Hvordan å mestre slam dunk

1. Bli eksplosiv

Med mindre din stående rekkevidde overskrider en svimlende 3m (randen er 10 meter fra gulvet), må du ha imponerende hoppekraft og mekanikk for å lage en dunk. "Den beste måten å få musklene dine til å skyte og reagere for et høyt sprang, er med plyometriske øvelser," sier NBA basketball trener Neal Meyer, som har brukt 16 år i ligaen med seks forskjellige lag. "Bruk hoppe øvelser til å jobbe med kalvene dine, og to og en-legg-boks hopper for fem sett med tre reps for å bygge eksplosiv kraft."

2. Legg til muskel

Amerikansk spiller og trener Brandon Todd, som står 5,5in (1,65m) og lærte seg å dunk gjennom smerte og utholdenhet på banen og i treningsstudioet, brukte dumbbell squat hopp lånt fra treningen av russiske powerlifters for å oppnå sin drøm. "Fra mitt andre til tredje år av høyskole, fikk jeg 25lb [11,3kg] og la 18½ tommer [47cm] til mitt vertikale sprang, sier Todd (flytright.com). Med dumbbells i skulderhøyde, knekk ned og kjøre opp, trykk deretter vekter overhead. Land så mildt som mulig og gjenta for tre sett med ti representanter. "Jeg vil ikke fullføre en treningsøkt uten å gjøre dem, og jeg pleier å erstatte dem med tunge Smith-barbellkalver for tre sett med 25 reps."

3. Bytt i en Med Ball

"Tving progression til din slam dunk trening ved å bytte ut basketballen for en medisinsk ball som veier mellom 4 og 7 kg," sier Todd. "Det vil styrke tilnærmingen din fra hodet til tå."

4. Føl dine baller

"De fleste har ikke store nok hender til å gripe en basketball selvfølgelig," sier Meyer. "Practice squeezing og palming volleyballer og fotballer til du kan håndtere en reguleringsstørrelse basketball. Jeg lærte faktisk å dunk ved å øve å løpe og hoppe og berøre kanten uten en ball eller bare holde en tennisball. Dette er en fin måte å få timingen på og få en følelse av dunking. "

5. Start One-Handed

Hopping er mer komplisert enn du tror. "Du må jobbe med fotarbeid, startpunkt og timing, slik at du kan maksimere spranget ditt," sier Meyer. "Det er best å prøve en enhånds dunk å starte. Hvis du er høyrehendt, start fra venstre side av vingefeltet og hopp av din venstre fot. "

6. Ta nettet til deg

"Mentally forstå ideen om dunking ved å bruke en bøyle som er ca 9ft 5in eller 9ft 8in høy og gjenta teknikken til den føles den andre naturen," sier Todd.

7. Ikke ta tak i randen

Fordelene gjør det fordi de kan dunk i søvnen, men det kan ende med å banke deg ut. "Dette gjelder spesielt hvis du dunker enhånds. Hvis du bare får fingertuppene på felgen, kan du ende opp med flat på ryggen, sier Meyer. "Når du dunker, prøv å lande med begge føttene på bakken for å absorbere påvirkningen - landing med en fot første kan øke risikoen for skade. Øv din landingsmekanikere å hoppe av en plyoboks før du går til retten. "

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar