Slik bruker du positiv tenkning for å håndtere stress

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du positiv tenkning for å håndtere stress - øVELSER 2023
Slik bruker du positiv tenkning for å håndtere stress - øVELSER 2023
Anonim

Stress, uansett om det er forårsaket av arbeid, forhold, økonomi eller annen faktor, skaper det som kalles en knapphetstilstand. Dette er når du bekymrer deg for at du ikke har nok kjærlighet, mat, penger eller tid, og det du aldri vil - og det kan på alvor påvirke motivasjonen og lykken. I sin nye bok Den stressbevisne hjernenpsykolog dr. melanie greenberg skisserer de positive tenkning teknikker du kan bruke til å overvinne denne tankegangen og forvise angst for godt.

Fokus på eiendeler

Tenk på alle de gode tingene du allerede har i livet ditt: kjærlighet, prestasjon, familie og så videre. Lag en liste hvis du finner det nyttig. Dette vil bidra til å minne deg om at stressoren er bare et lite stykke av livet ditt.

Kjemp dine impulser

Denne ferdigheten innebærer med vilje ikke å gjøre hva hjernens "kamp, fly eller fryse" -svar forteller deg å gjøre. Hvis hjernen din forteller deg å konstant overvåke vennens Facebook-side, skriv ned dine bekymringer i stedet. Hvis du er fristet til å sende en sint e-post, stønn til en sympatisk venn. Å motstå trang til å handle destruktivt, vil beskytte helsen og dine relasjoner.

Velkommen distraksjon

I stedet for å beseire over hva som stresser deg ut, finn noe annet å fokusere på: Alt fra å lage et kryssord eller lese en bok for å se på sport eller gå på treningsstudioet - organisere sokkelåsen din, hvis det fungerer for deg. Dette gjør at hjernen din kan hvile og reduserer den skadelige effekten av stress.

Identifiser prioriteringer

Hva er viktigst for deg? Er det familie, sikkerhet, tidsfrihet, meningsfylt arbeid, en følelse av fellesskap eller et balansert liv? Det er lettere å ta gode beslutninger under stress når du er klar over hva som er viktigst for deg. Du kan bestemme hvordan du bruker tid og energi, og si nei til de mindre viktige tingene.

Lag en strategi

Stress kan tvinge oss til å ta impulsive beslutninger. Lag en liste når du går til supermarkedet og sett avtale påminnelser i telefonen. Ikke ta kredittkort shopping - få ut penger først og begrense deg, eller ta en sparsom venn. Og slett telefonnumrene til utilgjengelige kjærlighetsinteresser (som gifteksperter) slik at du ikke vil ringe dem når du føler deg svekket av stress.

Stress-Proof Brain av Melanie Greenberg er ute nå, RRP £ 12,99 (New Harbinger), kjøp på amazon.co.uk

Populært emne