Slik sporer du opplæringsopplæringen på riktig måte

Innholdsfortegnelse:

Slik sporer du opplæringsopplæringen på riktig måte - øVELSER 2023
Slik sporer du opplæringsopplæringen på riktig måte - øVELSER 2023
Anonim

Sporingsdata er ikke bevart av elitutøvere. Overvåke opplæringen handler om å prøve å optimalisere ytelsen, uansett nivå. Sporing fremgang er et treningshjelp - det er ikke en erstatning for å jobbe hardt - og du må være forsiktig så du ikke blir besatt av det. Profesjonelle idrettsutøvere har tid og ressurser til å spore data, jage små forbedringer, men hvis du er ny på det, kan du gjøre store gevinster veldig raskt ved å skreddersy programmet for å gjøre forbedringer der du trenger dem.

Ta hjerte

Hjertefrekvens er nummer én ting å overvåke. Den er direkte knyttet til treningsintensitet, så du kan bruke den fortelle hvor hardt du jobber. Det tar også hensyn til daglige forskjeller som hvor trøtt du er, hvilken tid du trener, hvis du har hatt noe å spise eller hvis du har lite energi. Det gir deg en ekte følelse og markør av hvor hardt du jobber.

Et godt utgangspunkt er å måle din hvilende hjertefrekvens hver morgen, fordi svingninger gir deg en tidlig advarsel hvis du er overtraining, slik at du kan slå av når det er nødvendig.

Den beste pulsmåleren sportsklokker

Fartsgrense

Avhengig av hva du trener for, er hastighet en annen viktig metrisk. På sykkel eller rover eller løp kan du bruke den til å sette et mål, selv om du ikke bør se det som noe å holde fast på - det er bare en markør. Hold deg fleksibel og prøv ikke å gjøre noe som helst som å prøve å slå det når du er syk eller hengt.

Hjertefrekvens og hastighet er begge beregninger som måler ting direkte. De er robuste og pålitelige, slik at du kan stole på dataene. Når du sporer kaloriforbrenning, må du estimere resultatene ved hjelp av en algoritme. Det er ikke å si at det ikke er verdt, men du må være mer forsiktig - disse tingene er bedre brukt til å bygge en profil over tid i stedet for å gi øyeblikkelig tilbakemelding.

Innvendig spor

Når du har sporet dataene på en stund, vil jeg oppfordre deg til å internalisere prosessen i en grad. Når jeg jobber med elitutøvere, kan de fortelle meg hjertefrekvensen eller hastigheten uten å se på noe. Åpenbart er det delvis fordi de bruker så mye tidstrening, men det viktigste er ikke å gjøre sporingsutstyret en krykke. Etter hvert som tiden går, bør du begynne å trenge det mindre og mindre.

Forgo sporing og du vil gå glipp av verdifull erfaring, spesielt hvis du er ny på trening. Å vite din hastighet eller din hjertefrekvens lar deg forstå nøyaktig hvor evnenivået ditt er og gir deg selvtillit til å forbedre.

Populært emne