Hvordan finne håndverk øl og mat som en proff

Enten du synker litt med kollegaer etter å ha overlevd en utfordrende uke på jobben, eller sprekker en som er åpen på målstreken i en utmattende langdistanse løp, er det lett å tro at en iskall øl aldri kunne smake noe bedre enn det gjør når ristet en triumf.

Men det kan. Hemmeligheten ligger ikke i det du drikker, men hva du spiser. Få din øl og matkombinasjon helt på plass, og du har sikret en billett til et helvete av en munnfest, med komplementære smaker som forbedrer smaker av alt i flasken din og på tallerkenen din.

For å gi oss et krasj kurs i å få det riktig, spurte vi Stephen Beaumont, forfatter av Øl og matkammerat, for å matche fem av våre favoritt etterbehandlingsbønner med sine perfekte matvarer.

Camden Hells Lager og ... Svinekjøtt

Beaumont sier "Å vite hvor bra bayerske ølstiler vanligvis er par med svin, jeg vil drikke dette sammen med den sprø svineknappen kjent som Hax'n. Ølens hoppiness vil kutte gjennom fettet og dets maltrygghet vil utfylle de saftige smaker av svinekjøttet. "

Føl deg skyldfri OK, dette skjæret av svin kan se ut som en fett klump, og det er egentlig, men det er ikke så forferdelig som det høres ut. En studie utført på McMaster University i Canada fant at det ikke var noen sammenheng mellom mettet fett funnet i meieri og kjøttproduksjon og dårlig helse. Deretter igjen, hvis du tygger på en knute fortsatt ikke er noe, prøv vår super enkle trukket svinekjøttoppskrift i stedet.

Camden Hells Lager (4,6%), £ 1,89 waitrose.com

Beavertown Black Betty Black IPA og ... Sjokolade

Beaumont sier "De mørke malts og lakrissmakene i denne øl skaper noe som en anis-smaksatt kokt søt. Dette bringer en fristelse til å parre den med noe like lakris-y, men i stedet skal jeg velge en mørk sjokolademousse. Citrus og anis smaker av øl vil faktisk legge til dybde og kompleksitet til smaken av pudding. "

Føl deg skyldfri Vil du ha bevis på at sjokolade kan være bra for deg? Sjekk ut vår muskelbyggende brownie oppskrift.

Beavertown Black Betty, £ 2,89 beerhawk.no

Five Points Railway Porter og ... Beef

Beaumont sier "Tradisjonelt designet, med massevis av smakfulle smaker og bare et snev av røyk, er dette en porter som roper ut for å nytes sammen med stekt kjøtt. I stedet for den tradisjonelle søndagskjøttet ville jeg imidlertid være tilbøyelig til å koble den sammen med en tregkokt biffbryst - kanskje enda en braised i samme øl. "

Føl deg skyldfri Kremet med protein og treningsøftende kreatin, er biff et strålende før- og etterøvrig kjøtt. Bare spør bokslegenden Muhammad Ali, som scoffed to store steker og 12 egg morgenen etter å ha slått George Foreman i 1974. Perfekt dine egne steker med vår flamme-kyssede opplæring.

The Five Points Brewing Co Railway Porter, £ 2,45 eebria.com

Siren Understrømmende blek ale og ... Pizza

Beaumont sier "Nøklene til denne øl er humpens skarpe grapefruktighet og den glatte, silkeformede kroppen av havre, sammen med en malty fruktighet som holder alt sammen. Med en relativt beskjeden styrke på 4,5% er den også godt posisjonert for forfriskning, derfor kombinerer jeg det med en pizza alla diavola, toppet med rikelig med varmt pølse og paprika. "

Føl deg skyldfri Pizza, den ultimate diett-ruineren, sier du? Ikke hvis du følger vår sunne og døde, deilige DIY pizza oppskrift.

Siren Understrøm, £ 2,69 beerhawk.no

BrewDog Five AM Red Ale og ... Nøtter

Beaumont sier "Selv om moderat i styrke på 5%, har denne ølen en lyshet og tørrhet i kroppen som jeg tror gjør den perfekt til cocktailtiden, med sin forsiktig fruktige malthet og tørrbitter finish og plager appetitten. Jeg ville være ganske glad for å nyte det ved siden av en bolle med blandede og ristede nøtter, men for ytterligere sofistikasjon, ville tynt skivede rugbrød og artisjokkdopp fungere godt. "

Føl deg skyldfri Bra for hjertet ditt, flott for huden din, høy i protein ... bli kjent med nøtter med vår guide.

BrewDog 5 AM Red Ale, £ 2,39 ølhawk.no

Stephen Beaumont 'bok Øl og matkammerat erKr 19,99 fra amazon.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar