Hvordan lage Sushi hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage Sushi hjemme - øVELSER 2023
Hvordan lage Sushi hjemme - øVELSER 2023
Anonim

Hvordan lage Sushi hjemme, er den korte versjonen

Det japanske kostholdet har vært øye på Middelhavet, en sunn spisekrone i en stund, med den langsommelige levetiden til det asiatiske landets innbyggere, som baker opp ideen om at dets fiskholdige diett merker alle ernæringsbokser som kreves.

Å holde seg til et japansk diett involverer tydeligvis mer enn å hengi seg til sushi, og du vil trenge mye mer grønnsaker til å begynne med, men det er et første skritt. Og til tross for den kraftige sølen med salt og hvit ris, er det et sunt lunsjalternativ, spesielt omega-3-rik fisken, som også bringer inn en dukke av "Ämgood" -mettede fettstoffer. Hjemmelaget sushi er imidlertid et skremmende forslag. Sushi kokker vil trene i årevis for å perfeksjonere sin håndverk og unngå Homer Simpson / blowfish debacles. Coach deltok på en sushi-butikk masterclass for å prøve å få noen pointers på wrangling rå fisk i presentabel bunter, her er det vi lærte.

Image
Image
 1. Legg arket av nori (tang) på makisu (mat), grov side opp. La om en tomme risfri på toppen av arket. Du vil ha et jevnt lag omtrent en halv centimeter tykk, bli kvitt ekstra ris på dette stadiet, fordi det er for sent når du begynner å rulle.
 2. Legg ingrediensene i en linje i midten av risen, og så er det rulletid. Du satser på forsiktige, men faste bevegelser, og trykker på rullen i en squarishform. Makisu vil hjelpe. Bruk den ved å plassere unrolled nori på toppen og rulle den med matten, slik at du får litt tang-på-tang kontakt for å sikre rullepinner.
 3. Deretter hogge rullen i stykker, ta noen wasabi, soya og ingefær, og nyt.

Hvis dine hjemmelagde sushiforsøk gir noe annet enn mye rot, kan du henvende deg til Sushi Shop, den nye 42-delige fotballklubbkassen for et dyktig mat å nyte under sluttfasen av Euro 2016. ¬ £ 45, mysushishop.co.uk.

Hvordan lage Sushi hjemme, ì Masterclass

Sushi er blodig nydelig. Heldigvis er det også blodig sunt. Det er takket være kombinasjonen av friske, naturlige ingredienser og vekt på fisk, som er fullpakket med gode ting, inkludert muskelbyggende protein, omegaoljer og en rekke næringsstoffer som gjør alt fra å øke immuniteten til å hjelpe muskelgjenoppretting og fremme god ledd og beinhelse.

Det eneste problemet med sushi er at de fleste av oss får det forferdelig galt. Forpakket supermarked sushi kan gjøre en tilpasbar matbit eller siste liten lunsj, men i forhold til ekte sushi er det en vederstyggelighet. Nå kan vi høres alle høye og mektige her, men det er vanskelig ikke, etter at vi besøkte en skikkelig sushi restaurant i London kalt Kouzu og smakte den mest utrolige sushi som noen gang har passert leppene våre. Vi svergte straks aldri å spise de småverdige tingene igjen og fikk chatte med sushi-kokken Ryu mens vi var der.

Her deler Ryu sine tips for å lage din egen utrolige sushi hjemme. Du trenger aldri å presse soyasaus ut av en liten fisk igjen.

Hvordan forbereder jeg meg på å lage sushi? Hva trenger jeg?

Å lage sushi betyr to hovedelementer: fisk og krydret ris. Vanligvis blandes sushi ris med eddik blandet med salt og sukker i en stor trebeholder. Imidlertid vil en stor grunne tallerken og en treskje være bra som et alternativ til å blande risen med (prøv å ikke blande risen så mye som det blir klebrig).

Sushi ris er vanligvis laget med shortgrain hvit ris for å oppnå fluffy og klebrig tekstur, men det har vært populært som for sent å bruke shortgrain brun ris som en sunnere og mer næringsrik erstatning. Sushi har utviklet seg fra sine tradisjonelle røtter av å bruke konserverte fisk, og i dag er det flere typer fisk tilgjengelig, samt vegetariske retter og til og med kjøtt. Så hvorfor ikke eksperimentere med hvilke ingredienser du vil bruke i din nigiri (håndformet sushi) eller maki (rullet sushi)?

Nori (tørket tangpapir) er tilgjengelig i lokale supermarkeder eller spesialiserte asiatiske markeder, hvor du også kan kjøpe pre-made sushi eddik, wasabi pulver (som danner en pasta mens du blander med vann) eller pasta, og en sushi rullende matte (tradisjonelt kjent som makisu).

Pass på å vaske hendene dine (ikke for mye) før du håndterer sushi ris, og vent på at risen når kroppstemperaturen før du bruker for å sikre den beste smaken. Hold sushi risen i en liten Tupperware-boks med en fuktig osteklut for å dekke risen før du putter lokket på for å hindre risen å bli soggy.

Hvor skal jeg kjøpe min fisk, vil supermarkedsprodukter gjøre?

Fersk fisk må alltid være sashimi klasse. Din fishmonger vil kunne gi deg råd om hvorvidt fisken er av den standarden. Steder som Atariya og Japan Center i London selger lett å bruke / kutte fiskfileter, spesielt for å lage sushi hjemme, men disse bør være en siste utvei, da de forgår ganske raskt og krever en viss ferdighet å håndtere (ellers blir profesjonell sushi kokk ville ikke være beryktet for å ta så lang tid). Røkt laks og krabber er et godt eksempel på sikrere alternativer.

Er det en enkel måte å fortelle ferskheten til fisken jeg kjøper?

Når man ser på fisk, er den enkleste måten å fortelle friskheten, fasthet av kjøttet spesielt magepartiet, skalene og øynene skal skinne stolt, og gjellene skal være rubinrøde. Fileter av fisk må se levende i fargen (for fisk som laks og tunfisk), mens hvitfisket fisk som havabbor ikke skal være ugjennomsiktig, men gjennomskinnelig. Pass på å holde seg borte fra noen fisk som lukter selv eksternt fisket og ser lunkent eller vassen ut.

Hva er forskjellen mellom sushi og sashimi - er det vanskeligere å lage?

Sushi er sammenføyning av fisk med sushi ris, mens sashimi er rett og slett skiver fisk på egen hånd. Begge er vanskelige å mestre, men morsomme å lære. Sushi vurderes på mange faktorer: Risens form og struktur, samt skjønnheten i kuttet, balansen og konsistensen til sushi, og til slutt hvordan kokken bryr seg om alle elementene som er involvert i prosessen. Sashimi er også veldig vanskelig som et enkelt gram kan forandre utfallet av måten fisken smaker, for tynn, og du kan bli følt usikker på hva du nettopp har spist, for tykk og smaken kan være overveldende.

For å oppnå det perfekte kuttet må du hele tiden holde kniven skarp og lære dynamikken og vitenskapen bak å skli fisk på molekylært nivå. Enkelt sagt, skjærer en skarp kniv gjennom cellene rent uten å skade innholdet i, mens en stum kniv og dårlige ferdigheter vil knuse cellene som frigjør innholdet og forårsake at fisken i det hele tatt går til grunne raskere når den blir utsatt for luft. Har du noen gang sett disse samuraifilmene hvor en tegning av bladet kan la varen midlertidig virke ukjent til den plutselig faller fra hverandre sekunder senere? Dette er behendighet og dyktighet som trengs for å gi sashimi sin vakre skinnende overflate. Se opplæringsvideoer på YouTube for å få en ide om grunnleggende ferdigheter som kreves. Også, kom til en topp sushi restaurant som Kouzu, sitte ved sushi bar, se kokken og still spørsmål.

Hva er de viktigste feilene folk gjør når du lager sushi / sashimi, og hvordan kan de unngås?

Bruke shortgrain ris er et must som det er nødvendig tekstur for å lage sushi. Prøv å ikke bruke for mye ris når du lager sushi som du hovedsakelig vil smake på fisken. Sashimi-størrelsen er avhengig av hvilken fisk du ønsker å bruke. Farget fisk kan være litt tykkere rundt en halv til en centimeter i størrelse, mens hvit fisk må kuttes tynt, for å unngå seighet da den mindre fisken har flere fibre i kjøttet. Klipp alltid sashimi mot fiskens korn, dette er veldig viktig for å få det til å smelte i munnen og ikke være seig.

Kan du forklare prosessen for å lage et veldig enkelt, men likevel utrolig smakende stykke sushi / sashimi?

 1. Du trenger en skala for å være seriøs på denne. For å gjøre nigiri bruker rundt 10g sushi ris og 12g hvit fisk (15g farget fisk).
 2. Legg en smidge av wasabi pasta på den mindre attraktive siden av kuttet fisken. Bruk den andre hånden til å lage en fin ballform og forsiktig, men fest dem godt sammen og form til en fin størrelse.
 3. Pass på at du ikke tar for lang tid når du danner og sørger for at hendene dine er ganske kalde og ganske våte.
 4. Making rolls er alltid det beste alternativet, etter min mening, for sushi hjemme, fordi det er morsomt og mye mer sannsynlig å komme ut sucessful, og du kan bruke nesten alle ingredienser du liker.
 5. Fest sushi matta i clingfilm løst for å holde det rent.
 6. Plasser nori på matta, grov side vendt opp, da det er to forskjellige overflater på tauplaten.
 7. Spre rundt 100g sushi ris over tang og dryss alt du vil på utsiden av rullen. Sesamfrø er et godt alternativ.
 8. Sett deretter ingrediensene du vil ha i rullen og bruk matten til å danne en maki - gjort ved å legge over to ganger.
 9. Prøv å tenke på en firkantet form når du ruller. Risen vil ekspandere over tid for å lage en rund form senere.

Populært emne