Hvordan ikke la skade skade din marathon trening

Hvordan ikke la skade skade din marathon trening - øVELSER 2023
Hvordan ikke la skade skade din marathon trening - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du har klart å nabo et sted i London Marathon gjennom stemmesystemet, så er gratulasjoner i orden - oddsen var ikke i din favør. En stor 386.050 mennesker kom inn i uavgjort for 2018-løp, og noen kan gå år uten å være heldige nok til å få et sted.

Når feiringen dør ned, er det på tide å tenke på selve arrangementet, og treningen du må gjøre for å dekke 42,2 km på to fot.

For nesten alle maratonløpere, betyr trening for arrangementet en enorm økning i mengden løping de gjør hver uke. Ofte, la oss være ærlige, fra null kjører. Dette betyr at risikoen for skade er betydelig hvis du ikke trener smart, og dømmer etter ny statistikk fra Bupa Health Clinics, er mange mennesker ikke trente smarte.

Ifølge undersøkelsen plukker 43% av briterne som trener for en stor sportsbegivenhet som en maraton, en skade under prosessen. Det er dårlig nok, men det er også alarmerende at 22% av dem som tar opp en skade bare fortsetter å trene gjennom smerten uten å konsultere en ekspert om det. Det er en dårlig ide, fordi det er sannsynlig å forverre noen problemer til du blir tvunget til å slutte å kjøre.

ANBEFALT: Vanlige løpskader og hva de skal gjøre om dem

I alt, 63% av de som blir skadet, bryr seg ikke om å søke ekspertråd. Over en tredjedel (37%) stopper i det minste opplæring til de føler seg bedre, noe som er et solid første skritt hvis du blir skadet, men det er fortsatt et savner trekk å besøke en proff. Men hvis du plukker opp flere skader eller finner ut at smerten ikke går bort, bør du besøke en lege eller fysioterapeut helt sikkert flytte til toppen av prioriteringslisten.

Selv om enkelte skader er uunngåelige, skyldes mye av en grunnleggende feil - nemlig å øke mengden kjører du gjør for fort. Å følge en maratonutdannelsesplan som gradvis bygger opp, vil hjelpe deg med å unngå dette. Andre skritt du kan ta for å unngå skade, er å varme opp før og varme opp etter hvert løp, og å gjøre lavere kropps styrke og mobilitet trener et par ganger i uken under treningen.

ANBEFALT: Styrketrening for løpere for å redusere skader

Hvis du plukker opp en skade og må ta litt tid, er det også viktig å ikke rush tilbake og begynne å trene på et høyt nivå for å ta opp.

"Hvis du skader deg selv mens du trener for en utfordring eller hendelse, er det best å se din lege eller en fysi før du trener igjen," sier Carrie Mattinson, fysioterapeut på Bupa Health Clinics.

"Hovedmålet er å få deg til startlinjen og klar til å løpe. De vil kunne gi deg råd om hvordan, og hvis du kan fortsette å trene. "

For å opprettholde treningen din i mellomtiden, kan du prøve forskjellige typer kardio som ikke legger stress på kroppen på samme måte som å løpe.

"Avhengig av hva som skjedde, kan din lege eller fysioterapeut gi deg råd på forskjellige måter for å opprettholde din kardiotrening mens du hviler på skaden - for eksempel å svømme, jogge i et basseng eller sykle i stedet for å løpe," sier Mattinson.

"Så, selv om du savner et par ukers trening, vil treningen din ikke bli sterkt påvirket."

Når du følger en treningsplan, må du registrere deg for tiden du har gått glipp av når du går tilbake til løpende. Hvis du for eksempel ble skadet i uke fem, og for eksempel savnet uker seks og syv, er det uklokt å gå rett inn på hva planen sier å gjøre i uke åtte. I stedet skal du løpe opp gradvis fra hvor du var i uke fem til du henter planen noen uker nedover linjen.

Det kan føles litt frustrerende å være bak der du ønsket å være, men husk at ingenting er mer frustrerende enn å komme tilbake fra skade og umiddelbart bli skadet igjen fordi du har overdrevet det.

Populært emne