Hypergamy: Motivasjon for perfeksjon eller sexistisk dumhet?

Innholdsfortegnelse:

Hypergamy: Motivasjon for perfeksjon eller sexistisk dumhet?
Hypergamy: Motivasjon for perfeksjon eller sexistisk dumhet?
Anonim

Det gamle kampet av kjønnene har oppvarmet igjen på grunn av gjenvinning av hypergami. Hva er det og hvorfor blir kvinner korsfestet for det?

I en alder av sosial og seksuell likestilling fremkommer et nysgjerrig uttrykk fra de gamle, støvete sider i historien for å gjøre en gjenfødelse i mange en samtale - og litt oppvarmet debatt: Hypergamy.

Mange feminister, pickup artister, røde piller gutter, mannlige feminister, og alle andre er abuzz. Snakker om fordelene og feilene, hvordan det staver dumme, eller hvordan det bare passer i stoffet i naturen. De sier det er dårlig for sivilisasjonen, det gjør at datoene blir vanskeligere, kvinnene er overfladiske, menn bør streve seg hardere - det handler om evolusjon, og så mange flere.

En berømt del av en Rollo Tomasi, "Hypergamy Care Does not Care", ga til og med en kamp av wits og kjønnene som dreier seg om denne tingen kalt hypergamy. Men hva er egentlig hypergamy? Er det bare et nytt buzzword for dagens tider?

Hypergamy 101

Hypergamy er et ekteskapssystem hvor kvinner gifter seg med menn av en høyere sosial klasse. For å si det enkelt, er hypergami "å gifte seg". I dette systemet skal mannen ikke gifte seg med en kvinne med høyere status, mens en kvinne ikke skal gifte seg med en mann under hennes status.

I motsetning til hva mange tror, har hypergami blitt praktisert av utallige kulturer gjennom historien, som i India, det keiserlige Kina, det antikke Hellas, middelalderens Europa og det moderne Kina. Den finner sin funksjon i hierarkiske samfunn. Å gifte seg er gjort i håp om at kvinnens familie forbedrer sin rang, klasse eller sosial status. Det er også gjort å skape politisk fordelaktige forbindelser.

I dag ser mye av den moderne verden menn og kvinner som sosiale like, så du kan forvente at hypergami er nesten ikke-eksisterende.

Feil.

En ny, moderne tolkning og anvendelse av hypergamy er i verkene.

Moderne hypergamy

I seksuell utvelgelse er hypergamy fornuftig som det er i menneskenes natur å søke kvinner som er ungdommelige og har egenskapene * store hofter, store bryster * som gjør at de ser ut til å føle seg sunne babyer. I mellomtiden søker kvinner menn som er i stand til å gi minst de essensielle ressursene for familiens overlevelse.

Men utover reproduktive kvaliteter, politiske og sosiale forbindelser og rikdom, synes moderne kvinner å være på utkikk etter andre kvaliteter hos menn som gjør sistnevnte tilsynelatende overlegen. Disse dikterer nå hva som er attraktivt og egnet for kvinner, og derved forskyver standarden med hvilken status måles i moderne tid. [Les: En jentes guide til å fange en rik kjæreste (eller) sukker pappa!]

Dette bør ikke forveksles med bare gullgraving, selv om kvinner ikke bare ser etter kamerater å gi dem materielle ting. De er etter de med "høyere status", noe som betyr en mengde forskjellige egenskaper mer oppfattet enn faktisk. Disse inkluderer:

- Suksess (ha en tittel, løp og eie en bedrift, være oppe i karrierestigen) - Rikdom (stor lønnsslipp, fancy biler, stort hus, skarp dress, designer klær, nyeste gadgets) - Modenhet (er eldre enn kvinnen, ofte flere år eldre) - Selvsikker personlighet som gjør ham til den dominerende alfa-mann i en gruppe menn - Synes å være tøff eller sterk (beskyttende kvalitet) - Å være ambisiøs (har planer i livet, jobber hardt) - Å være omgitt av mange andre adoring kvinner - Selvtillit - Godt utseende

Teknologiens rolle

Et annet skifte i standarden kan også skyldes teknologi, hvor sosiale medier og online dating spiller store roller. Fordi kvinner har tilgang til mange menn på nettet, kommer en såkalt Candy Store Effect inn i spill. Takket være teknologi kan kvinner nyte - og ta for gitt-en buffet av menn å sile gjennom når som helst de vil.

Bare nylig er lekeplassen for attraksjon i barer og nattklubber, der deres valg bare var like store som de fire veggene til vanningshullene og kvelder tillatt. Nå er spillfeltet online, via nettsteder som Facebook og OkCupid, samt datingapps som Tinder. [Les: 30 effektive tips for å hjelpe deg med å vinne på online dating]

Som et resultat ble kvinner blitt choosier. I tidligere tider måtte de være rimelige og til og med gå på kompromiss med deres valg for hjelpekamre, nå har de et ubegrenset antall menn som de kan kaste bort eller beholde som om å kjøpe sko.

Og med et så bredt utvalg av menn å velge mellom, utviklet kvinner en måte å sile gjennom alt det testosteron. De skjermer gjennom potensielle kompisere basert på overfladiske kriterier, for eksempel bilder * eller til og med bare ett profilbilde eller avatar *, jobb, inntekt og kanskje en følelse av humor som reflektert gjennom profilbeskrivelsen hans, tweets eller innlegg.

Og med dette kommer hypergamy til å diktere sosial og seksuell tiltrekning mer enn den hadde vært i den siste tiden.

Er hypergamy bra eller dårlig?

Det skjer en krig blant menn, kvinner og de ulike ideologiene de tror på når det gjelder hypergami. La oss ta en titt på de to sidene av mynten her.

De som sier at det gifte seg, er god grunn:

# 1 Naturlig utvalg. Siden hypergamy tillater kvinner å intuitivt eller iboende velge sine kompis basert på overlegne kvaliteter, sikrer dette reproduksjon og naturlig utvalg kjører sin naturlige kurs. Det sørger for at hver ny generasjon er sterkere og bedre enn den som ligger foran den. [Les: Hvordan få en manns oppmerksomhet under noen omstendigheter]

# 2 Takk, hypergamy. Når vi så på utviklingen vår, hjalp hypergamy tidlig kvinner til å velge kompis som var smartere, sterkere, raskere, bedre jegere, bedre samlere, bedre beskyttere, bare bedre. Hvis det ikke var for kvinnelig hypergamy, ville evolusjonen ha blitt stunted, og den menneskelige arten vil fortsatt være i trær i dag.

# 3 Barnestøtte og mer. Mens du gifter deg er virkelig mer enn bare penger, går det faktum at kvinner går for sterkere, vellykkede, mer etablerte menn kan spores til hvordan kvinnens sinn fungerer. Kvinner som er på jakt etter langsiktige venner, er naturlig trukket til gutter som ikke bare vil være gode leverandører, men er også utstyrt med evner for følelsesmessig støtte, varme, ansvarlige foreldre, ansvar og andre lignende egenskaper.

# 4 Motivasjon for perfeksjon. Fordi kvinner lenge har vært naturens selektorer når det gjelder parring og reproduksjon, er det nå opp til menn å streve for å bli bedre versjoner av seg selv. Og det er ikke så ille. Fra å huske riktig daglig hygiene og pleie, å gå til nattklassen for å forbedre sine ferdigheter, og få den andre jobben til å spare mer penger, hjelper begrepet hypergamy menn til å streve etter idealer som gjør dem til passende partnere. [Les: Typer av feminisme - kan vi ikke alle bare være enige om å være uenige?]

I mellomtiden sier mange at hypergamy er dårlig fordi:

# 1 På kroken. Hypergamy tillater kvinner å velge hvilken som helst fyr hun ønsker. Å finne en fyr kan være fin først, men det er alltid jakten på noen som vil bli bedre, og dette etterlater den "dårlige" fyren som holdes på kroken, bare hvis jenta blir dumpet.

# 2 Det bryr seg ikke. Fra Tomas selvspråk bryr seg ikke om en mann er en god person, en hengiven far eller en kjærlig mann, fordi kvinner bare går etter noen som er rikere, sterkere, mer populære og mer flotte.

# 3 Å, trykket. Å gifte seg setter press på menn for å være det beste de kan være for å tiltrekke seg de kvinnene de vil ha. Fra måten de bærer seg til, slik de snakker, til hvor økonomisk stabile de er, kan trykket være for mye og fortsatt være utilstrekkelig. [Les: 11 typer jenter bør du unngå å falle for alle kostnader]

# 4 Skilsmisse. Mange går selv så langt som å si mye skilsmisse skyldes at kvinner jukser på ektemenn over "bedre" gutter.

Siste ord

Samtalen om hypergamy i disse dager er dessverre en brutto generalisering og mest seksistisk. Tanken om at en ønskelig kvinne er bare etter rike, vellykkede og flotte menn er bare karikatur fordi virkeligheten er annerledes. Kvinner er ikke bare etter status eller penger eller berømmelse som de får fra sine mannlige venner.

Faktisk er det kvinner i disse dager som har gjort et navn for seg selv eller bare klarer å leve livet de vil ha uten å trenge en fyr som leverandør. Tilfelle i punkt: Stigningen av alfa-kvinnen som ikke bryr seg om å "gifte seg" hvis mannen behandler henne i det minste. [Les: 11 grunner til at et kvinnelig ledet forhold bare er fantastisk]

Det er også kvinner som vil være fornøyd med en fyr med en gjennomsnittlig jobb og en gjennomsnittlig lønn, og stikker av ham for resten av livet fordi han er en godhjertet mann som er viet til familien sin.

Nå, hvis du er noen som tror du er dømt på grunn av hypergamy, så vurder dette: Få en jobb, legg et tak over hodet, bære en god og fornuftig samtale, og gjør henne lykkelig. Og hvis det ikke er nok, må du overbevise henne om at du er den største fyren som aldri går over jorden på hverdagen for resten av livet sammen. Hvis du ikke kan gjøre det, er det kanskje best at du blir singel eller i beste fall ugift.

[Les: Hvordan være en god sukker baby: 16 hemmeligheter til luksus livet]

Hypergamy kan være naturlig og iboende innblandet i den kvinnelige psyken * takk evolusjon *, men det er opp til hver mann å være best de kan være eller ikke og akseptere hånden som de blir utdelt.

Populært emne