Slik stopper Hay Feber Ruining trener utendørs

Det er selvsagt langt verre ting å lide enn høfeber, men det er kald komfort når hver utendørs utflukt i løpet av de sunnere månedene resulterer i nyanser av nysing og øyne som klø i mange timer.

Hay feber, eller mer riktig allergisk rhinitt, kan være spesielt forferdelig for de som må trene for en stor hendelse i en periode med høye pollennivåer. For råd om hvordan å stoppe høysperre som ødelegger sommeren med utendørs sport, snakket vi med dr. James Hull, åndedrettsleder ved Senter for helse og menneskelig ytelse.

Hvordan kan hayfeber påvirke atletisk ytelse?

Det kan ha en massiv effekt. Det kan virkelig fylle folks hendelser eller deres årstid, fordi mange hendelser oppstår på et tidspunkt hvor pollen er høy. Og det er ikke bare symptomene som en vanlig høstematlidelse kan kvele med - nysing, kløende øyne, trøtthet - det er også det faktum at du ikke kan sove veldig bra.

En annen vanlig klage er at folk har en tendens til å få infeksjoner også. En del av det er at hvis nesen din er blokkert, må du puste gjennom munnen din. Det er ikke så mye når du gjør sport, men om natten eller når du sitter rundt, puster du gjennom munnen din, og det betyr at du inhalerer giftstoffer i miljøet ditt, inkludert feil, og det gjør deg mer utsatt for infeksjon.

Hva kan du gjøre?

Jeg fortaler denne tingen som heter PEAK. Den har fire komponenter til det:

Forebygging: Når du skjønner at du får høgen feber, har histaminfrigivelsen allerede skjedd, og ofte er histaminer bundet til reseptorene, slik at du jager halen din hele tiden. Mens hvis du vet grovt når hodefeber skjer hver sesong, kan du starte behandling minst to uker før symptomene starter - så starter du sesongen på et mye bedre sted. Dette har vist seg å være effektivt for å forbedre høfeberkontrollen betydelig.

eliminasjon: For det andre er det viktig å prøve å eliminere mengden pollen du blir utsatt for. Når du kommer inn fra et løp, vask håret for å få pollen ut ellers henger det rundt ansiktet ditt. Bruk solbriller og, når du vasker settet, ikke heng det utenfor hvor det kan hente pollen - heng det innendørs for å tørke. Du kan bruke penger på ting som nasalfiltre eller air clearance systemer i biler hvis det er et veldig stort problem for deg.

Handling: Deretter er det behandling, som generelt er ganske mild. Start med en tablettform for antihistamin, som ikke er sedativ. Du vil ikke ha ting som Piriton som har en beroligende effekt og gjør ytelsen din gå nedoverbakke. Hvis det ikke virker, kan du legge til en nasalsteroid, og hvis det ikke virker, kan du nå få spray som har både steroid og antihistamin kombinert, som behandler både nesen og øynene sammen. Konkurransedyktige idrettsutøvere kan ikke ta visse typer nesespray eller decongestant-tabletter. UK Anti Doping har gode, klare opplysninger om hva som kan og ikke kan tas for høysnue.

Fortsett å evaluere: Folk starter med gode intensjoner for å klare alle disse forskjellige aspektene, og etter omtrent tre uker gliser de alt om det. Eller de taper tablettene fordi deres symptomer blir bedre, så det blusser opp igjen etter noen dager. Vær proaktiv som du ville med ernæring eller hydrering - ikke bare gi opp etter to uker, og gå tilbake til firkantet en, fortsett å gå tilbake over ting og tenker hvis du kan forbedre de andre aspektene.

Det britiske samfunnet for allergi og klinisk immunologi har mer informasjon. Noen ganger kan folk som har svært alvorlige symptomer vurdere å bli henvist til immunterapi, som er en desensibilisering til allergenene. Det er informasjon på denne nettsiden om hvordan du kan bli henvist til det.

Se relatert The Hay Fever Remedies That Work (og de som ikke gjør det) Hvordan håndtere kjører i en HeatwaveThe Best Sun Creams og hva du skal se etter når du kjøper

Er det visse tider på dagen når det er bedre å trene?

Det er motstridende bevis, men det antas at midt på dagen er best. Og noen ganger veldig tidlig om morgenen er det OK.

Kan du gjøre noe spesielt for løpedag for å redusere virkningen av høyfeber?

Det handler om forberedelsen. Så på rasdagen tenk på når du skal ta medisiner, hvordan du skal pakke og reise med dem. Når du reiser til et løp, kan du begrense mengden pollen du er utsatt for på veien? Eller når du venter på at arrangementet skal starte? Sittende i et felt kommer ikke til å være den beste forberedelsen.

Hvis du er i en by hvor luftforurensning er en bekymring, er det bedre å løpe i en park eller på gaten?

Det er nå noen studier som viser at forurensende stoffer kan samhandle med pollenens struktur for å forsterke den antigene effekten. Det beste stedet å gå i en by er en park, men det avhenger av din nøyaktige sensibiliseringsprofil. Noen mennesker er følsomme overfor London-treet for eksempel. De fleste er sensibilisert for gress pollen.

Hvis du trener hva du er sensibilisert for, kan du unngå miljøet. Det er to måter å gjøre det på. En er å tenke på hvilken tid på året symptomene dine starter vanligvis. Tre-syklusen starter litt tidligere i året. Det er mye informasjon på nettet om hva du kan være sensibilisert til basert på sesongvariasjoner.Den andre er å få en hudtest eller en blodprøve som forteller deg nøyaktig hva du er sensitiv for. Deretter kan du trene hvor enkelte planter kan være, og trene i visse miljøer. Men mange mennesker har ikke den luksusen. Jeg vil foreslå å løpe rundt en park er mer behagelig og du vil ikke løpe langs veiene uansett. På mange måter er å være pragmatisk veien å gå.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar