Din komplette guide til Hypnobirthing

Hypnobirthing handler om å oppleve fødselen i en atmosfære av rolig avslapning, fri for frykt og spenning som hindrer at våre fødselsmuskler virker som naturen tilsiktet dem. Ved å bruke pusteteknikker og selvhypnose kan foreldre gjensidig nytte av et program som vil hjelpe deg med å overvinne frykten din og lære å ignorere de traumatiske historiene som ser ut til å sirkulere og skremme oss om arbeidskraft.

Her spør vi hypnobirthing eksperter alt du trenger å vite, pluss en M & B-forfatter forteller alt om hennes hypnobirthing erfaring ...

Hva er hypnobirthing?

Prinsippene for hypnobirthing er å kombinere oppmerksomhet og hypnose for fødsel, med sikte på å fjerne noen av frykten som omgir arbeidskraft og gi kvinner den støtten og tilliten de trenger for å gi fødsel til en virkelig positiv opplevelse.

Så mange av arbeidshistoriene som deles av kvinner - våre venner, familie og egne mødre - er negative; vi deler sjelden de positive, lykkelige historiene om fødselen som det virker mye mer underholdende å dele horrorhistorier. Men å føde er en av - om ikke de mest naturlige opplevelsene som mennesker går gjennom, så la oss gjøre det positivt.

Hypnobirthing armer mødre med tillit til å takle smerte, å sikte på en uavbrutt fødsel (refererer til stimuleringer), og også å være forberedt, bør fødselen ikke gå til plan, for eksempel hvis det er nødvendig med en nødsituasjon C-seksjon .

Fokus på hypnobirthing er på sammenhengen mellom sinnet og kroppen, og ser på hvordan selvhypnose kan hjelpe fødselsmødrene å takle smerten i arbeidskraft.

Hva skjer på en hypnobirthing kurs?

Jeg registrerte meg for en hypnobirthing kurs, drevet av Mindful Mamma - et intensivt, en-dagers kurs som jeg deltok med mannen min, Steve.

Mindful Mamma baserer sin lære på ideene til klinisk hypnoterapeut Sophie Fletcher, og hennes bok 'Mindful Hypnobirthing'.

Kurset så på den fysiologiske siden av arbeid, og informerte oss om påvirkning av kjemikalier i kroppen på hvordan vi føler smerte og hvorfor, og i hvilke perioder under arbeidet forandres disse.

Mye av kursets fokus var på viktigheten av oksytocin - kjent som "kjærlighetshormonet", som det blir produsert i kroppen under sex, sosial interaksjon og binding med babyen din. Vi lærte at oksytocin ikke kan produseres samtidig med adrenalin, så når kroppen din går i stressmodus, adrenalin topper og oxytocin dips. Vi så på måter som selvhypnose kunne holde disse oksytocinnivåene høye og holde adrenalin i sjakk.

Tanken på selvhypnose er ganske skummelt og virker veldig tungt, men faktisk viste kurset oss at det er veldig enkelt. Det er i hovedsak en type meditasjon, som tillater sinnet over saken, hvor beroligende puste- og avslapningsteknikker kan hjelpe deg med å takle vanskelige eller smertefulle opplevelser.

Hypnobirthing vil ikke passe hver mum-å-være, men i det minste vil det få deg til å slappe av teknikker for å øve under graviditeten, hva som helst som kan skje under arbeidet ditt.

Hva er de viktigste hypnobirthing teknikkene?

Caron Newton, en profesjonell hypnobirthing-utøver, fortalte oss alle ...

"Gjennom Hypnobirthing lærer vi kvinner og menn å knytte tilbake til deres instinkt for fødsel. For de fleste kvinner kan vi både tenke og vokse våre babyer, så hvorfor må fødselen være noe vanskeligere? Ved hjelp av teknikker for avslapping og puster, sammen med positive bilder og ord, "forklarer hun.

"Jeg kan utstyre klienter til å gå inn i deres fødselsreise, føler meg mye mer positiv og avslappet. Vi knytter emosjonelt vedheng med bakgrunnsmusikk og ord, gjennom en serie av gjentagelse, som gjør at par kan knytte lyder med å føle seg rolig eller til og med begeistret for arbeidskraft. "

"Vi legger oss daglig i en tilstand av trance, det vil si dagdrømmer, fiksering, og dette er den samme følelsen vi forsøker å oppnå i Hypnobirthing. En kvinne må søke et bevisst ønske om forandring for å oppnå sinn og kroppsforbindelse , ellers vil tankene fortsette å trekke deg tilbake til de negative, fryktede tankene som dominerer. Kvinner kan selvfølgelig oppnå en trance i fødsel - men flertallet av kvinner må lære verktøyene slik at dette kan skje. "

Åndedretts teknikker du trenger for arbeidskraft

Åndedrag virker så enkelt og åpenbart å gjøre, det er vanskelig å tro at det kan ha stor innvirkning på de overveldende opplevelsene som kommer med arbeidskraft. Men utrolig, det gjør - det er din vei gjennom sammentringene dine, så sørg for at du sjekker ut våre topp pusteknikker for arbeidskraft ...

Når i svangerskapet bør jeg gjøre en hypnobirthing kurs?

Caron antyder mellom 28-32 uker til graviditet, som "dette vil tillate paret tid til å øve teknikkene som læres i oppveksten til fødselen."

"Selv om jeg har lært det så tidlig som 22 uker for noen mødre som lider av angst, og så sent som 38 uker for par som har snublet over meg sent i svangerskapet."

Hvor kommer ideen bak hypnobirthing fra?

"En kvinne som spilte en rolle i revolusjonen av Hypnobirthing er Michelle Leclaire O'Neill, som skrev om fenomenet naturlig fødsel i hennes bok, publisert i 1987. Å gi fødsel på ryggen din, under spotlights, i et klinisk miljø, er ikke En naturlig måte å få en baby på, "forklarer Caron.

Janet Balaskas, grunnlegger av The Active Birth Center, har jobbet hardt siden tidlig på 80-tallet for å utdanne kvinner og helsepersonell for å hjelpe kvinner med å finne stillinger om komfort i fødsel. En avslappet, kontrollert fødselsdame vil oppnå mye mer av en komfortabel fødselserfaring. "

Hvordan hypnobirthing inkluderer din partner

Partnere føler seg ofte utelatt under graviditet og fødsel, da det i hovedsak er lite de kan gjøre, eller så tror vi normalt. Hypnobirthing kan hjelpe din partner føler seg inkludert i prosessen også.

Kurset vi deltok ga mine partneroppgaver på dagen, og praktiske tilnærminger for å hjelpe meg gjennom både graviditet og arbeidskraft. Dette inkluderte massasje teknikker, beroligende setninger han kunne si til meg å sette meg i riktig sinnstilstand, og mindfulness praksis som vi kunne gjøre sammen.

Mammene i gruppen måtte også skrive på en Post-It notater noen av egenskapene til sine partnere som de elsker, for at partnerne deretter holder seg i lommebøker eller lommer. Dette var å hjelpe dem med å føle seg trygg og elsket under prosessen.

Hvis jeg bruker hypnobirthing, kan jeg bruke smertelindring hvis jeg trenger? Tamara, en hypobirthingekspert, sier: "Vi sier aldri at du ikke kan bruke stoffene, da dette alltid er ditt valg, men vi finner imidlertid at mange som deltar i klassene våre allerede har tatt beslutningen om å unngå smertestillende narkotika hvis det er mulig."

"Det er ikke noen riktig måte å arbeide på, og dette er det samme med hypnobirthing. Det handler ikke om å fortelle deg hva du burde eller burde ikke gjøre under babyens fødsel, men du velger hva som passer for deg. at kvinner fokuserer på den beste mulige fødsel og er komfortabel i løpet av denne erfaringen fordi det ikke gir mening å "øve" et negativt utfall. Men hvis noen går på kurs, sier de fortsatt at stoffene vi ikke ville fortelle dem det var dårlig. "

"Det som er interessant, er at det mesteparten av tiden de ikke trenger dem. Men hvis vi hadde sagt at de ikke kunne få dem, ville de nok ikke ha deltatt på et kurs og ville derfor ha savnet de fantastiske fordelene lære disse verktøyene kan gi. " "Vi nevner også at du kanskje vil legge til din fødselsplan, i det tilfelle at hvis du vil ha smertelindring, vil du spørre, snarere enn at de tilbyr det til deg og dermed får deg til å tenke på det."

Hvordan hypnobirthing hjelper når fødselen din ikke går til planlegging

Min plan var å få vannfødsel, i et rolig rom omgitt av trøstende lukter og lyder, og praktiserer mine hypnobirthing teknikker gjennom arbeidskraft. Men min kropp - og min baby - hadde andre ideer.

På dagen selv brøt vannet mitt klokka 3, fem uker før min forfallsdato. Jeg hadde knapt hatt tid til å øve min hypnobirthing teknikker!

Aktivt arbeid oppstod da i sykehusets leveringspakke, ble overvåket for mine sammentrekninger og mitt barns hjertefrekvens, som vi var så tidlig. Ingen vannfødsel tillatt. Imidlertid har de beroligende teknikkene jeg lærte gjennom hypnobirthing, hjulpet meg med å håndtere denne fullstendige planendringen.

Jeg hadde sammentrekninger de neste 28 timene, praktiserer beroligende pust, har ingen smertelindring, til endelig sa legen at risikoen for infeksjon for min baby var for høy på grunn av hvor lenge det hadde vært siden vannet mitt brøt, og fordi vi var så tidlig. Ordet Caesarean ble brukt for første gang. Dette var total motsatt av min fosterplan, og jeg var veldig opprørt - men da husket jeg hvordan hypnobirthing ikke bare var rettet mot å ha naturlig arbeid, men en rolig, klar for noe - selv om det var en nødsituasjon C-seksjon .

Rett opp til det øyeblikket babyen min kom ut i operasjonsteltet, praktiserte jeg beroligende pust og fokuserte sinneteknikker. Og da gutten min ble forsiktig plassert på brystet, visste jeg at det var alt verdt det.

Min fødsel har kanskje ikke gått å planlegge nettopp, men hvem gjør det? Hypnobirthing tillot meg å takle det uventede bedre enn hvis jeg ikke hadde hatt disse pusteteknikkene og visualiseringen. En C-seksjon var det siste jeg ønsket for babyens fødsel, men det viktigste var at babyen kom trygt - og det gjorde han, om enn litt tidlig.

Giovanna og Tom Fletcher på Hypnobirthing

Paret avslørte hvordan de er store fans av birthing teknikken! Giovanna avslørte i et intervju hvordan hun oppdaget Hypnobirthing, "Da vi først annonserte at vi ventet på vårt første barn, hadde jeg en håndfull venner (som alle er mødre), for å fortelle meg om hypnobirthing og hvor fantastisk de hadde funnet å bruke teknikken under arbeidskraft. "

«La oss innse fakta - vi har alle hørt ganske traumatiske fødselshistorier (folk elsker bare å dele dem - de fryder seg i de forferdelige uttrykkene de får i retur), så jeg var klar til å prøve noe for å hjelpe meg gjennom prøvelsen ... hva jeg var ikke forberedt på, var hvor nydelig jeg ville finne hypnobirthing, og hvordan det ville forandre hele oppfatningen min på dagen, vi gleder oss over vår lille Crumb i verden.

Les nå:

'Hypnobirthing fikk meg gjennom mitt hjem fødsel:' Les denne mors fødselshistorie

7 trinn for en positiv arbeidserfaring

Hva fødsel virkelig føles som for din baby

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar