Hvordan trene bindevev

Er trenings treningsstudio som hjelper deg til å holde fri for sportsskader? Det er usannsynlig. Mange skader kommer fra vanskelige kollisjoner, faller og påvirkninger som skader leddene dine. Gym trening vil gjøre deg sterkere, men det vil ikke beskytte mot disse skader, fordi du alltid bruker trygge, bestemte bevegelsesmønstre når du løfter vekter. Alle kalvløftene i verden vil ikke hjelpe deg hvis du ruller ankelen din.

Jeg er 52 år gammel og har trent i grapplingbasert sport, inkludert bryting, judo og brasiliansk jiu jitsu i over 30 år, som alle legger stor belastning på leddene dine. De fleste gutta jeg begynte å trene med har hatt hofte- og kneutskifting, men jeg kan fremdeles trene og flytte som en 30 år gammel. Grunnen? Jeg har brukt år på å trene bindevev - leddbånd, sener og fascia - som omgir ankel-, kne-, hofte-, albuebutikk og leddledd.

Koblingsproblemer

Jeg kom først over bindevevstrening gjennom det russiske konseptet "giftige øvelser", som plasserer leddene dine i unaturlige, stressende stillinger og tvinger dem til å tilpasse seg uten å egentlig skade dem. Det virker som en vaksinasjon som introduserer en liten mengde sykdom i kroppen din, slik at den tilpasser seg for å forsvare seg mot det.

Nøkkelen er å bygge opp bindevevets toleranse for disse stillingene sakte, fordi for mye belastning for tidlig vil føre til skade. Hvis du forestiller deg en smerte skala hvor man føler seg fin og ti er smerte, bør du stoppe umiddelbart når ubehagsnivået når fire. Over tid vil kapasiteten til å presse disse biomekanisk dårlige stillingene videre og holde dem for lengre øke, noe som reduserer risikoen for skade når leddene dine blir tvunget inn i disse posisjonene uventet under idrett.

Syrrefleks

I tillegg til å forbedre bindevevet, forandrer giftige øvelser også nervesystemet ditt slik at det ikke oppfatter disse unaturlige stillingene som en trussel. Dette er viktig, fordi mange muskelskade er resultatet av en overaktiv strekkrefleks, hvor kroppen din involverer kontrakterte muskler hvis de er plassert i ukjente stillinger.

Det er umulig å skade kroppen din helt, men trening av bindevev vil redusere risikoen, og holde leddene sunne i senere liv.

Mer fra Steve Maxwell

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar