Hvordan slå som en MMA Fighter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan slå som en MMA Fighter - øVELSER 2023
Hvordan slå som en MMA Fighter - øVELSER 2023
Anonim

Enten du er en aspirerende blandet kampkunstner som forbereder seg til en kamp eller en vanlig treningsgutt som liker å slippe av litt damp på en tung bag, er riktig teknikk avgjørende for å få mest mulig ut av treningsøkten.

ANBEFALT: Typer av kampsport for å få deg til å passe

Stansen

"Det første du må gjøre er å få kroppen din i riktig posisjon," sier UCMMA heavyweight-mester John Demmel, hvis fem seier har alle kommet via ødeleggende knockout. "De fleste høyrehendte fighters står med sin venstre fot fremover i en ortodoks holdning, mens venstrehånden har en tendens til å gjøre det motsatte, som er kjent som Southpaw. Uansett, hold en liten bøy i knærne og hold lys på føttene, slik at du kan forsvare deg mot takedowns og blokkere motstanderens spark. "

Vakten

"Å holde hendene dine opp for å beskytte ansiktet til enhver tid er kritisk, spesielt fordi MMA-hansker er så små - i motsetning til bokseshansker, som er mye større og lettere å blokkere slag med. Jeg holder alltid min venstre hånd opp ved venstre kinnben og min rett opp ved mitt høyre tempel med begge albuene tucked inn i mine sider for å beskytte min torso mot kroppsskudd. "

Jaben

"Med din holdning sortert og vakt opp, er du klar til å begynne å kaste slag. For de fleste fighters er go-to-alternativet jab - en rett slag med for hånden (venstre for ortodoks, rett for Southpaw), noe som er flott for å holde motstandere vekk fra deg og sette opp andre slag som en del av en kombinasjon. For å gjøre en jab, bør en ortodokse fighter gå fremover på sin venstre fot, vri sin venstre ankel, hofte og skulder til høyre i en bevegelse for å generere kraft, og strekk deretter sin venstre arm rett ut mot målet sitt med sikte på å slå gjennom den . Når jaben er koblet til, må du trekke den tilbake i vaktposisjonen, holde den bakre hånden opp for å beskytte ansiktet og haken din i brystet ditt. "

Høyre hånd

"Hvis du antar at du er en ortodokse fighter, vil din høyre hånd sannsynligvis være din hovedmakt. For å kaste den, må du komme opp på ballen på din bakre fot og skyve den av, vri hele kroppen til venstre for å generere kraft gjennom foten, hofta og skulder som du ville med en jab. Du kan kaste den rett eller i en løpende bevegelse, men på en eller annen måte er det viktig å ta hånden tilbake til ansiktet ditt så snart det lander. "

Venstre krok

"Dette er et nært slag som kan gi litt alvorlig kraft. Den grunnleggende bevegelsen er den samme som en jab, men i stedet for at armen er rett, kaster du den i en horisontal sløyfe, og svinger fremre foten innover for å generere kraft. Jeg liker å kjempe i nært hold, så dette er en av mine favorittslag. For å se hvordan de beste gutta kaster den, se filmen til Mike Tyson eller [tidligere UFC heavyweight champion] Cain Velasquez. "

The Uppercut

"Oppercut er en annen nærliggende spesial, som jeg pleide å banke motstanderen min, Ben Schneider, på UCMMA 41 [se video over]. For å kaste den, må du slippe kroppen din ned - til venstre hvis du bruker venstre hånd og omvendt - og deretter spring opp, rette benet og løft skulderen for å generere kraft når du bringer deg inn i din motstanderens hake eller kropp. Som med alle slag, bør du holde haken gjemt hele veien og ta hånden tilbake til vaktposisjonen umiddelbart etterpå. "

John Demmel er sponset av Lupus Sport og forsvarer sin tittel mot Ben Earls på UCMMA 47 på The Troxy i London den 7. mai.

Populært emne