Hvordan lage en god første inntrykk

Hvis du bor i en storby, kan du gjøre hundrevis eller tusenvis av førsteinntrykk hver dag, men bare et fåtall har personlig betydning og de dreier seg ofte om din karriere. I situasjoner som å møte med en ny klient, en stor presentasjon eller et intervju for jobben du alltid har ønsket, er det viktig å imponere fra av.

Selvfølgelig vil noe av det komme ned til det du sier, men hvis du ikke også spiker andre viktige faktorer som kroppsspråk og stemme, er det en sjanse for at det du sier vil bli ignorert, uansett hvor flott det er. Som den store stand-up komikeren Eddie Izzard en gang sa, er det "70% hvordan du ser, 20% hvordan du høres, og 10% hva du egentlig sier". Vis selvsikker og overbevisende, og du kan synge "The Star-Spangled Banner" fra start til slutt uten å vite ordene.

For råd om hvordan du får et godt førsteinntrykk, snakket vi med Charlie Walker-Wise, klientdirektør og veileder ved RADA in Business, som lærer de ferdighetene som Royal Academy of the Dramatic Art gir både aspirerende aktører og folk som ønsker å gjøre det i næringslivet. Ifølge Walker-Wise er det syv områder å fokusere på når man ser på å gjøre et godt førsteinntrykk.

1. Legg igjen bagasjen din på døren

"En av de viktigste feilene folk gjør, er at de ikke er virkelig klar over hva de har med seg i et rom," sier Walker-Wise. "Du kan bli veldig opptatt i bekymringer som" det er min første dag, jeg er veldig nervøs "eller" dette er en ny klient, det er veldig stort ", som du bærer som bagasje inn i rommet. Det er bare en gang du er i rommet at du ser opp og ser folkene og plassen du er engasjerende med.

"Du må ha gjort det som bekymrer deg på forhånd. Det krever å stoppe - bokstavelig talt fysisk - før du går gjennom døren og spør 'hvem vil jeg være?' Og 'hvordan vil jeg engasjere meg med dette rommet?' "

ANBEFALT: De beste menns formelle skjorter for arbeid

2. Ta spotlightet av deg selv

"Det handler ikke om deg. Det kan høres latterlig ut for et jobbintervju, men faktisk hvis du kan legge fokus på de andre menneskene du samhandler med, vil det de trenger, bli tydeligere for deg, sier Walker-Wise.

"Hvis du leverer en presentasjon så - på en merkelig måte - er du den minst viktige personen i rommet. Det som virkelig er viktig er at andre folk mottar meldingen. Hvis du husker at du er i tjeneste for dem, tar du trykket av deg selv og du vil føle deg bedre.

"Når vi jobber med skuespillere, lærer vi at godt skuespiller ikke handler om deg - det handler om å prøve å påvirke folkene du er på scenen med. I en samtale prøver du å få andre til å forstå synspunktet ditt. "

3. Hold øynene åpne

"Det er utrolig hvor ofte folk går inn med øynene deres delvis eller til og med helt lukket - de absorberer ikke den informasjonen som er tilgjengelig for dem," sier Walker-Wise.

"Kontroller at du kan se plassen du skriver inn. Det gjør deg også tilgjengelig for andre mennesker. Det de ser er at noen kommer inn i et rom eller går opp til en projektor som synes å være nysgjerrig på hva som skjer i rommet, fordi de ganske enkelt bokstavelig talt kan se personens øyne.

"Hvis du alltid er klar over at du må være tilgjengelig for disse menneskene, har du en tendens til å fokusere på dem - bokstavelig talt se på dem mer. Jeg kan se et godt forhold mellom to personer, fordi de utveksler utseende - det forteller meg noe om romets dynamikk. "

4. Puste fra magen

"Hvordan du bruker stillingen din er viktig," sier Walker-Wise. "Pust lavt i magen, noe som gir utseendet på troverdighet, autoritet og gravitas.

"Når du er panikk og stresset, stiger pusten opp høyere i brystet og blir kort. Jeg gjør en øvelse hvor jeg begynner å puste fra brystet mens jeg snakker med folk, og jeg kan se at de blir synlig ubehagelig umiddelbart. Jeg spør hva som er forandret om meg, og de sier at jeg ser engstelig. Jeg spør hvordan det får dem til å føle seg og de sier at de ikke føler seg komfortable - de holder pusten. Så snart jeg bytter pust, reagerer andre på samme måte. Hvis jeg ser stresset, understreker den ut de menneskene jeg snakker med.

"Måten du lærer å overvinne det er gjennom praksis. Begynn med å prøve å legge merke til når pusten din blir kortere. Er det når noen bjeffer på deg på jobb, eller støter deg på toget? Det du trenger å gjøre for å lindre det som ikke puster inn, puster det ut. Slip det pusten for å kunne ta inn et nytt pust, ny energi og bli kvitt spenningen som har skutt inn. "

ANBEFALT: Hvilke sko skal du ha på jobbintervju?

5. Varier din tone av stemme

"Det er noen åpenbare ting som ikke å snakke for stille eller høyt," sier Walker-Wise. "Men det som folk ikke er så oppmerksomme på, er hvordan de bruker tone, tonehøyde og rytme i talen deres for å holde lytterens øre engasjert.

"Hvis du snakker med en veldig ensformig stemme eller går inn i vanlige talemønstre, er det veldig enkelt for den andre personen å slå av.Hjernen tror det har hørt det før, selv om innholdet er annerledes.

"Du har ansvar for de menneskene du kommuniserer med for å variere tone, tone og rytme, slik at du kan" overraske "ørene mens de hører. Vi kan alle gjøre det - vi snakker veldig annerledes når vi advarsler noen som går ut foran en bil fra når et barn gir oss et bilde de har tegnet - men i faglig sammenheng kan det være lett å glemme å stimulere ideene du er kommunisere.

"En ting å begynne å gjøre er å trene øret. Begynn å lytte. Lytt til nyhetslesere, som bruker et fantastisk utvalg av tone. Det er ingenting å gjøre med aksent - det er å gjøre med tilliten til å nå høy eller lav i form av tonehøyde for å uttrykke ideer tydeligere. Det viser høreren hva som er viktig.

"Den andre tingen er å finne ut hvor grensene for tonehøyde er. Øv deg hjemme ved å fysisk nå høyt på visse ord, eller strekke seg i forskjellige retninger, eller gjør plutselige bevegelser. Når kroppen beveger seg, beveger ordet også. Tydeligvis i et jobbintervju kommer du ikke til å komme over hele rommet, men det blir et fysisk minne. Tale er bare bevegelse, og hvis du vil flytte folk med dine ord, må du flytte ordene dine. "

6. Hold jordet

"Det er veldig viktig at du føler at du har en stabil base under deg," sier Walker-Wise. "Vi har et positivt språk rundt dette, og sier at noen er jordet eller ned til jorden, eller at noen har gravitas, som er knyttet til tyngdekraften.

"Det handler om å finne den rette balansen mellom avslapning og spenning. Hvis du blir de-energized, gir du tyngdekraften for mye - tenk på stroppy tenåringer slouching. Hvis du blir for spent, blir du sergeant major-like, med energi skiftende opp i brystet.

"Folk har ofte låste knær når de er stresset, som umiddelbart kobler deg fra gulvet. Andre mennesker spretter på hælene, noe som betyr at du er veldig frakoblet fra gulvet, med spenning som sitter høyt i kroppen. Unngå å gjøre ting som dette, og du vil slippe den spenningen og oppnå gravitas. "

7. Ha tillit til å stille spørsmål

"Du må være interessert i dem," sier Walker-Wise. "Det er veldig viktig. Vær tilstede i øyeblikket. Hør hva den andre personen sier og kunne svare på den. Hvis du ikke er klar over noe, så ha tillit til å be dem om å reframe det, eller si at du ikke vet det akkurat nå, men du får svaret.

"Det kan være bekymringsfullt fordi du ikke vil miste ansikt, men det kan være veldig kraftig. Være nysgjerrig. Vær fullt fysisk og vokalt engasjert - det betyr virkelig noe. "

For mer informasjon om RADA In Business, radainbusiness.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar