Slik overvinne de tøffeste delene av trening for en utfordring

Innholdsfortegnelse:

Slik overvinne de tøffeste delene av trening for en utfordring - øVELSER 2023
Slik overvinne de tøffeste delene av trening for en utfordring - øVELSER 2023
Anonim

Før Fitbit Fifty på fredag 30 september, Trener satte seg sammen med professor Greg Whyte på Facebook Live for å svare på spørsmål fra utfordrerne om hvordan å overvinne vanskelighetene med trening for en stor utfordring. Se hele videoen under, eller fortsett å bla for redigert råd fra Whyte.

Er jeg mentalt klar til å ta denne tingen på?

Du må tro at du kan oppnå det. Den troen betyr at du vil forplikte seg og sette i arbeidet som kreves for å lykkes. Jo mer arbeid og engasjement du legger inn, jo større motivasjon. Snart vil motivasjonen drive din tro og det blir en selvoppfyllende profeti.

Jeg er bare for opptatt til å trene. Hvordan finner folk tid?

Med mindre du er en profesjonell idrettsutøver, er bunnlinjen at livet kommer i veien på en eller annen måte. Nøkkelen er å ha en plan og å dele den. Du må la din familie og kolleger og venner vite at du vil være dedikert til et prosjekt. Når de forstår at de blir mye mer fleksible, noe som igjen reduserer stressnivået ditt. Du slutter å tenke "Jeg burde være med barna" eller "Jeg burde jobbe akkurat nå."

Men likevel bør den planen ikke settes i stein. Det bør være perioder hvor du kan forandre og reagere på det som skjer i livet. Pass på at du har bygget inn et element av fleksibilitet til planen din slik at du kan forandre ting rundt hvis du trenger det.

Hvis jeg savner en treningsøkt, bør jeg gjøre den økten opp?

Mangler en eneste økt er ikke verdens ende - bare la den gå. Det er ingenting verre enn å panikere om manglende trening. Hvis du gjør det, vil du ende opp med å klemme den økten til et sted det ikke burde være, uunngåelig når du er stresset og sliten. Kvaliteten på den økten vil være dårlig, potensialet for skade eller sykdom øker, og det blir helt kontraproduktivt.

Du bør tenke i form av en 80% regel. Hvis du gjør 80% av treningen, er du i riktig ballpark for å kunne prøve utfordringen. Hvis du begynner å savne mange økter, begynner du å hindre forberedelsen din, og må kanskje gå tilbake til planen.

Folk forteller meg at jeg skal lytte til kroppen min når du trener. Hvordan gjør jeg det?

Når du er en erfaren idrettsutøver, er du innstilt på hvordan kroppen din reagerer på trening. Hvis du er ny på det, er det mye vanskeligere. Hva du må tenke på som en absolutt bunnlinje, er hva må du gjøre for å komme til startlinjen? Det er ikke noe poeng i å sette i timene på forhånd og deretter slå opp på skadedagen. Når du har dekket å komme til startlinjen, kan du begynne å sette deg selv i en posisjon der du kan konkurrere så godt som mulig.

Vi fokuserer forferdelig på ytelse, men det vi må balansere mot er helse. Helse er avgjørende. Hvis du blir syk, påvirker du ytelsen på grunn av reduksjon i treningsvolum. Det er det samme med skade.

Et stykke av stikksagene som mangler i en stor mengde folks programmer, er gjenoppretting. Folk har en tendens til å komme seg veldig dårlig. De sover ikke godt. De sover ikke nok. De tar ikke hvile dager. De ser ikke etter seg selv når det kommer til ernæring som kan optimalisere utvinningen. I stedet for å lytte til kroppen din, tenk på utvinning, og du vil være på rett spor.

Spiser jeg riktig mat for å hjelpe opplæringen min?

Generelt sett er det tre ting å fokusere på. Først gjør du det selv. Tror du er for opptatt? Det er helt usant - og det er alltid billigere å gjøre det selv.

Neste, spis regnbuen. Hvis du setter deg ned til en plate som er beige, vet du at tallerkenen ikke kommer til å gjøre deg mye bra. Hvis du sikter mot fargespekteret, får du nok frukt og grønnsaker, og en rekke proteiner også. Å gjøre det betyr at du vil dekke alle dine makro- og mikronæringsstoffer.

Til slutt, porsjonsstørrelse. Hvis du prøver å oppnå vekttap, bør du redusere inntaket. Hvis du sikter på å gjenopprette fra en seks timers syklus, må du øke den.

Ta de første to punktene, og søk deretter den tredje basert på arbeidsbelastningen din.

Føler jeg at jeg ikke gjør nok trening normal?

Det er angst. Alle opplever det. Det er der testing, evaluering og profilering blir svært viktig.

Før du setter opp treningsprogrammet, må du profilere deg selv mot hva som kreves for å utføre, og dissekere hvert element ned i komponentdelene. Deretter kan du vurdere om du har styrke, terskel, kadence eller hva som helst for å oppnå det. Deretter skal du utforme et program for å arbeide med svakhetene du har funnet, som deretter gir fremgang i ytelse.

Men så er det som du må gjøre, reprofile. Se igjen - ser du forbedringer? Hvis du ikke er det, må du tilpasse programmet. Hvis du kjører prosessen med profilering, forskrift og overvåkning, kan du være sikker på at treningsstimuleringen øker ytelsen, og du kan slappe av litt.

Min motivasjon har en tendens til å dyppe gjennom treningsprogrammet mitt. Hvordan kan jeg opprettholde det?

Det mest åpenbare er å sette mål. Det folk som pleier å gjøre er bare rettet mot sluttproduktet. For eksempel, hvis du begynner å trene til London Marathon i oktober, er alt du tenker på, april.Kom i midten av desember har ting blitt kjedelig og kjedelig, og det begynner å føle seg som om det ikke er noe poeng på det.

Du er langt bedre ute med å sette inn kortsiktige og mellomstore mål. Så begynner du å endre fokuset ditt, så det er ikke lenger seks måneder framover. Ditt fokus er nå seks uker fremover, fordi du prøver å slå 5K PB eller du har 10K bestilt, så en halv maraton og så videre. Du har det bedre å tenke på ditt lange prosjekt som en rekke korte prosjekter.

Jeg er ikke sikker på hva tapende av treningen før hovedbegivenheten innebærer? Skal jeg gjøre det?

Du bør absolutt. I hovedsak er det en nedgang i treningsvolumet, som er en kombinasjon av intensitet, frekvens og varighet. I den ene enden av spekteret er et 5K-løp, hvor du taper ved å redusere varighet og frekvens mens du opprettholder intensitet. For noe som et ultralydskonkurranse, forblir varigheten den samme, og du kan redusere frekvensen, men du vil absolutt ikke avta intensiteten. Det du prøver å gjøre er å ankomme på den startlinjen, helt gjenopprettet og i best mulig stand, så skreddersy den taperende til arrangementet.

Skal jeg være bekymret for at jeg ikke aner hva jeg kan forvente på dagen?

Hvis det er første gangen der ute, vil din personlige opplevelse mangle, så spør deg selv hva er de viktigste delene til min utfordring? Med Fitbit Fifty, for eksempel, vil det stå opp klokka 3, komme på sykkelen og hamre i mørket i flere timer. I trening trenger du ikke fullstendig gjenta løp. Men stå opp klokka 3 og sykle i noen timer for å oppleve hva det føles.

Ta en titt på de viktigste aspektene av utfordringen selv, fokus på dem og utvikle en strategi. Over tid deler du hele utfordringen sammen og vet nøyaktig hva som skal skje, og når det kommer til å skje uten å ha gjort hele utfordringen før.

Populært emne