Hvordan trene for en 100-Mile Sportive

Innholdsfortegnelse:

Hvordan trene for en 100-Mile Sportive - øVELSER 2023
Hvordan trene for en 100-Mile Sportive - øVELSER 2023
Anonim

Ettersom flere og flere mennesker tar til to hjul for sin daglige pendling, er det bare naturlig at det er en tilsvarende økning i populariteten til sykkelhendelser. Nye sportsfag springer opp hvert år og 2017 er full av fantastiske sykkelhendelser som foregår over hele Storbritannia.

Klart å takle en sportiv er veldig forskjellig fra å ri 10K til kontoret og tilbake, men hvis du er en vanlig rytter, bør det bare ta et par måneders trening for å få fart på en 100 kilometer lang (161km) hendelse. For råd om hvordan du trener for din første sportive, snakket vi med Mike Gluckman fra Haute Route, som driver flere dagers sykkelhendelser for amatører over hele verden.

ANBEFALT: Hvordan smadre din første sykling sportiv

Hvor mange uker trening trenger du for en 100 kilometer sportiv?

Det følger selvsagt at jo mindre passformen du er når du starter, jo mer tid vil det ta deg å bygge opptil 100 miles, men for noen som sykler med en kort pendling til og fra jobb, vil jeg anbefale minst seks til åtte uker med forberedelse.

Hvor lenge skal dine lengste treningsturer være?

Det bør være en gradvis oppbygging gjennom hele treningsprogrammet ditt for å ta deg nærmere hele hendelsen. Det er ikke noe poeng i å gå ut i uke én og prøver å gjøre 90 miles hvis din forrige lengste noensinne var ti.

En god idé er å legge fem til åtte miles til din lange tur hver uke til du når omtrent 85-90% av lengden på arrangementet. Akkurat som når du trener for en maraton, trenger du ikke nødvendigvis å gå ut og gjøre full avstand i trening. Ved å ri nær hele avstanden vil du heller ikke kompromittere din fremtidige trening ved å helt trette deg ut.

Hvor mange økter i uken skal du gjøre?

Antallet rides du kan klemme inn i uken din, vil avhenge av din livsstil, men hvis du har nok ledig tid, vil jeg anbefale tre økter i uken med minst en som er en lengre tur.

Det er avgjørende å sikre at treningen din samsvarer med hendelsene og inkluderer jevn progresjon. Også, når vi forteller ryttere som deltar i våre Haute Route-hendelser, husk å la tiden gå for å gjenopprette og avta [redusere treningsvolumet før arrangementet for å unngå tretthet] før selve arrangementet.

Hva slags økter bør du gjøre?

Det er stort sett tre typer økter som er nyttige for de fleste ryttere:

  1. Langritt - 2½-3 timer eller mer ved en forholdsvis lav intensitet, intervallsess.
  2. 1-2 timer med flere 8- til 15-minutters intervaller med høy intensitet.
  3. Hilly rides som gir en naturlig intervall økt. Hvis det ikke er noen bakker nær hjemmet, kan du alltid bruke utstyrsutvalget til å simulere stigningene.

ANBEFALT: Slik kjører du raskere opp bakker

Skal du prøve å gjøre en kortere begivenhet først?

Det er en god ide fordi det gir deg mulighet til å øve din rasdagsstrategi og bli vant til atmosfæren i en begivenhet - å ri i en gruppe, bruke matestasjonene og administrere innsatsen din under raseforhold.

ANBEFALT: Slik sykler du i en gruppe

Ikke stress om du ikke kan gjøre en hendelse på forhånd, men du kan alltid simulere det på en helgetur i stedet.

Haute Route er sykkelens første globale serie med flere dagers sykkelportiv for amatører. For mer informasjon, besøk hauteroute.org.

Populært emne