Hvordan forberede babyen din til svømmelektioner

Det er ingen overraskelse at babyen din elsker å være i vannet. Tross alt tilbrakte de ni måneder suspendert i væske i livmoren, så den frigjørende følelsen av å flyte fritt er et kjent miljø.

For å sørge for at deres første opplevelse er så magisk som mulig, har Storbritannias største baby- og småbarnsvaneskole Water Babies noen topp tips om måter å forberede dem på for alle viktige første besøk til bassenget.

Bruk badetid for å få babyen din til å vanne

Sørg for at badetiden er en morsom tid på dagen, da dette vil hjelpe den lille til å trives i vann, se den som noe å glede seg over og elsket. Dette vil gjøre overgangen til bassenget mye enklere.

Topp tips for badetid:

 • Oppmuntre mye sprut ved å leke med leker. Smil på babyen din, syng og snakk med dem samtidig som du opprettholder beroligende øyekontakt.
 • Hvis du føler deg komfortabel med å gjøre det, må du mate barnet ditt i badekaret for å styrke en trygg og nærende forening med vann.
 • Fest dem i et nydelig varmt håndkle når badetiden er over, så den lille lærer å knytte seg ut av vannet så varmt og roligt.

Ditt første besøk til svømmebassenget

Enten du tar babyen din til bassenget alene eller til strukturerte klasser som Water Babies, sørg for at ditt første besøk er en positiv og forsiktig introduksjon til denne multi-sensoriske verden.

 • Få babyen din til å bruke miljøet: Selv om du har registrert deg for svømmelektene, prøv å ta barnet ditt til bassenget før den første leksjonen. Tilbring tid med dem på siden, og få dem til å bruke lyder, farger, sprut og generell hubbub av bassenget. Svømmebassenger er ofte et høyt opptatt miljø, så det er godt å gi babyen din en ekstra sjanse til å bli vant til det.
 • Sjekk bassengtemperaturen: Det skal være minst 32 grader hvis barnet ditt er under tre måneder gammelt eller veier mindre enn 12 kg og 30 grader hvis de er eldre eller tyngre. Det kan være verdt å investere i en baby våtdrakt hvis du er bekymret for at den lille blir kald i bassenget.
 • Berolig babyen din når de først kommer inn i vannet: Smil og snakk med babyen din, og forsikre deg om at det er en morsom opplevelse. Det er veldig viktig at du er rolig og positiv som de vil ta sine signal fra deg.
 • Alternativt hold deg på babyen din: Gjennom hele økten, alterner mellom å holde barnet ditt veldig nært med beroligende hud til hudkontakt, så i armlengden slik at de kan bevege seg fritt og føle seg mer selvstendig.
 • Husk at babyer lett triller i vann: Begrens ditt første besøk til rundt 20-30 minutter og sørg for at du har et varmt håndkle for etterpå. Det er normalt at babyen din er sulten og sliten etter å ha svømmet og vil ha litt søvn.

Din svømme sjekkliste:

 • Badebukser: Det er verdt å sjekke bassengets policy på forhånd, noe som kan inkludere en over bleie, samt en gjenbrukbar badedukke.
 • Bytte matte: Slik at du kan bytte barnet ditt trygt på gulvet i stedet for en benk.
 • Snuggly håndklær: For både deg og din baby, for å hjelpe deg å tørke av og holde deg varm.
 • En våtdrakt: Hvis temperaturen til bassenget krever.
 • En koselig lue: For å holde babyen varm etter leksjonen.

Finn ut mer om baby svømming klasser i nærheten av deg på Water Babies.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar