Hvordan bruke Mindfulness å slå dine begjær

Ikke alle avhengighet er svært selvdestruktivt som narkotika eller røyking. Mange av oss er stadig ute etter noe, enten det er en innsats, usunn mat eller bare den buzz når en av våre sosiale medier blir likt. Og når dette blir en vane, kan det påvirke vår produktivitet, vår helse og våre relasjoner.

Når psykiater Dr Judson Brewer satt opp en pilotstudie for å se om mindfulness kunne hjelpe folk til å slutte å røyke, håpet han at det kunne vise seg å være like effektivt som American Lung Association's prøvde og testede metoder. Resultatene overrasket til og med ham: Personer som brukte oppmerksomhet ga opp dobbelt så mye som de som brukte den etablerte tilnærmingen - og de viste seg mer sannsynlig å forbli røykfrie.

Mindfulness, rett og slett sett, er tilstanden til å være svært oppmerksom på hva som skjer, og du kan bruke den til å finne ut når cravings utløses, hvordan de får deg til å føle og hvordan du kan bryte vaneløkkene som får dem til å skje flere ganger.

En av de viktigste oppmerksomhetsteknikkene er en fire-trinns prosedyre som Brewer ringer RAIN (gjenkjenne, akseptere, undersøke, notere), og det kan brukes til enhver avhengighet, noe som hjelper deg med å stoppe skadelige vaner en gang for alle.

1. Anerkjenn

Når du føler at ditt ønske kommer på, fokuser på det og gjenkjenne det for hva det er, om det er tvanget til å angripe kjøleskapet, sjekk oddsen til Man City vs Chelsea-spillet eller se om Instagram-innlegget ditt har nådd 50 liker ennå.

2. Godta

Tillat trangen til å være der. Ikke ignorere det, distrahere deg selv eller forsøk å gjøre noe med det. Dette er din erfaring. Finn en måte å anerkjenne din aksept - dette kan være et ord eller en setning ("Jeg samtykker", "Her går vi") eller en enkel nikk på hodet.

3. Undersøk

For å fange bølgen av ønsker, må du studere den nøye og undersøke den som den bygger. Gjør dette ved å spørre, "Hva har kroppen min til å føle akkurat nå?" Ikke gå og se. Se hva som oppstår mest fremtredende. La det komme til deg.

4. Merk

Legg merke til opplevelsen. Hold det enkelt: tenkning, økende følelse, rastløshet i magen. Følg den til den avtar. Dette stadiet er også kjent som "Ikke-identifikasjon" fordi når vi blir oppmerksomme på et objekt, identifiserer vi ikke lenger med det så mye.

The Craving Mind: Fra sigaretter til smarttelefoner å elske - hvorfor får vi hooked og hvordan vi kan bryte dårlige vaner av Judson Brewer er ute nå, RRP £ 16,99 (Yale University Press). Kjøp på amazon.co.uk

Se relaterte Tre Mindfulness-øvelser for å prøve på måten å jobbe6 måter å bryte dårlige vaner og vinne på livet
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar