Slik slutter du å legge sukker til kaffen din

Innhold

Kutting av sukker fra din varme drikke rutine kan virke som en liten forandring i kostholdet ditt, men den totale effekten det kan ha på kaloriinntaket ditt er enormt.

Tenk på dette - en teskje inneholder ca 5g sukker, som inneholder 20 kalorier. Så å ha tre varme drikker om dagen med en skje med sukker i hver er 60 kalorier, rundt 2,5% av den daglige totalen anbefales for menn. Høres lite, men vurderer mange mennesker er vanlige kaffedrikkere, de kaloriene legger til. Ditch sukker og du vil ha nesten 22.000 ekstra kalorier å leke med hvert år, så det er et trekk vel verdt å gjøre.

Problemet er at det kan bli stygt vanskelig å bryte vanen. Heldigvis har en ny studie undersøkt de beste måtene å gi opp de søte tingene. Uventet, resultatene tyder på at den gradvis avvenning av sukker er den verste måten å gå.

Studien, publisert i Journal of Health Psychology, fant at det å gå kaldt kalkun eller ta en oppmerksom tilnærming til å drikke kaffe, ville begge være mer effektive enn å avvenne sukker sakte.

I studien ble 127 deltakere tilfeldig tildelt tre grupper som forandret sine kaffevaner over to uker. En gruppe reduserte mengden sukker de drakk i kaffen litt hver dag. En annen kuttet sukker helt fra kaffen, og den tredje ble lært å drikke kaffe med omtanke - noe som medførte at de fikk en smakende leksjon slik at de kunne oppdage smak, surhet, søthet, munnfølelse og ettersmak og fortalte å fokusere alt dette når de drukket det .

Deltagerne ble deretter overvåket i seks måneder for å se hvordan inngrepene hadde påvirket kaffedrikkingen. Alle tre gruppene drakk mer sukkerfri kaffe enn før, men deltakerne som ble undervist i tankegangen, drakk kaffe uten sukker mer enn de andre gruppene, til overraskelse av studiens forfattere, som trodde at den gradvise forandringen ville være den mest effektive intervensjonen .

Studieforfatter Richie Lenne ble også overrasket over den langsiktige effekten av mindfulness-tilnærmingen.

"Å starte forandring er relativt enkelt, men å opprettholde den forandringen er nesten umulig," sa Lenne til Reuters Health. "Vi forventet at de fleste av deltakerne våre ville gå tilbake til sukkerbelastet kaffe, men mindfulness-gruppen fortsatte å drikke kaffe sukkerfri."

Å gå på kaldt kalkun var det nest beste alternativet i studien, så det er alltid det å prøve om tankegangen ikke er til din smak. Når det er sagt, tar et øyeblikk å vurdere smaken av morgenjoe din, er det ikke dårlig, og mens du gjør det, kan du også tenke på de mange helsemessige fordelene med kaffe. Når det er full uten sukker, selvfølgelig.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar