Hvordan slutte å være egoistisk: 20 måter å slutte å skade og bruke andre

Du skjønner kanskje ikke at du er egoistisk før noen peker på det. Hva så? Du lærer å slutte å være egoistisk og begynne å være uselvisk.

Å være egoistisk er en forvirrende ting. Alle snakker om selvhjelp og setter seg først, men hvordan gjør du det uten å bli egoistisk? Er det mulig å lære å slutte å være egoistisk?

Ofte vet du ikke engang når du er egoistisk før noen forteller deg. Å være egoistisk kan noen ganger føle seg som menneskelig natur. Din første tanke handler om deg og hva du vil. Hvordan begynner du å forandre det?

Hvorfor du bør slutte å være egoistisk

Noen mennesker tror kanskje å være egoistisk, er bra. Og på noen måter kan det være. Når du fokuserer på suksess eller ikke bosetter seg i romantikk. Å sette deg først i noen tilfeller er gunstig for de rundt deg. Hvis du ikke bryr deg om deg selv, hvordan skal du ta vare på andre?

Så sant som dette er, hvis noen forteller deg at du er egoistisk, har du mye å tenke på og reflektere over. Er du selvsikker når det er nødvendig? Eller legger du dine interesser før behovene til de menneskene som er viktigst i livet ditt? [Les: Hvordan å se egoistiske mennesker før de kan skade deg]

Hvis din egoisme kommer i vei for forholdene dine, har du noe å forandre seg for å gjøre.

Hvordan slutte å være egoistisk

Hvis du er en egoistisk person, kan det være vanskelig å bryte det mønsteret, i det minste i begynnelsen. Du er vant til å sette deg selv først. Men når du begynner å være litt uselvisk, vil du ikke bare føle deg bedre, men dine relasjoner vil også trives.

Alt fra en liten handling av godhet til en stor gest, kan sette deg opp for å slutte å være egoistisk.

# 1 Be om hjelp. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne på reisen din for å lære å slutte å være egoistisk, be om råd fra en venn. Folket som kjenner deg best vil kunne fortelle deg hvor du skal begynne. En ekte venn vil også fortelle deg nøyaktig når du er egoistisk, slik at du kan være klar over de øyeblikkene.

Spør også dem hvorfor de fortsatt er venner med deg selv om du ofte er egoistisk. Dette vil gi deg beskjed om dine beste kvaliteter og hvordan du kan sette fokus på dem. [Les: 13 måter å vokse til et barn og bedre menneske]

# 2 Ikke kjøp folk. Mange egoistiske mennesker tror de er snille eller uselvisk, fordi de gjør noe fint. Men hvis den fine tingen er å kjøpe en dyr gave, var det virkelig for dem? Var dette noe de ville ha eller noe du ville ha æren for å kjøpe?

Ønsket du å gi dem den beste gave eller virkelig vise dem du bryr deg? Kjøpe gaver er alt bra og bra, men hvis det er slik du viser deg, bryr deg heller enn å være hensynsfull, lytte og være der, kan du ha litt selvrefleksjon å gjøre. [Les: 11 oppførsel som viser at du manipulerer folk]

# 3 Vær oppmerksom. Noen mennesker som er egoistiske er i sin egen verden og tar ikke hensyn til andre. Og selv om det ikke kan være ut av grusomhet, men uvitenhet, er det fortsatt egoistisk. Så neste gang du er på jobb, ser familien, eller på offentlig transport rundt.

Skal du stå opp så en eldre person kan sitte? Skal du holde døren for noen bak deg? Bare glancing opp fra telefonen og komme ut av ditt eget hode kan åpne øynene dine for mulighetene for uselvisk oppførsel du aldri engang tenkte på.

# 4 Care. Dette virker åpenbart, ikke sant? Men hvordan begynner du bare å bry deg? Vel, se opp denne artikkelen om hvordan du slutter å være egoistisk er en start. Du kan bryr deg dypt for menneskene i ditt liv, men har ikke vært for stor til å vise det.

For å gjøre det, tilbringe en gang å tenke på dem når de ikke er rundt. Hva er alle tingene dine nærmeste venner og familie har gjort for deg? Hvordan kan du vise dem du bryr deg så mye? [Les: 15 enkle måter å være hyggelige og elskede av alle med det samme]

# 5 Tenk på virkningen av dine handlinger. Når du er egoistisk, har du en tendens til å tenke på deg selv mesteparten av tiden. Hvordan vil handlingen din påvirke deg? Vil du få en kampanje? Får du noe ut av det? I stedet tenk på hvordan det du gjør vil påvirke andre.

Vil tatovering på en kollegas feil få deg en kampanje? Eller vil det få dem sparket? Vil du savne niesens skolespill gi deg tid til å gå til en konsert? Eller vil det skuffe henne?

# 6 Ta et skritt tilbake. Se på livet ditt fra andres perspektiv. Fra din egen, ser det sannsynligvis bra ut. Du er fornøyd. Du gjør hva du vil når du vil og svarer på ingen. Men er du veldig glad? Eller er du salig uvitende om hvor ensom du er?

Er du oppfylt? Har du folk som vil gjøre noe for deg og at du vil gjøre noe for? [Les: Er jeg en narsissist? 10 spørsmål som vil avsløre svaret til deg]

# 7 Frivillig. Noen ganger er det ikke lett å være bevisst på andre. Du følger din normale rutine og lever bare livet ditt. Men for å virkelig se hvor mye du kan gi, må du se hva folk trenger.

Frivillig på et suppekjøkken, ved et hjemløst ly, gjør noen måltider og gi dem ut til folk på gata. Å se de som er i nød, kan åpne øynene dine for det du kan tilby andre.

# 8 Sett deg i andres sko. Enten det er din assistent, din søster eller fyren du ser på nærbutikken og ber om forandring, legg deg selv i sin posisjon.

Hvis du ble behandlet forferdelig av sjefen din, men jobbet med rumpa, ville du ikke fortjener noen forsikringer eller i det minste respekt? Hvis du hadde en søster som aldri bedt om noe fra deg, bortsett fra litt tid til å tilbringe sammen, ville det ikke virke rimelig? Hvis du ba om reservedelskifte, ville du ikke sette pris på den minste gesten?

# 9 Hvem vet du det er egoistisk? Se på livet ditt. Det må være noen som du tror er egoistisk og bryr seg aldri om deg. Vel, tenk på det. Er det slik du vil bli sett av menneskene i livet ditt? Når du tenker på den personen og hvordan du foretrekker dem å være, fokuserer du på disse endringene på deg selv.

Det er vanskelig å se dine verste kvaliteter, men når du ser på noen andre, kan du finne dem umiddelbart. Du må bare se likhetene slik at du kan gjøre en endring. [Les: 12 klare tegn du er den egoistiske i forholdet]

# 10 Tenk fremover. Tenk på fremtiden, og ikke bare din. Det er lett å tenke på hvordan du vil at livet ditt skal vise seg. Men vurderer andre i de beslutningene som fører deg der, er så viktig.

Kanskje du vil lage seks figurer i de neste fem årene, men betyr det at du vil være villig til å sette jobben din foran forholdet ditt? Kanskje du vil reise verden, men vil du være hjemme for å tilbringe ferien med familien din?

# 11 Vær observant. Når du bare betaler oppmerksomhet til ditt eget liv, er det lett å overse andre. Men hvem ville se et TV-show og bare ta hensyn til ett tegn? Det er andre rundt deg som gjør livet ditt hva det er.

Alle fra din mor til din beste venn til din mailman. Så se deg rundt og setter pris på disse menneskene. Du kan til og med lære noe om dem.

# 12 Det er ditt liv, ikke din verden. Ja, du er stjernen. Det er ditt liv. Men ingen ønsker å se en film med en person. Støttepersonalene er like viktige. De er det som gir en film mening og dybde.

Så slutte å snakke om deg selv. Når du er med andre, hører du. Faktisk absorbere hva folk sier til deg og ta interesse for det. De har også liv, og det handler ikke bare om deg. [Les: Hvordan vokse til en søster menneskelig og en bedre person]

# 13 Kompromiss. Lær hvordan du går på kompromiss hvis du vil forstå hvordan du slutter å være egoistisk. Når noen er egoistiske, vil de ha kontroll og ha ting på vei. På samme måte som noe er så viktig for deg, det kan være like viktig for noen andre, så møt halvveis.

Å være villig og åpen for å ta hensyn til andres perspektiver og muligheter er et fantastisk trekk. Og hvem vet, å lytte til andre og prøve ting deres måte, kan åpne deg for flere muligheter enn du skjønte.

# 14 Vurder fordelene med uselviskhet. Ja, uselviske handlinger skal være uselvisk. Men det er en egoisme i å være snill mot andre. Tenk på det. Som en egoistisk person som gjør en uselvisk handling kan være vanskelig, så ikke tenk på det som det.

Når du går ut av veien for å sette noen andre først, gir det deg et rush. Det gjør deg glad. Frivilliggjøring av tid og krefter for noen andre mens du ikke får noe i retur, har verdi. Det påvirker din sjel. Å se noen andre glade på grunn av noe du gjorde, har en uvurderlig innvirkning på personen du er.

For ikke å nevne barnene er du til andre, barnene de kommer tilbake. Hvis du føler at folk er ute for å få deg, kan det være fordi de ikke stoler på deg eller tror du ikke er en veldig fin person. Men når du viser vennlighet til andre, viser de det tilbake.

# 15 Livet er ikke en konkurranse. Du trenger ikke å prøve å slå alle hele tiden. Du trenger ikke alltid å komme ut først, og du trenger ikke å være best på alt. Og jo før du lærer det jo bedre.

De som er egoistiske har det vanskelig å innrømme nederlag. Men å miste er en nødvendig del av livet. Du kan ikke alltid komme på første plass. Det er en ydmyk følelse å la andre ta ledelsen. [Les: Livets regler - 22 hemmeligheter å aldri være ulykkelig igjen]

# 16 Watch En julesang. Dette kan virke ost, men for ekte. Hvis du ikke kan se hvordan din egoisme forandrer andres liv, må du se En julesang eller en av de mange versjonene av den.

Å se noen så grusomme og spiteful lære av sine feil kan være akkurat det du trenger for å riste ting opp i livet ditt. Ja, Scrooge kan være litt intens i forhold til deg, men det er vanskelig for en egoistisk person å innrømme at deres dårlige oppførsel påvirker andre.

Å se noen * enda en fiktiv person * innse at ta ansvar for det, og jobbe med å fikse det er et ideelt eksempel for deg å lære å slutte å være egoistisk.

# 17 Nyt å gjøre andre glade. Du vil begynne å få en følelse av stolthet og glede når du ser hvordan dine handlinger kan påvirke mennesker positivt. Når du ser hvor glad din nevø er, at du kom til fotballkampen hans, eller hvor takknemlig assistenten din er at du har kaffen hennes for en gang, endrer det noe inni deg.

Selv den minste handlingen med å plukke opp partnerens favorittmatbit på vei hjem uten grunn, selv om du måtte gå ut av veien for å gjøre det, kan gjøre deg glad. [Les: 18 måter å hylle noen opp og hjelpe dem til å nyte livet]

# 18 Vær takknemlig. Å være aktivt takknemlig for alt det gode du har i livet ditt, gjør at du vil tjene det så mye mer. Ta litt tid når du våkner opp eller før du går og legger deg for å dele din takknemlighet. Det betyr ikke at du må tekst alle, du er takknemlig for, men du kan bare aktivt tenke på dem.

Ta noen minutter å tenke på hvor mye kjærlighet du har for vennene dine, eller hvor glad du skal ha et kjæledyr, eller som moren din fortsatt sjekker inn hver uke for å sikre at du spiser riktig.

# 19 Vær der når det ikke er praktisk. Dette kan være vanskelig for ikke-egoistiske mennesker, så hvis du kan gjøre dette, gratulerer med deg for å jobbe så hardt for å være mindre egoistisk. Det er en ting å gjøre noe for noen andre når det er enkelt, men når det er ubeleilig for deg, det er det som virkelig teller.

Hvis vennen din trenger en skulder å gråte på eller noen trenger en tur hjem eller de trenger deg til barnevakt siste øyeblikk når du hadde planer, er det de tingene som betyr mest. Å sette på andres behov over ditt eget, viser hvor mye du bryr deg. [Les: Lås opp sannhetene om sann lykke]

# 20 Nå ut. Nå ut uten grunn. Vi kaller våre mødre når vi trenger å vite hvordan å lage en oppskrift eller fjerne en flekk. Vi kaller våre venner når vi ønsker å lage planer. Men å nå ut uten annen grunn enn at du tenkte på dem, er ren uselviskhet.

Ja, det kan tenke deg rolig for å vite at de er i orden. Men å ringe noen bare for å snakke er noe noen som er egoistisk, ville ikke gjøre.

[Les: Hvorfor liker ikke folk deg? De 20 mest oversete årsakene]

Hvis du lurer på hvordan du slutter å være egoistisk, er du ett skritt nærmere å gjøre det. Å motta deg er egoistisk er det første trinnet, og disse var de neste 20.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar