for stort til å komme ut, men likevel gjorde jeg ikke panikk. Trykket toppet som jeg ventet på neste sammentrekning. I et stort trykk glir kroppen ut. Jeg gråt med lettelse og lykke som jordemor kunngjorde at jeg hadde en sunn baby gutt. Gasset i ansiktet hans, hans øyne brede åpne, jeg kunne ikke tro at jeg hadde hatt en smertefri opplevelse. Det var alt jeg kunne ønske seg - og vi måtte ikke gå på sykehus etterpå. '

Louisas tips for smertefri fødsel

Les Ina Mays guide til fødsel av Ina May Gaskin (£ 12, Vermilion). Det fikk meg til å føle seg trygg på å føde. Slapp av musklene dine under hver sammentrekning. Dette hindrer sammentringene å føle seg mer smertefullt enn de egentlig er - sikte på å la dem vaske over deg. Gjør graviditet yoga. Det forberedte meg til arbeidskraft og styrket bekkenbunnsmusklene. Det hjalp meg også til å slappe av når jeg følte meg engstelig i smerten av fødsel.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar