Slik spiser du rent og grøft sukkeret

Ideen om rent å spise - nyte mat i sin naturlige tilstand - har aldri vært mer populært.

Men det er ikke bare for oss voksne. Vi er på vei av en ny bølge av avventning, ettersom flere mødre enn noensinne forlater sukker ut når de introduserer sine babyer til mat i utgangspunktet.

- Det er ikke viktig å introdusere sukkerholdig, unaturlig søt smak til et barns kosthold, sier nutritionist Charlotte Stirling-Reed.

«Hvis hun har mye sukker i kostholdet fra tidlig alder, er det veldig enkelt for henne å etablere en preferanse for disse matvarene. La sukkeret ut, og det vil hun ikke. '

"Ren avvenning" betyr bare å gi babyen din mat som ikke inneholder tilsatt sukker. Så frukt og grønnsaker som har naturlig forekommende sukker er fine - det er produkter som har tilsatt raffinert sukker og sukrose / høy fruktose mais sirup som er utenfor menyen. Du kan rydde av med deg om du spiser henne purées eller følger baby-ledet avvenning.

Ikke brennende babyens søte tann vil bety at hun ikke vil hanker etter søte godbiter når hun er en pjokk. Det gir deg også mulighet til å utvide sin glede av andre matvarer og gi henne en sunn holdning til mat som voksen. Og selvfølgelig er det mye sunnere.

>> LES: 12 EASY PUREE RECIPES

Søte cravings

Hør opp hvis du noen gang har åpnet en familieformet sjokoladeplate og tatt et stykke.

Og så en annen. Og så en annen ...

Vel, det var egentlig ikke noe å gjøre med din viljestyrke. "Mens det vanedannende aspektet av sukker ikke er bevist, er det noen eksperter som tror at fordi det utløser et meget lignende svar i vår hjerne til vanedannende stoffer, kan det ha vanedannende egenskaper, sier Charlotte.

«Barn som får søtt mat kan utvikle seg en preferanse for det - en søt tann - og disse preferansene har vist seg å utvikle seg gjennom hele livet til voksenlivet. '

Og det er altfor lett å fremme dette trangen til søtt mat.

"Forskning har vist om en gravid mamma til å drikke en sukrose løsning, hennes baby vil svelge mer av fostervannet, forklarer Charlotte.

"Men hvis hun har en løsning med en bitter smak, slutter hennes baby å svelge eller ikke svelge så mye."

Ønsker å spise søt mat er instinktiv: "Vi er født med preferanse for søtt mat, fordi det i naturen er en god smak som tyder på at maten er full av energi og næringsstoffer. Men vi er i en verden nå hvor søt mat ikke alltid er så ønskelig - ofte har det nær ingen næringsstoffer. '

Problemet er at for mye sukkerproblemer helseproblemer for barnet ditt.

"En tredjedel av femåringen i Storbritannia lider av tannråte på grunn av mengden sukker de har i kostholdet i en svært ung alder," sier Charlotte. "Og for mye sukker for eldre barn øker risikoen for å utvikle type 2 diabetes og fedme."

Å spise mye søtt mat har en indirekte innvirkning på resten av kostholdet også.

«Barn som tilbys søtt mat, kan begynne å avvise andre matvarer, spesielt mer bitter mat som grønnsaker,» forklarer Charlotte.

'Hvis en syv måneder gammel baby tilbys et stykke sjokolade og deretter etterpå prøver du å etablere et forhold med brokkoli, det kommer virkelig til å bli ganske vanskelig!'

Så hvorfor ikke, når du står overfor en ren skifer og gir barnet sin første smak, unngå å gi henne noen ekstra sukker i utgangspunktet? Det er ikke å si at du aldri bør la barnet ditt spise sukker.

Men hvis du starter i begynnelsen av barnets matreise med mat som ikke har tilsatt sukker, lærer hun å elske mat av andre grunner enn søthet.

>> LES: 14 BRILLIANT FINGER FOODS FOR BABY-LED WEANING

Første smaker

"Når du først introduserer solid mat, start med grønnsaker," forklarer Charlotte. «Barnet ditt vil helst ha en smak for søt smak allerede, så i begynnelsen fokuserer du på å introdusere nye smaker og hjelpe henne å lære å likte alle slags smaker. Hun vil allerede like den søte smaken av mange frukter, så hold deg på dem for en stund og hold fast med veggies mens hun lærer å like dem. Men gå ikke så langt som å unngå søtere grønnsaker, slik som søtpotet, rød paprika og sukkerjellterter. '

Ikke bekymre deg om at babyen din ser tydeligvis ut av hennes brokkolifloretter eller puré.

"Forvent at maten skal spyttes ut, og mange vanvittige ansikter blir trukket," sier Charlotte.

"Kjennskap er nøkkelen til et barn som godtar mat. Det er en overlevelsesmekanisme, og du må hjelpe henne med å få henne forbi hennes umiddelbare avsky før hun begynner å tenke "Dette er ikke så ille!" Så ikke gi opp hvis det ser ut som om hun ikke liker det å begynne med . Forskning viser at vi kan tilby mat opptil 8-10 ganger i avvenning før det blir akseptert. Den bittere smaken av brokkoli er meget sannsynlig å bli avvist ved første smak, men aksepteres når den blir kjent. '

Når babyen din er glad for å spise et bredt utvalg av grønnsaker, legg til frukt. - Det er ingen harde og raske regler her, sier Charlotte.

"Men når du føler at babyen din har fått tillit og begynner å godta flere grønnsaker, så fortsett.Tanken er ikke å stoppe henne fra å nyte bananer og epler og så videre, men å få henne til å nyte umami (et japansk ord som betyr "en behagelig smakfull smak") og sur smak før hun låses på for å nyte søthet.

>> LES: VLOGGER MICHELA CHIAPPA'S HEMRETS FOR SUCCESSFUL VENANING

Mens du enkelt kan styre mengden tilsatt sukker barnet ditt har når du lager purées og dampede grønnsaker, er det mye vanskeligere når du legger til butikkprodukter i blandingen.

«Du må være litt kunnskapsrik om hva du kjøper,» sier Charlotte.

"Det er så mange forskjellige navn på sukker som brukes i produkter som selges i Storbritannia, men en god generell tommelfingerregel er å lese ingredienslisten på baksiden av pakken, og se etter alt som slutter i" ose ". Mer enn sannsynlig betyr det at produktet har tilsatt sukker. Pass deg også for sukker tilsatt i form av "høy fruktose mais sirup". Unngå honning, sukker sirup og brunt sukker også. '

Ta en titt på etikettene på matvarene i kjøleskapet ditt og skapet allerede, og du kan bli overrasket over hvor mye tilsatt sukker du finner, selv i tilsynelatende sunne produkter.

Og bare kjøp ikke mer mat med tilsatt sukker. Når babyen blir eldre, kan du fortsatt gi henne en søt godbit uten å gi henne tilsatt sukker. For eksempel, i stedet for en smaksatt yoghurt med mye tilsatt sukker, kan du tilby henne en ren yoghurt med friske jordbær.

Selvfølgelig vil den lille du spise rikelig med tilsatt sukker i hennes liv på alle disse partiene og spilledatoen i fremtiden. Men hvis du har spist ren, vil hun elske et bredt spekter av andre smaker, like mye som hun liker den sjokoladekake.

>> LES: LOADS OF WEANING RECIPES

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar