Hvordan holde seg motivert til å miste vekt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan holde seg motivert til å miste vekt - øVELSER 2023
Hvordan holde seg motivert til å miste vekt - øVELSER 2023
Anonim

Ingen, og vi mener ingen, kan være motiverte hele tiden. Selv de mest dedikerte OL har øyeblikk når de ikke vil ha noe mer enn å kutte opp trening og sitte på sofaen med en familiepakke med chips, og alle de som påvirker bilder av sine sunne måltider og konstante treningsøkter, er bare klokt å ikke ta bilder av motiverende kriser som oppstår i mellom.

Så, hvis all din tidligere innsats for å gå ned i vekt har fizzled ut, ikke bekymre deg - du er absolutt ikke alene. For å komme til bunnen av det som gjør motivasjon, så en skummel venn, og hvordan vi kan bli bedre til å være forpliktet til de tingene vi virkelig ønsker å gjøre, Trener snakket med Juliet Hodges, en adferdsendringsrådgiver for Bupa UK.

Vi antar at når folk prøver å gå ned i vekt begynner de veldig motivert, men fortapter det raskt - er dette det du har observert?

Ja! Det er to typer motivasjon: inneboende og ekstrinsisk. Vi er iboende motivert til å gjøre aktiviteter som vi virkelig liker, som å tilbringe tid med venner eller spise deilig mat. Ekstrem motivasjon driver oss imidlertid til å gjøre ting for utfallet eller belønningen, som å studere for å få gode karakterer på en prøve. Som du kanskje forventer, er selve motivasjonen langt mer bærekraftig på lang sikt. Dessverre er vekttap en ekstrinsisk motivator, og folk liker ofte ikke de endringene de gjør for å oppnå det, som å trene mer eller spise et sunnere diett. Enda verre, resultater er vanligvis sakte å vises. Dette betyr at folk ofte finner seg selv å gjøre ting de ikke liker, for resultater de ikke ser raskt nok - en oppskrift på motiverende katastrofe.

Hvor lang tid tar det vanligvis for motivasjon å falme?

Det er ikke satt tid. Motivasjon alene er ikke nok til å gjøre og opprettholde en endring - det er mange andre faktorer som kan avgjøre om du er vellykket. Det kan være delvis ned til din evne, som innebærer fysiske ferdigheter, kunnskap for å gjøre de riktige endringene og viljestyrken for å fortsette. Du må også vurdere miljøet ditt, som tid og penger du har tilgjengelig, og om du har støtte fra familie og venner. Selv om du er motivert, er det mange ting som kan hindre deg i å oppnå målet ditt, for eksempel ikke å finne tid til å trene eller bli fristet til å bestille en takeaway. Uansett hvor motivert du er, er det lett for livet å komme seg i veien.

Hva er hovedgrunnene til at folk mister motivasjon?

Vi mister motivasjon av en rekke årsaker. Du kan ikke nyte ditt nye kostholds- eller treningsregime, så du trenger mer viljestyrke for å holde fokus. På en vanlig dag bruker du opp reservene av mental energi som går ut av sengen når alarmen går av, navigerer på pendling, løser problemer på jobben og håndterer vanskelige kolleger. Så når du kommer hjem, er det vanskelig å motivere deg selv til å trene.

Det er lett å bli offer for "hva i helvete" -effekten også. Dette er når vi glir opp på en liten måte, som å ha en søt godbit på kontoret. Når dette skjer, blir det lettere å bli fristet av flere. En juksedag kan da bli en juksuge eller måned.

Vår nåværende og fremtidige selv er også frakoblet. Med andre ord føles vårt fremtidige selv som en egen person til oss. Dette kan gjøre en utfordring i fare, fordi det føles som om noen andre vil dra nytte av det harde arbeidet vi legger inn nå. Så du kan finne det vanskeligere å gi opp umiddelbare gleder, som å ha en pizza eller trykke på snooze-knappen.

Se relaterte Hvordan komme seg (og bli) motivert til å trene seg Hvordan gå ned i vekt Fast23 Expert Vektstap Tips

Hvordan kan du være motivert?

Motivasjon er ikke en permanent tilstand, så det er urealistisk å forvente å føle seg motivert hele tiden. Tenk bare på den siste gangen du følte deg virkelig fyrt opp for å starte en ny treningsrutine, bare for å trykke på snooze-knappen når alarmen din gikk ut neste morgen. I stedet er det viktig å huske at følelsen motivert er ikke nødvendig for å komme i gang, og finne måter å sikre at du fortsetter å gå selv når du ikke vil.

En måte å utnytte din første entusiasme på er å bruke engasjement enheter. Prøv å bestille en øvelsesklasse med et avbestillingsgebyr eller samtykke til å trene med en venn du ikke vil la ned. Dette vil hjelpe deg å holde fokus, selv om motivasjonen din har gått ned.

Det er enda noen apps og nettsteder du kan prøve, som Stickk, som lar deg sette deg et mål, en tidsperiode for å oppnå det, og en mengde penger du vil miste hvis du ikke holder fast ved det. Hvis du mister penger, er det ikke nok straff, du kan også velge hvor pengene går: til en venn, en veldedighet eller for å støtte deg, eller en som du hater - som et rivaliserende fotballag!

Et annet eksempel er Bupa Boost, en app som lar deg konkurrere mot dine kolleger på et virtuelt leaderboard basert på helsemessige mål du har satt deg selv.

Mange av oss faller fra vognen fordi vi ikke nyter det vi gjør. Så prøv å kombinere noe du elsker med din nye oppførsel. En fin måte å gjøre dette på er å lytte til favorittmusikken din eller podcasten når du er på treningsstudioet. Dette kan legge til litt tiltrukket nytelse for å holde deg i gang.

Endelig er det viktigste å huske ikke å slå deg opp hvis du glir opp. Vi er bare menneskelige, og å gjøre store livsstilsendringer er utrolig vanskelig.Mennesker som behandler seg med medfølelse når de gjør feil er mye mer sannsynlig å fortsette å prøve, og til slutt oppnå sine mål.

Populært emne