Hvordan få noen til å føle seg skyldig og forstå smerten de forårsaket

Du må kanskje lære å få noen til å føle seg skyldig for å få dem til å forstå hva de egentlig gjorde. Slik gjøres det effektivt.

Mange mennesker vil fortelle deg at det er feil å prøve å få noen til å føle seg opprørt eller skyldig. Sannheten? Det er ikke hvis du trenger dem til å forstå hvor du kommer fra. Den eneste måten å gjøre det på er å finne ut hvordan man får noen til å føle seg skyldig.

Hvis de ikke bryr seg og bare går om livet, skal de fortsette å gjenta den atferden. De kan gjøre det igjen for deg, eller de kan skade noen andre. Hvis du vil at de skal lære noe fra din smerte, må du vise dem hva de gjorde.

Skyld er en veldig sterk følelse hvis noen kan føle det

Mange mennesker ignorerer skyld. De ønsker ikke å møte det faktum at de gjorde noe galt, og de bare presser det tilbake i tankene sine. De vil til og med glemme det helt hvis det ikke blir tatt opp igjen. Men det er viktig for folk å føle det.

Fordi det kan lære leksjoner. Jo mer skyld noen føler, desto mer vil de lære av det de gjorde. Derfor, de som ignorerer om ofte går rundt å gjenta de samme feilene og til slutt vil de ikke kunne skjule skylden lenger. Bare det vil manifestere seg i ugligere og mer giftige måter. [Les: 10 måter å håndtere skyldtripper i livet ditt]

Hvordan få noen til å føle seg skyldig, så de vet hva de gjorde galt

Hva de gjorde vondt. Men det som kan skade mer er at de ikke ser ut til å bry seg. Det er ofte et resultat av deres uvitenhet. Hvis du virkelig vil få noen til å føle seg skyldig, så gjør du det.

# 1 Bestem hvordan du føler deg dypt. Du kan ikke vise noen andre hvordan de fikk deg til å føle deg hvis du ikke forstår det selv. Er du gal? Er du vred? Ønsker du å skade dem så mye som de har skadet deg?

Du må virkelig tenke på følelsene som går gjennom hodet ditt, slik at du kan finne ut nøyaktig hva de er. Når du kjenner dem, kan du gå på å diskutere hvorfor den personen fikk deg til å føle på denne måten. Først da kan du jobbe for å få dem til å føle seg skyldig i det.

# 2 Ta deg tid til å formulere en plan. Du kan ikke bare gå opp til noen som skriker om hvor mye de har skadet deg. Det fungerer nesten aldri, og det ender opp med å få deg til å se ut som en gal person. Og tror du virkelig de vil føle alt det som er skyldig for å skade noen som roper i ansiktet deres?

Nei. Du må ta litt tid til å formulere en plan først. Sett deg ned og tenk på den beste måten å få oppmerksomheten på, slik at du kan snakke med dem om ting. Når du vet hvordan du føler og hva du vil si, kan du fortsette med neste trinn. [Les: 12 spørsmål for å hjelpe deg med å planlegge]

# 3 Konfronter dem. Bare gjør det - men ikke på en aggressiv måte. De vil allerede begynne å føle seg defensiv når du forteller dem at du er skadet. Ingen vil innrømme at de opprører noen og så vil de unngå deg hvis du begynner å spille skylden spillet.

I stedet må du sørge for at du er i en rolig stat hvor du kan snakke om ting sivil. Selv om du er veldig sint dyp ned, sett på et mer behagelig eksteriør slik at du virkelig kan nå dem uten at de først setter opp en vegg først.

# 4 Gjør dem relatert til situasjonen. Ofte føles folk ikke skyldige fordi de ikke forstår. Den misforståelsen kommer fra å ikke være i stand til å forholde seg til hvem de skadet. For å rette opp dette må du snakke med dem på en måte som de kan forstå.

Så forklar situasjonen på en måte som de vil være følsomme for. Analogier fungerer bra for dette, da det setter den samme situasjonen i et nytt lys som de faktisk kan se. [Les: Hvordan man faktisk kobler seg til noen]

# 5 La dem se deg skadet. Det er greit å vise smerten din. Du trenger ikke å tvinge deg selv til å gjemme det. Hvis du trenger å gråte, så gråte. Vis dem hvor mye smerte de forårsaket deg.

Hold deg selv mildt sammensatt, men de tror ikke bare du er dramatisk. Å forsøke å dekke hvordan du føler deg, vil bare få dem til å tro at du lyver når du forteller dem hvor vondt du er.

# 6 Få oppmerksomheten på en stor måte. Jeg vil normalt ikke tolerere dramatikk, men noen trenger det. Noen ganger må du bli gal for å få oppmerksomheten. Så lag en scene. Hvis du ikke får dem til å høre deg på noen annen måte, kan dette være ditt eneste alternativ igjen.

Bare vær sikker på at når du har sin oppmerksomhet, sår du ned, slik at de kan forstå hvor du kommer fra. Ellers blir de bare freaked og nekter å høre.

# 7 Behandle dem tilsvarende. Du ble skadet. De gjorde noe dårlig nok til å forårsake smerte, og du bør behandle dem tilsvarende. Betyr, snakk ikke med dem. Behandle dem som om de forårsaket deg stor smerte og ikke vær snill om det.

Unngå dem og til og med snub dem hvis det er nødvendig. Noen mennesker trenger denne typen behandling for å innse at det de gjorde var feil. Hvis du går om dagen din samme som alltid, vil de tro at det ikke skjedde å skade deg, og at du har det bra. [Les: Hvordan bli kald, beregnet hevn]

# 8 Snakk om det logisk. Ikke bare bruk deg selv når du diskuterer hvorfor du er skadet. Snakk om hva som skjedde logisk. Ta deg ut av ligningen og vis dem at noen ville bli skadet i denne situasjonen, og det er ikke bare deg.

Noen mennesker tror kanskje at en annen er for følsom når de hevder å ha blitt skadet av noe. En logisk forklaring på hvorfor du føler deg slik, kan hjelpe dem å forstå at det ikke er følsomheten din som er problemet.

# 9 Har en faktisk samtale om det og høre deres side. De fleste vil bare gjøre en annen føler seg skyldig, og det er alt. De bryr seg ikke hva som foregikk i deres sinn eller hvordan de føler seg.

Men du må. De har kanskje ikke engang ment for noe å skade deg. Så la dem snakke. Hør hva de har å si før du bare borer dem for å forstyrre deg. Du får mye lenger på denne måten enn noen annen måte. [Les: 21 meningsfulle emner å ha en ekte samtale om]

# 10 Godta at de bare bryr seg ikke. Du kan ikke endre alle. Noen mennesker, uansett hvor hardt du prøver, vil aldri akseptere at de gjorde noe galt. De kommer bare på defensiv med en gang og bryr seg ikke om hvem de gjør vondt.

Du kan ikke forvente å forsøke å få noen til å føle seg skyldig for alltid. Etter en stund må du bare innse at de ikke bryr seg, og de vil aldri. Fortsett med livet ditt og ikke la dem holde igjen dine følelser lenger.

[Les: 14 måter folk bruker emosjonell manipulasjon til å rote med tankene dine]

Å vite hvordan man får noen til å føle seg skyldig, har mye å gjøre med å åpne opp og vise dem hva de har gjort. Det kan ikke være lett for deg, men hvis du vil være nær den personen, er det verdt å lære dem en leksjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar