Howard Webb: Jeg burde ha sendt ut Cristiano Ronaldo

Innholdsfortegnelse:

Howard Webb: Jeg burde ha sendt ut Cristiano Ronaldo - øVELSER 2023
Howard Webb: Jeg burde ha sendt ut Cristiano Ronaldo - øVELSER 2023
Anonim

Hvem er den beste dommeren?

Hvis du mener det beste noensinne, må det utvilsomt være Pierluigi Collina. Jeg pleide å se ham når den italienske fotballen først kom på TV, og han stod ut, ikke bare fordi han så merkelig ut med sitt skallete hode og bølgende øyne, men fordi han ville lage store, modige samtaler som alltid viste seg å være rett når du så dem igjen på slow-motion replay.

Hva lærte du av ham?

At alle ansiktsuttrykk har en hensikt. Noen ganger vil jeg at kroppsspråket mitt skal si: "Denne beslutningen er ikke opp til debatt, så gå bort nå." En god, uforklarlig stirring som han hadde, og strekker armene for å skape et rom, det er verdt tusen ord.

Og hvem er den rettferdige lederen?

Jeg fant Martin O'Neill veldig rimelig, og Roberto Martínez er ikke en til rant og rave. Jeg hadde ikke noe imot noen uenige med meg, men jeg ville være sint hvis de personliggjorde det og sa: "Du har noe mot klubben." Jeg pleide å få chants om å være "Fergies kjære barn" fra fansen, men Du forventer ikke det fra en medarbeider.

Hvem var den mest sportslige spilleren?

Noen virkelig gode kapteiner hjalp meg med å styre sine spillere på banen, spesielt når de skjønte at en spiller ble ukontrollabel. Phil Jagielka er en fornuftig, fornuftig fyr med et kjølig hode på skuldrene hans, og Patrice Evra ville alltid sortere ut når han var med på Manchester United. Men jeg tror dommere har en god empati med målvakter, fordi vi har en lignende rolle på banen. Vi kan ha et perfekt spill i 89 minutter, så vær skurken på grunn av en feil.

Måtte du lære mange utenlandske sverdord?

Ha! Du ville høre ordet "puta" mye, men jeg stod alltid på visuelle ledetråder - hvis de spyttet galt, behøvde du ikke en ordliste. Publikum kan ikke høre hva folk sier, men de kan se disrespect når en spiller går 30 meter til eyeball en assistent. Ved en anledning burde jeg ha sendt ut Cristiano Ronaldo i Manchester derby. Jeg ga ham et gult kort, og han sarkastisk applauderte meg. Sende ham av for det ville ha sendt ut en sterk melding, men det var tidlig i spillet og jeg flaske det.

Hvem har du startet som ref?

Jeg ble aldri tiltrukket av det som en tenåring. Jeg ønsket å være en profesjonell fotballspiller, men da virkeligheten oppstod. Min far var en dommer på et semi-profesjonelt nivå som kunne ha gått videre, men han var en uorganisert fyr - ved et par ganger glemte han å komme opp til spill. Han oppfordret meg til å bli kvalifisert, og det som forandret meg var at refs tilbake da syntes alle å være kule gamle menn - hva jeg har forvandlet til meg selv! - og jeg trodde det ville være fint å ha unge involvert.

Du var også en politimann. Liker du bare å tikke folk bort?

Jeg er ikke en stickler for regler og forskrifter, men jeg har en sterk følelse av rettferdighet. Jeg ønsket å gjøre en forskjell for samfunnet mitt i Yorkshire, og jeg prøvde alltid å se det gode i mennesker. Det fikk meg til å plage noen ganger.

Jeg husker å gå til en situasjon hvor en fyr hadde slått et bensinstasjonsvindu midt på natten, og han ga meg en kuk og en stor historie om å lente seg på glasset ved et uhell mens han hadde en kisse. Jeg var alt for å la ham gå, fattig kjeft, men selvfølgelig fant mine kolleger snart at han hadde ranet stedet …

Hva var ditt beste spill?

Den jeg likte mest var 2010 Champions League. Alan Brazil sa at det var utrolig at jeg hadde det spillet, at jeg aldri var god nok. Med ca 20 minutter å gå, og alt går bra, husker jeg å tenke, "Jeg har dette i posen, takk for motivasjonen, Alan."

Den beste rosen jeg noensinne har fått var i Observer. De selger ikke for mange kopier i nærheten av Rotherham, men jeg klarte å se en, og det beskrev min prestasjon som "anonymt kompetent", noe som akkurat er hvor du vil være som dommer.

Hvem ga deg det beste råd?

Dommeren George Courtney sa en gang: "I denne bransjen må du vite hvordan du skal være en bastard, uten å være en c ** t." Det er nok om riktig!

The Man In The Middle av Howard Webb er utgitt av Simon & Schuster, priset £ 20. Kjøp på amazon.co.uk

Populært emne