Hvordan ta en straffe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ta en straffe - øVELSER 2023
Hvordan ta en straffe - øVELSER 2023
Anonim

Ingen,ingen,ønsker å være en Southgate. Den wrenching hjertesorg. Den nasjonale dissapointment. Den lange spaserturen tilbake til lagkameratene som du, med ditt farlige straffespark, nettopp har bestilt et langt fly hjem for. «Det er bra, kompis,» sier de, tårer brøt opp i øynene, og du mistenker at de ligger gjennom tennene sine.

Dette er nettopp hvorfor vi har samlet en liste over må-kjenne tips for alle som går opp til stedet. Eller for alle som trenger noe nyttig å skrike på TV når kampen går forbi ekstra tid …

ANBEFALT: Har du en fotballhjerne? Gjør det bedre

Husk keepers sjelden opphold sentralt

En israelsk studie har vist at spillere sparker nedover midten nesten like ofte som venstre eller høyre. Måltakerne var imidlertid svært sjelden sentrale på grunn av «action bias» - de føler seg verre når de innrømmer uten å bevege seg enn de gjør når de dykker til ingen nytte.

Gjør feire hvis du scorer!

Hvis en spiller omdanner sin straff når poengsummen er nivå og feirer med minst en hånd (helst to) over skulderhøyde, viser forskningen at laget hans er 82% mer sannsynlig å vinne skytingen, mens den følgende kickeren også er mer sannsynlig å savne .

Utstråle positivt kroppsspråk

Ricardo, helten av Portugals skyte, vinner over England i 2004 og 2006, og Petr Cech, som lagret to straff i finalen i Champions League i 2012, har begge snakket om tilliten de trekker når de ser motstandenes angstskjulte ansikter.

ANBEFALT: Pre-Season Football Fitness Drills

Tenk på målet, ikke hvor målvakten vil dykke

Straffespillere som blir påminnet om å skyte vekk fra målvakten, brukte mindre tid på å fokusere på målet sitt og scoret sjeldnere som et resultat. Å fikse hvor du vil at ballen skal gå er langt viktigere.

Hold deg gjensidig støttende

Lagene bør unngå passivitet eller selvisolasjon i senterets sirkel, funnet å være den mest stressende delen av skytingen. Zambia sang "Chipolopolo Song" sammen i løpet av deres finale vinner i Afrika, Afrika Cup of Nations, over elfenbenskysten.

Fokuser på kraft og mål

Prefrontal cortex er ansvarlig for både beslutningstaking og forutse resultatene av våre handlinger. Den makt til å forestille seg suksess - eller fiasko - er kontraproduktiv. Store idrettsutøvere er i stand til å silence sine PFCs under press og bare leve i øyeblikket.

ANBEFALT: 5-a-Side Fotball Tips

Ikke stole på flaks

Spillere med lav oppfattet kompetanse og uforutsetning (som tror utfallet er avhengig av flaks eller målvaktenes handlinger i stedet for ferdigheter) opplevde flere kognitive angstsymptomer enn de som oppfattet deres kompetanse og beredskapsnivå så høyt.

Ikke hold deg på tidligere historie med teamfeil

En studie fra 2012 viste at kickere fra lag som vant sine to tidligere VM- eller EM-skudd var 32% mer sannsynlig å score enn et lag som hadde mistet de to siste.

Ikke kast ballen i et rush

En undersøkelse av nesten 400 store turneringsskuddstraff viste at spillere som tok mindre enn et sekund for å plassere ballen på stedet, scorede bare 58% av tiden, mens de som tok mer enn et sekund dyttet 80% av deres innsats.

ANBEFALT: Fotball trening øvelser brukt av Memphis Depay

Ikke bli stresset

Individuelle fysiologiske reaksjoner på høytrykkssituasjoner betyr at noen mennesker produserer mindre kortisol (et hormon som frigjøres som følge av stress som har negative effekter på humør og ytelse) enn andre, noe som betyr at de føler seg mindre stresset.

Ikke slå ryggen på målvakten

I 2012 viste en analyse av 309 World Cup eller European Championship straffene en enorm 57% av offisielle straffespillere vedtatt en unngåringsstrategi ved å snu ryggen til målvakten etter å ha spottet ballen.

Ikke la angst ta tak

Angst øker oppmerksomheten til målvakten og øker sannsynligheten for at takere vil produsere skudd som treffes betydelig nærmere målvakten, og er derfor mer "spare".

Populært emne