Hvordan stoppe kjærlig frites (og gjenopprett ditt forhold til mat)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan stoppe kjærlig frites (og gjenopprett ditt forhold til mat) - øVELSER 2023
Hvordan stoppe kjærlig frites (og gjenopprett ditt forhold til mat) - øVELSER 2023
Anonim

Alle som kan skrive en bok om den verdensomspennende historien om den ydmyke, men edle sandwichen, er i orden. Nå har matforfatteren Bee Wilson blitt en matpsykolog av forskjellige slag. Hennes siste bok, Første bit: Hvordan lærer vi å spise, hevder at vi ikke er predisponerte for visse matvarer, og mennesker er helt i stand til å forandre deres spisemønstre. Dette er hvordan.

De fleste av våre problemer med å spise er i hjernen. Vi vil ikke fikse dem ved å fortsette enda en kjeppedie. "Spise mat. Ikke for mye. For det meste planter, "er matskribent Michael Pollans råd.

Kloke ord. Men for å gjøre det, må vi lære å spise ekte mat mer enn søppel, å slutte å spise når vi er fulle, og å sette pris på et bredt utvalg av grønnsaker. Dette er ferdigheter som mange av oss ennå ikke har mestret.

De gode nyhetene er at det er mulig å bli bedre på dem, og vellykket gjenopprette forholdet ditt med mat. I stedet for å prøve å få deg til å spise hva du ikke liker, er den virkelige hemmeligheten å justere dine preferanser. Vi må finne en måte å ønske å spise hva som er bra for oss (gi eller ta den rare pizzaen). Her er hva du trenger å vite.

Fokuser mindre på maten og mer på dine egne svar på det

Vi kaster bort så mye tid og energi på jakt etter den perfekte maten. Er den magiske kula fett eller protein? Goji bær eller chia frø? Skal vi prøve Paleo eller vegan? Men næringsstoffer teller bare når du henter mat og spiser den. Den virkelige superfood ville være en som du liker som også skjer for å være sunn: skarpe, søte epler, si eller en solid bolle med søtpotet curry eller kyllingspot.

Det er mulig å endre dine liker og misliker

Vi merker oss selv - "Jeg er en ekte kjøttetær" eller "Jeg har en søt tann". Vår smak blir en så sterk del av vår identitet at de føler seg innfødte. Men gitt at vi er omnivorer, er menneskelige matvaner dypt sårbare. Vi lærer å spise fra barndommen og videre og kan derfor gjenoppleve det. Det faktum at du føler at du trenger en flapjack og en karamell latte hver gang du trener, er nok mindre å gjøre med dine egne smakløsninger enn med måten foreldrene dine belønnet med søtsaker som barn. Det er ikke lett å omprogrammere disse vaner av belønning, men det kan gjøres.

Slutt å være så all-eller-ingenting om helse

Når vi fester moralske etiketter til mat (protein: bra, karbohydrater: dårlig), kommer vi til å spise på en mindre balansert måte. Ta protein. En bit protein er en god ting, som hjelper til med å gjenopprette og hjelpe muskelvedlikehold etter trening. Men noen menn gyller nå protein shakes som vann, i håp om å få en øyeblikkelig seks-pakke. Hvis treningsregimet ditt ikke samsvarer med proteininntaket ditt, risikerer du dehydrering, kroppsfettøkning og stress på nyrene dine.

Du var ikke født, elsket frites

Det er mulig å lære nye matvaner (selv om det tar litt lenger tid enn en januar diett). Prøv å unngå tankegangen til deprivasjon og fokus på små endringer som du kan holde fast ved. Gradvis legg til nye grønnsaker til ditt repertoar. Ikke slå deg selv fordi du spiste en klebrig fløtekaramellpudding. Kutt ned på sukker i trinn og ganen din vil sakte endres. Du finner deg selv - ærlig! - Spiser brokkoli ikke fordi du tror du burde, men fordi du krever det (spesielt sautéed med chili og hvitløk). Vinn-vinn.

Første bit: Hvordan vi lærer å spise (fjerde eiendom) er ute nå. Kjøp den på Amazon.

Populært emne