Hvordan stoppe tankeløs spising

Innholdsfortegnelse:

Hvordan stoppe tankeløs spising - øVELSER 2023
Hvordan stoppe tankeløs spising - øVELSER 2023
Anonim

1. Se etter mønstre

"Legg merke til årsakene til valgene du gjør," sier Sarah-Jane Holt, ytelsesnæringsekspert ved Matt Roberts. "Så mange av oss gjør matvalg i reaksjon på en følelse - hvis vi har hatt en dårlig dag, føler oss stresset eller ulykkelig, vil vi gå for et glass vin, sjokolade eller et måltid som vi kan vurdere en godbit."

Spotting lenken vil tillate deg å adressere dette. "Neste gang denne situasjonen oppstår, se om du kan skape litt mellomrom mellom følelser og reaksjon. Når du vet hvorfor du vil lage et bestemt mat valg, tenk på hvordan det vil få deg til å føle etterpå og la deg bli mer bevisst på valget. "Klar til å akseptere den sukkerkrasj for kort skyld? Vel, hvis du er sikker på at det er verdt det …

2. Stave off oppfordrer

Det er lettere å unngå fristelsen av waistline-ekspanderende behandler hvis magen ikke brummer. "For å hjelpe appetittenes kontroll er det en god ide å sørge for at du får nok protein i kostholdet ditt," sier Holt. "Det vil hjelpe deg til å føle deg fyldigere i lengre tid. Trinn to er å holde seg hydrert - drikke 2-3 liter vann om dagen for å unngå å tørke etter sult. "Dette virker også på kort sikt - hvis du er desperat etter en Mars-bar, lover du at du får det hvis du har det du vil fortsatt ha det etter en Granny Smith og et glass med musserende vann. Når du har fått dem ned, vil du vanligvis finne trang til å gå ned.

3. Rethink måltid prep

Noen få tweaks til måten du legger sammen måltider kan gjøre forskjellen mellom alvorlig vekttap og svikt. "Invester i riktig matbeholdere", forklarer Sam Yassin, administrerende direktør for Back2Fitness. "Enkel-servering størrelser vil gjøre bærer din egen sunne lunsj enklere. Sett inn en telefonpåminnelse, slik at du ikke glemmer å ta dine nøye tilberedte måltider med deg - og alltid handle med en liste for å unngå fristelser. "Hold et notat eller e-postutkast på telefonen med dine foretrukne oppskrifter eller ingredienser, slik at den alltid er tilgjengelig.

4. tygge maten din

Det høres litt "min bestemor pleide å fortelle meg …" men å tygge maten din grundig fører til bedre næringsopptak - og det forhindrer også overoppheting. I en studie i 2014 fant forskerne at en gruppe frivillige spiste 88 færre kalorier ganske enkelt ved å bremse ned - men de følte seg fortsatt mindre sulten på slutten av måltidene, delvis takket være frigjøring av appetittregulerende hormoner. De fleste studier tyder på at 40 chews per mouthful er ideell, men det er ikke noe stort behov for å telle - bare tygge maten din til det er en lett-å-svelge mulch.

Se relaterte Hvordan stoppe kjærlig frites (og gjenopprett ditt forhold til mat) 23 Ekspert vekttap TipsMindful Dining Explained

5. Retool kjøkkenet ditt

Nei, det er ikke behov for en kostbar ombygging - bare tenk på dine vaner. I en studie fra Cornell University i USA var familier som selv serverte maten fra ovnens topp eller teller spiste 19% mindre enn de som tok maten ved bordet - selv boller med lids redusert andre hjelp. Hvis du vil stige opp, få mindre tallerkener: en annen Cornell-studie har funnet ut at folk som bruker større boller, briller og iskrem tjente mer mat. Omvendt alt dette for grønnsaker, salat og alt annet du satser på å spise mer av.

6. Eliminer distraksjoner

Mindfulness trenger ikke å bety meditasjon. "Prøv å sitte ned uten forstyrrelser og bare fokusere på maten du spiser - det betyr ingen sosiale medier eller boksetter," sier Holt. "Vær oppmerksom på når du begynner å føle deg full - dette kan være før tallerkenen din er tydelig. Prøv å legge merke til når du slutter å nyte måltidet like mye som når du startet, og når nytelsen begynner å falle, slutte å spise. Bare å være oppmerksom på disse signalene kan hjelpe deg med å unngå overeating. "

Populært emne