Hvordan lage en bambus sykkel med bambus sykkel klubben

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en bambus sykkel med bambus sykkel klubben - øVELSER 2023
Hvordan lage en bambus sykkel med bambus sykkel klubben - øVELSER 2023
Anonim

Tucked away i et verksted rett over elven Lea fra den olympiske parken er kanskje det mest unike sykkelverkstedet i London. De siste fire årene har folk besøkt Bamboo Bicycle Club for å lage sin egen skreddersydde sykkelramme fra det gigantiske tregresset, og etterspørselen forblir høy, med workshops i helgen booket ut måneder i forveien.

Å gjøre det selv er en viktig del av Bamboo Bicycle Club - det er ikke mulig å kjøpe en ferdig sykkel. Du kan enten registrere deg for to-dagers verksted, eller kjøpe et hjemmekonstruksjonssett. På slutten av helgens verksted vil du ha konstruert hva slags ramme du vil ha fra begynnelsen, med nivået på tilpasning som tilbys en stor del av klagen.

Så er det bambuset selv. Selv om det ikke er folks første tanke som det ideelle materialet for en sykkel, er det faktisk mer eller mindre perfekt. Med naturlig oppheng gir den en utrolig behagelig tur. Jeg kan vitne til det selv, etter å ha ridd min tradisjonelle motorsykkel til Bamboo Bicycle Club, hvor jeg prøvde en bambus fixie, og var sjokkert for å finne ut hvor mye jevnere sistnevnte turen var. Bambus er også lys, bærekraftig og langt mer holdbar enn du kanskje forventer. Jeg snakket med klubbens grunnlegger, James Marr.

Så hvorfor bambus?

Hvis du lærer å bygge en ramme, er den virkelig tilgjengelig. alle kan komme inn og lære. Det bygger en veldig god sykkel - det har naturligvis vegdempende egenskaper, så det er veldig behagelig å ri, og hvis de er bygget riktig, får du god ytelse. Vi har bygget sykler for folk som er seriøse road racers og tilbakemeldingen er at det er som en high-end karbon sykkel. Til slutt handler det om å tilpasse en sykkel - du trenger ikke å kjøpe en sykkel som presenteres for deg i en butikk.

Du kan komme hit, få noe gjort som passer, hvilket er veldig viktig, og velg farger. Du kan velge alle dine egne komponenter og lage noe som ingen andre har fått. Det er det som inspirerte meg, og som ingeniør ville jeg aldri ha gått hvis syklene var søppel. Det må være så bra eller bedre, eller hva er poenget?

Hvor lenge varer de?

Hvis du ser etter dem, vil de vare. Vi gjør alt vi kan for å sikre at syklene er bygget riktig og at de er vær forseglet, slik at du kan bruke dem under alle forhold. Da jeg begynte, skjønte jeg ikke hva folk ville gjøre med syklene. Vi har hatt folk gå rundt i verden, folk gjør stunts på dem, racing dem off-road. Du begynner å se hvor sterk rammene er og hva som kan gjøres. Det gir deg en ide om lang levetid. Det er bambus sykler som er 120 år gammel, eksisterer fortsatt.

Hvorfor er det viktig for folk å bygge sine egne sykler?

Dels er det å skape noe unikt som vi investerer i. Det er viktig å lære ferdigheter og forstå dem. Du har full kontroll - det er din, og du lager en sykkel for en hensikt, i stedet for å bare gå inn i en butikk. Du har aldri virkelig syklet til du har bygget en.

Kan noen gjøre det?

Vi har mange schoolkids som bygger dem. Vi har fedre og sønner, døtre og mødre, vi har en hel familie fra Frankrike som kommer over neste uke. Jeg vil sette den der ute som jeg kan lære noen.

The Weekend Workshop

Helgen gikk jeg ned, verkstedet var fullt, med fire personer som gjorde sykler. Det var ikke bare lokalbefolkningen - en hadde reist fra Holland for å ta del.
Helgen gikk jeg ned, verkstedet var fullt, med fire personer som gjorde sykler. Det var ikke bare lokalbefolkningen - en hadde reist fra Holland for å ta del.

Før du ankommer, diskuterer du med James hvilken type sykkel du vil ha, og det kan være alt - road sykler, MTBs, fixies, selv en fatbike - og gi dine målinger. Når du ankommer, vil rammen være utformet i henhold til disse spesifikasjonene, og så er det opp til deg å få det til å skje, selv om det vil være rikelig med eksperthjelp på hånden.

I løpet av de to dagene gjør du rammen basert på to trekanter av bambus, med hampfiber som sikrer skjøtene. Deretter kan du enten ta rammen hjem for å bygge resten av sykkelen selv, eller komme tilbake til verkstedet en gang til for å passe til komponentene.

Jeg spurte andre bambus sykkelbyggere, bærekraftig konsulent Nick Spooner og energikonsulent Doug Cook, om syklene de var i ferd med å lage.

Hvorfor valgte du bambus?

Nick Jeg er interessert i bærekraftig bærekraft, og så er det sentimentalverdien som bygger din egen sykkel oppretter. Og det er også en morsom helg. Sykkelen min ble stjålet for omtrent seks måneder siden. Jeg trodde jeg ville erstatte den på en annen måte.

Doug Mye det samme, pluss sykler er alltid den samme størrelsen, men folk er ikke. Jeg er høy, og hvis jeg skulle kjøpe en sykkel som er stor nok til rammen min, er de dyre eller skitne.

Hvilke sykler gjør du?

Doug En sykkelkjøring: i utgangspunktet en sykkelramme med dråpehåndtak som en motorsykkel og stive gafler.

Nick En motorsykkel. Old-school, lys, litt raseri. Mer på pendlersiden.

Har verkstedet vært vanskeligere eller lettere enn forventet?

Nick Hardere. Mer manuell arbeid enn en 21-tallet mann er vant til!

Doug Men det er fint, du møter folk lidenskapelig om sykler.

Bamboo Bicycle Club-verkstedet koster £ 490 (inkludert materialer), og det er valgfrie ekstra dager for sykkelfinish og komponentmontering.Hvis du er trygg på dine ferdigheter i dykk, koster et hjemmekonstruksjonssett 260 pund, bamboobicycleclub.org

Populært emne