Slik takler du faren for frykt

Facing opp til frykten din om fødsel og å gjøre noen avanserte forberedelser for arbeidskraft kan gi en helt mer behagelig opplevelse, og hjelpe deg å se det for hva det egentlig er - den mest spennende dagen i livet ditt

Vi har alle lest tabloidhistorier om kvinner som får fødsel på travle togvogner eller å ha babyer levert av drosjesjåfører på vei til sykehuset, men blir fanget kort, virkelig en garantert frykt? Sannheten er at denne situasjonen er ganske usannsynlig, spesielt for førstegangsmødre. Det er langt mer sannsynlig at du kommer til sykehuset for tidlig, og må sendes hjem igjen. Sjekk med din jordmor på forhånd, for å finne ut hvor lenge sammentrekningene skal være og hvor langt fra hverandre før du går til sykehuset for å unngå å komme for tidlig - eller for sent."Prøv å få posen pakket ferdig før din forfallsdato," forklarer Sheena Byrom OBE, leder for kampanjen for normal fødsel, Royal College of Midwifery. «Hvis du føler at babyen din kommer når du fortsatt er hjemme, så spør din fødselspartner eller den som er med deg til å ringe beredskapstjenester (999) og sykehuset, og fortell dem nøyaktig hva som skjer.

"Hva om jeg ikke kan få en naturlig fødsel?"

Hvis du bare ønsker at medisinsk inngrep skal brukes som en siste utvei, vær klar over dette når du snakker gjennom fødselsplanen med jordemor. Men har et åpent sinn om å akseptere intervensjon når jordemor tror det er best."Det er absolutt ikke behov for skyldfølelse eller feil," sier Elizabeth Duff, NCTs sjefspolitiske rådgiver. «Du har mange års foreldre fremover for å vise hvordan du vil gjøre ditt beste for babyen din.»Kirsty Gallacher, som driver en fødselsforberedende kurs på Yogahome, foreslår at du bruker akronymet, BRAIN, til å huske hvilke spørsmål du skal spørre deg selv når du står overfor valget av å ha medisinsk inngrep: Hvilke fordeler er det? Hva er risikoen? Hva er alternativene? Hva forteller Instinct meg? Og hva ville skje hvis vi gjorde ingenting?

"Hvordan skal jeg takle sammentrekninger?"

Det er allment antatt blant jordemødre, så vel som hypnobirthing-utøvere, at pusteteknikker kan gå langt for å hjelpe til med å håndtere smerten av sammentrekninger. Prøv et hypnobirthing kurs for å lære mer om pust, avslapping og visualisering teknikker. Ifølge hypnobirthing-filosofien kan selv semantikk påvirke måten vi håndterer smerte på.Ved arbeidets begynnelse foreslår Kirsty å bruke en teknikk som kalles yogisk pust - det beroliger og slapper av deg, men gir også energi og bidrar til å bygge styrke. 'Inhale inn i magen din, føler den stige, og fortsett innåndingen opp i ribbenet, følg det ekspandere utover og oppover. Når ribbenene er fullt utvoksede, pust inn litt mer og utvide til nakkebunnen, løft dine krageben og skuldre, sier hun."Puster ut for å slappe av på nakke og føle at kragebenet og skuldrene faller, før du lar buketten slappe av, ned og innover, og magen faller, prøver uten belastning å la membranen presse opp mot brystet for å tømme lungene helt. '

"Hvordan vil jeg vite hvilken smertelindring å gå for?"

Gass og luft, epiduraler, TENS-maskiner, petadin, hydroterapi ... Å forstå de ulike smertelindringsalternativene som er tilgjengelige, kan være forvirrende, slik at du får så mye informasjon som mulig, på dine smertelindringsvalg, snarere snarere enn senere. 'Som en tommelfingerregel, jo mer tar du bort smerten av arbeidskraft, jo flere bivirkninger stoffet / prosedyren har,' sier Sheena. Før du er i arbeid, er det vanskelig å vite akkurat hva dine sammentringene føler. Men i hvert fall å vite hva forskjellige smertelindringsalternativer involverer, vil du hjelpe deg med å ta en beslutning.

"Hva om jeg er for redd for å presse?"

"Når du kommer til det pressende stadiet av arbeidskraft, vil ønsket om å presse vanligvis over-rides arbeidssmerten," sier Sheena. "Selv om det kan ta tid og mye energi, er det sannsynligvis den mest tilfredsstillende delen av arbeidet å skyve babyen, og spenningen er høy da du snart vil møte din lille."Tenk også på å lære en hypnobirthing eller yoga teknikk. «Det er ideen om å puste babyen din nede og forsiktig nudge den ut, i stedet for å presse, da tvunget å presse på feil tidspunkt, kan skade både mor og baby,» sier Kirsty.

"Hva om jeg ved et uhell følger gjennom ?!"

Vi har alle hørt historiene om kvinner som ved et uhell presset ut mer enn de forhandlet for under de siste stadier av arbeidskraft. Hvis det er partnerenes reaksjon du er bekymret for, er det sannsynligvis det siste i tankene hans, gitt at du skal levere babyen sin til verden.Men hvis du er bekymret, foreslår Sheena å spørre jordemor for en liten enema å tømme tarmene dine når du er i tidlig arbeidskraft.

"Hva om jeg river eller trenger masker?"

Mens tårer ikke er uvanlige, heler de vanligvis raskt og trenger ikke alltid masker.Sømmer gjøres vanligvis under lokalbedøvelse, og eventuelle ømheter eller ubehag kan lindres ved bruk av smertestillende midler."Mer alvorlige," tredje eller fjerde grad "tårer er mindre vanlige, og det er noe som tyder på at massering av perineum før arbeidskraft kan redusere risikoen for å rive," tilføyer Elizabeth.

"Hva om det er komplikasjoner i arbeidskraft?"

Livstruende komplikasjoner under fødselen er svært uvanlige i Storbritannia, takket være tusenvis av dyktige medisinske fagpersoner som vi har tilgang til.

Som en forholdsregel anbefaler Elizabeth imidlertid å ta en antenatal klasse for å forstå mer om hva som kan skje i det usannsynlige tilfelle av en slik situasjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar