Hvordan raskt Spot Narcissistic Egenskaper i et forhold

Innholdsfortegnelse:

Hvordan raskt Spot Narcissistic Egenskaper i et forhold
Hvordan raskt Spot Narcissistic Egenskaper i et forhold

Video: Hvordan raskt Spot Narcissistic Egenskaper i et forhold

Video: Hvordan raskt Spot Narcissistic Egenskaper i et forhold
Video: 5 Things You Should NEVER Say To A Narcissist (For Your Own Sanity) 2023, September
Anonim

Bare å elske en narsissist er vanskeligere enn å forlate en. Det er best å identifisere skiltene og unngå å elske noen som ikke er i stand til å elske deg også.

Det er godt å elske deg selv, ikke sant? Tross alt, hvis jeg hadde en krone for hver gang noen sa: "For at noen skal elske deg, må du elske deg selv," jeg ville være en veldig velstående kvinne. Problemet er at i motsatt fall, hvis du vil elske noen, kan du ikke være for full av kjærlighet til deg selv. Narcissister er mennesker så forferdet med seg selv, de kan ikke se noe forbi deres synspunkt eller egeninteresse.

Ordet â € œnarcissistâ € kommer fra den greske mytologiske karakteren Narcissus, som endte med å bli forelsket i hans refleksjon. En narcissist, ifølge Merriam-Webster, er noen som er "overveldende selvbetjent og ofte forgjeves og egoistisk." Ingenting mytologisk om det - det er en hel psykisk lidelse basert på egenskapene hos en person som kan锟 斤 拷 t synes å fokusere på alt annet enn dem.

Problemet med å elske en narsissist er at de ikke er i stand til å elske deg. Det er ikke det de ikke vil, men at de er bokstavelig talt for egoistiske til. Det gir et svært plagsomt og ensidig forhold. [Les: 10 signerer deg, daterer en selvobsatt narcissist]

Narcissistiske trekk: hvordan å se dem

Narcissister er enkle å identifisere hvis du vet hva som kjennetegner dem. De er ofte stive og harde med andre mennesker. Kaller navn og belittling andre rundt dem, den eneste måten for dem å føle seg viktig er å få andre til å se små ut. Følgende er andre vanlige narcissistiske trekk.

# 1 Mangler empati. Folk som er narcissistiske mangler den essensielle sosiale ferdigheten til empati. Empati er når du kan se verden fra andres perspektiv. Det gamle ordtaket "gå en dag i andres sko" er helt tapt på en narcissist. Ingen mengde forklaring eller utmattelse av følelser kommer til å forandre det faktum at de ikke er i stand til å se verden gjennom øynene til noen andre.

# 2 De mobber. Narcissister utviser ofte mobbing. Alle som ikke behandler dem som spesielle, frykter dem raskt, slik at de reagerer på en selvbevarende måte. Grusomhet er vanlig for narcissisten. De kan ikke tenke på samme måte som andre mennesker gjør. Siden de mangler forståelse for empati, kan de ofte ikke føle seg rasjonelt. [Sjekk ut: 16 abusive forholds tegn på en devious elsker]

Derfor, når du sier noe, misforstår de meningen og hører bare enkelte ord. De reagerer på disse ordene i stedet for å forstå hele det du sier. Ikke å være i stand til å føle seg for andre, de holder seg ikke av å si ting som er sårbare og fornærmende.

# 3 De motsier seg seg. Folk som har narcissistiske egenskaper, vil ofte motsette seg seg. Fordi de alltid må være rett og beundret, vil de si hva det tar å vinne. Ofte nekter å si hva de sier bare få minutter etter at de har snakket, de har ikke noe problem å bytte sider for å få seg til å se rett, moralsk eller smartere enn andre mennesker.

# 4 De mangler en følelse av rett og galt. Mangler en følelse av rett og galt, er narcissisten ikke styrt av samvittighet eller aksept. Det eneste som en narsissist reagerer på, er frykten for fysisk straff eller fysiske konsekvenser. De er ikke bekymret for om du liker dem eller hva du tenker på dem, så lenge de føler makt over deg. Fordi de ikke frykter ikke å bli akseptert, har de ingen samvittighet for å såre andre eller mishandle mennesker i livet. [Prøv: Hvordan stoppe egoistiske folk fra å skade deg]

# 5 Misunnelig og konkurransedyktig. Narcissisten er ofte misunnelig og konkurransedyktig. De vil ha det som alle andre har. Når de har det, er de ikke interessert i det lenger. Ikke bare er de misunnelige for andre, men de er også bare glade når andre mennesker er sjalu på hva de har. Den narkotiske personens konkurranseevne driver dem til å konkurrere om omtrent alt. Trenger å ha alt, de er altfor ambisiøse i sine personlige og faglige forhold.

# 6 Ikke engasjerende. De donâ € ™ t sting med mindre stung. Narcissisten vil ikke starte en kamp eller delta i en utveksling med noen andre. De er ikke opptatt av noen enn seg selv, så de kommer ikke ut til andre mennesker, men er raske til å stikke tilbake når du sier noe som knuser troen på at de er perfekte.

# 7 De har en følelse av rett. Narcissisten har en følelse av rett, som om de fortjener ting selv når de ikke har gjort noe for å tjene dem. De lever også med grandiose ideer om hva livet skal være. Å tro at de fortjener alt det livet har å tilby, er ofte involvert i â € œget rich quickâ € Â ordninger og ting som ikke krever initiativ. [Les: 9 virkelige måter å kvitte seg med den følelsen av rett til]

# 8 De er dyster og sullen. En narsissist er ofte dum og dystert, for ingenting er alltid godt nok. De har også sjelden en følelse av humor, selv om de kan være sjarmerende og karismatiske når de vil ha noe fra deg. De har en tendens til å være hard og autoritativ, fordi de tror at de er de eneste som vet hva som er riktig.

Faren for å elske en narsissist

Jeg har lest utallige funksjoner om narsissistiske personligheter, og mange som beskriver dem, gjør det høres ut som om en narsissist er ute for å skade folk eller at de aktivt velger å skade dem rundt dem. Vitenskapen viser at de fleste av dem er et produkt av barndommen og hvordan foreldrene bryr seg om dem. Noen ganger er en uskyldig forbryter selv, de er ikke ute for å skade folk. De mangler den essensielle sosiale ferdigheten til empati, og uten det er det veldig vanskelig å spille på et følelsesmessig nivå.

Når i et forhold med en narcissist, er selv den mest selvsikkerte personen utsatt for følelser av håpløshet og depresjon. Konstant prøver å nå ut til noen og få dem til å komme tilbake, skaper det en situasjon hvor en person vanligvis gir seg selv hele tiden. Det etterlater narcissistens partner følelse som om de ikke er gode nok, eller at de mangler på noen måte. Hvis du ikke forstår at å elske noen tilbake er en umulighet for noen som har narcissistiske tendenser, kan du begynne å tro at du gjør noe galt eller at det er din feil. [Sjekk ut: 12 subtile tegn du blir manipulert av din elsker]

Hvorfor synes de ikke å elske meg?

Det største problemet med en narcissist er at de vil være sjarmerende først. Når du starter et forhold med dem, kan de ikke gjøre nok for å vinne deg og sjarme deg. Når de har deg, blir de imidlertid fjernt og vil ha lite å gjøre med deg. Å finne deg irriterende, jo mer du når for dem og prøver å koble til, desto mer skyver de deg unna. Det fører til en flee-and-chase syklus. Det etterlater personen i kjærlighet med en narsissistisk følelse ensom og ydmyket.

Å elske en narsissist er en tøff ting. Avhengig av din type personlighet kan det være svært vanskelig å selvfølelse. De elsker deg et minutt, og så synes det ikke å bry seg om deg neste, noe som gjør det svært vanskelig å danne et bånd med dem. Det etterlater mest følelsen frakoblet fra den de elsker.

Den vanskeligste delen om å elske en narsissist er at du sannsynligvis vil internalisere sin oppførsel. Deres type personlighet søker alltid tilbedelse av dem rundt dem, så ser dem på å behandle alle andre med sjarm og karisma, som lar deg føle seg uattraktiv og uønsket. Det tar en veldig trygg og selvsikker person å være med narcissist, og selv de kan miste seg selv og prøver å gjøre forholdet til noe det ikke er i stand til å være. [Les: 16 klare tegn du er i et narcissistisk forhold]

En narsissist er vanskelig å gå vekk fra for en grunn …

Den verste delen om et forhold til en narcissist er at de er svært vanskelig å gi slipp på eller komme over. I det øyeblikket du har fått nok, slår de sjarmen og lover deg at de vil forandre seg - og de gjør det. Dessverre varer det vanligvis ikke. I det øyeblikk de har deg tilbake og prøver det vanskeligste å behage dem, vil de komme tilbake til deres gamle oppførsel.

Mestere til å manipulere folk for å få dem til å gjøre det de vil, slutter alltid slutten. De fleste narcissister utviser et sett med atferd, som de sannsynligvis ikke er bevisste på: de gjør ting som bare virker for dem, uten samvittighet.

Det beste å gjøre når du føler at du er med en narcissist, er å fortsette med forsiktighet. I begynnelsen av forholdet vil det være subtile tegn som de sjarmerer deg for å komme nær deg. Det vil trolig være ting som vil sende opp et emosjonelt rødt flagg som du kanskje vil ignorere. Ikke. De små tingene som skader deg på forhånd, blir verre med tiden.

De fleste i forhold til narcissister tror at de kan forandre dem. Hvis det er en ting vi alle trenger å vite om relasjoner, er det at vi ikke kan forandre folkene vi elsker. Vi må enten lære å akseptere dem eller tilbringe en levetid som prøver å oppnå et mål som ikke er mulig.

[Neste les: 12 tegn på narcissist og 5 måter å bryte opp med dem]

Å elske noen er ikke verdt å miste deg selv, og faktum er at en narsissist aldri kommer til å miste seg for deg. Det beste å gjøre er ikke å bli involvert til å begynne med, fordi å slutte på et forhold til en narcissist ligner på å gi opp røyking. Du må prøve flere ganger - og selv etter at du har, vil det alltid være en del av deg som vil savne dem.

Anbefalt: