Hvordan skru ned en eks som ønsker å være "venner"

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skru ned en eks som ønsker å være "venner"
Hvordan skru ned en eks som ønsker å være "venner"
Anonim

Det er ingenting verre enn å ha din ex insisterer på å være venner etter at de bryter hjertet ditt og tramper det i stykker. Nerveen til å spørre, ikke sant?

Noen mennesker synes det er lett å være venner med en eks, etter at de har gått opp. De kan sprette lett nok og gå tilbake til å være venner som henger ut. Deretter er det folk som har en tendens til å forbanne bakken deres tidligere går på etter at de bryter opp.

De ønsker å glemme deres ex og forholdet som var, bare slik at de kan fortsette og leve sitt liv i lykksalig glemsomhet. For den sistnevnte har en eksem som insisterer på å være en kontinuerlig tilstedeværelse i livet, om enn som en venn, en kolossal irritasjon!

Å være venner med en eks er en vanskelig beslutning. Du har vært så vant til dynamikken i et forhold med den personen at det kan være vanskelig å endre og gå tilbake til bare å være venner. Det betyr et bånd minus intimitet, engasjement og eksklusivitet. [Les: 16 tegn på at exen din vil ha deg tilbake i livet]

Hvorfor din eks ønsker å være "venner" igjen

Det er mange grunner til at noen ønsker å gjenopprette et vennskap, selv etter at det romantiske forholdet allerede er avsluttet. Her er noen av grunnene dine eks kan ha for å insistere på at du fortsatt er venner:

# 1 Tilbake til status quo. Noen mennesker møter sine partnere fra sin vennekrets. Det kan være en venn av en venn, en barndomskjønn, eller personen to dører ned fra leiligheten sin. Det kan til og med være personen du har tenkt på som din beste venn, som Celeste og Jesse. Disse menneskene starter som venner, så når de bryter opp, har de fortsatt en tendens til å ønske å gå tilbake til det de var før de ble et par. [Les: 7 grunner til at du holder venner med din eks, bare ikke fungerer]

# 2 For å opprettholde en tilkobling. Det er folk som underholder ideen om å være venner med deres eks, fordi de virkelig vil fortsatt være en del av livet ditt, men ikke som din partner. Det kan være fordi du skiller seg ut i god henseende, eller av nødvendighet som når en av dere jobber eller studerer i et annet land, og dere begge kan ikke opprettholde et langdistansforhold.

Med en grunn som dette, er det ikke rart at de fortsatt vil holde kontakten uten forpliktelsen til et forhold. Tenk Barney og Robin første gang de brøt opp i Hvordan jeg møtte din mor. [Les: Hvordan være venner med exen din uten komplikasjoner]

# 3 Ulterior motiver. Men så er det folk som bare er uvitende. De kan ikke finne et hint at når et forhold avsluttes, vil det være umulig å fortsette hvis personen du beveger deg på er fysisk tilstede.

De kan ha ulterior motiver for å ha lyst til å bli venner, og tenker at de fortsatt kan få noen fordeler på siden, uten forpliktelse. Eller hvis du er den som brøt sammen med dem, kan de tenke at de kan få en ny sjanse hvis du fortsatt er venner med dem. [Les: 10 tegn på ditt tidligere forhold holder deg tilbake fra en bedre fremtid]

Grunner til ikke å være venner med ex

Siden det er mange grunner til at du ønsker å opprettholde et vennskap med en eks, er det like mange grunner til at det ikke kan være en god ide. Les nedenfor for noen av grunnene:

# 1 Hvorfor du brøt opp. En av de viktigste faktorene som påvirker din vilje til å opprettholde et vennskap med en eks, er årsaken til oppbrudd. Når en romantikk slutter en naturlig død, som når to mennesker faller ut av kjærlighet, kan det være ganske enkelt å konvertere det romantiske forholdet til et platonisk vennskap.

Men hvis forholdet ble avsluttet på grunn av svik av tillit, så er det en annen historie. Det kan være ganske grusomt å opprettholde et vennskap etterpå. Det er viktig å avstå fra din eks, slik at du kan syke din knuste hjerte og hjelpe den å helbrede. [Les: 8 grunner å komme tilbake med din eks er selvsabotasje]

#2 Tid. En annen viktig faktor for å vurdere hvorfor det kanskje ikke er en god idé å bli venner med din eks, er varigheten av tiden som har gått siden du brøt opp. Hvis du bare brøt opp noen dager eller uker siden, kan du fortsatt være i ferd med å gå videre.

Når et forhold avsluttes, er det viktig å kaste av bagasjen til det gamle forholdet, slik at du kan være klar for et nytt kapittel i livet ditt. Dette kan være vanskelig hvis exen din fortsatt er i bildet, selv om de ikke lenger spiller den samme rollen.

# 3 følelser. Til slutt er det definitivt ikke en god ide å fortsatt være venner med en eks, hvis du fortsatt har følelser for dem. Bortsett fra å gjøre det vanskelig å gå videre og glemme dem, kan du til og med underholde håp om at ting vil gå tilbake til måten de var.

Det vil gjøre deg en verden av gode hvis du legger så mye tid og avstand som mulig mellom deg og din eks, slik at du kan hjelpe hjertet ditt å glemme. Hvem vet, du kan finne deg selv en ny kjærlighet i prosessen. [Les: 10 tegn som beviser at du fortsatt er knyttet til din eks]

Hva å gjøre med en ex som vil være venner

Hvis exen din insisterer på å være venner, er det noen ting du kan gjøre for å sikre at de får ideen om at du ikke er interessert:

# 1 Social media blokk. Alle er på sosiale medier i dag. Du legger til venner, følger dem, tweet dem og DM dem. Når du daterer noen nye, må du sørge for at de blir en del av din sosiale media-sirkel.Når forholdet ditt utvikler seg til noe mer seriøst, blir dine sosiale medier apps vitne til hver ferie tur, hver dato og alle aspekter av ditt blomstrende forhold.

Men når forholdet slutter, sitter du fast med dem på din nyhetsfeed og vennelisten din. De ser fortsatt alt du legger inn og kan til og med kommentere det fra tid til annen. Det blir vanskelig veldig raskt. Dermed kan det være bedre å fjerne dem fra din sosiale media-sirkel. Hvis de blir insisterende, så blokkere dem helt.

# 2 Minimer kontakten. Noen ganger kan det være vanskelig å håndtere en insisterende eks, hvis de er en del av kretsen av folk du samhandler med mesteparten av tiden. Hvis de er nabo nabo, er din beste venns søsken eller en medarbeider, det kan være ganske vanskelig å opprettholde avstanden.

Hvis dette er tilfelle, gjør en bevisst innsats for å minimere kontakten. Hvis de er nabo eller en medarbeider, prøv å unngå områder der du sannsynligvis vil se hverandre. Unngå klubbhuset, den lokale baren, kantinen eller noe sted du sannsynligvis vil finne dem. Det er ingen bedre måte å si at du ikke lenger kan være venner enn å unngå dem som pesten. [Les: Hva det betyr når exen din krysser i tankene dine]

# 3 Sever-tilkoblinger. Hvis de fortsatt ikke kan ta hint, er det kanskje på tide å bli seriøs. Fjern alle tilkoblinger. Det betyr at du blokkerer dem fra telefonen, alle dine sosiale medier, og din e-post. Unngå å møte med folk de kanskje kjenner og være med. Det inkluderer dine felles venner, deres søsken du kan være venner med, eller noen annen person i nærheten av dem. Det er en drastisk beslutning som ikke bør tas lett. Hvis du fortsatt er usikker, er det neste tipset for deg. [Les: 12 grunner at ingen kontaktregel er den beste måten å avvike din eks]

# 4 Snakk det ut. Dette bør være det første feriestedet, men noen finner det vanskelig å snakke med eks, etter en stygg oppbrudd. Når exen din kontinuerlig insisterer på å være venner etter en oppbrudd, må du kanskje sette dem ned og fortelle dem at du er ubehagelig med ideen.

Snakk om deres grunner for at du vil være venner og dine grunner for at du ikke har samme intensjoner. Lag en bestemt uttalelse om nektelsen din. Forhåpentligvis forstår de at det er bra for begge at du foretrekker å ikke være venner med dem lenger.

[Les: 8 positive og smarte måter å håndtere en fiendtlig eks]

Å håndtere en ex som insisterer på å være venner kan være vanskelig når preferansen lener seg mot å ikke se dem igjen. Hvis de fortsatt insisterer, minne dem om at tiden helbreder alle sår. Kanskje hvis du bare lar nok tid passere, vil du være klar til å være venner med dem igjen … Eller de vil bare slippe problemet helt.

Populært emne