Hvordan opprettholde høye energinivåer: 3 sentrale faktorer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan opprettholde høye energinivåer: 3 sentrale faktorer - øVELSER 2023
Hvordan opprettholde høye energinivåer: 3 sentrale faktorer - øVELSER 2023
Anonim

Mange dietter vil gi deg supermager eller hjelpe deg med å bøye muskler, men de fleste vil også ødelegge hormonnivåene og la deg føle deg sliten hele tiden. Jeg vil se bra ut, men jeg vil også ha mye energi og forbedre mitt mentale fokus og hjernefunksjon. Derfor skapte jeg Bulletproof Diet, som styres av de enkle reglene nedenfor, som alle er enkle å følge og vedlikeholde.

Prioritere sunne fettstoffer

Hvis du vil maksimere energinivåene dine, må du få ditt makronæringsforhold - mengden protein, karbohydrater og fett du spiser - riktig. Jeg anbefaler å spise fem til ni knyttede porsjoner av sunne fett om dagen, fire til seks porsjoner protein, seks til 11 porsjoner grønnsaker og en porsjon frukt eller stivelse. Dette legger stor vekt på sunt fett, som skal utgjøre 50-70% av det totale kaloriinntaket.

Grunnen? En diett rik på sunne fett utløser subtile biologiske prosesser i kroppen, og forteller at du bor i et land av masse - som det forbinder med en overflod av fettstoffer - og det er ingen sjanse for at du sulter. På et underbevisst nivå stopper dette deg for å bekymre deg for hvor ditt neste måltid kommer fra, og følgelig vil du ikke føle trang til å spise så ofte. Viljestyrke er en endelig ressurs, og stadig bruker den til å si nei til sultpang kan være et utmattende prosess.

Å holde fast på et fettfattig kosthold vil redusere mengden viljestyrke du er nødt til å bruke, noe som igjen gir deg mer energi og viljestyrke til å bruke andre steder. Smør fra gressmatede kyr, fiskeolje, frittgående eggeplommer og grøtmettet rødt kjøtt er alle gode kilder til sunt fett.

Unngå giftig mat

Selv om du spiser et helmatdiet, er det en god sjanse for at du ikke nyter optimale energinivåer. Dette skyldes at mange matvarer, så vel som inneholder sunne næringsstoffer, også inneholder giftige helsemessige næringsstoffer, som - avhengig av toleransen din - kan påvirke immunforsvaret, energinivået og kognitiv funksjon. Peanøtter inneholder for eksempel mye protein og sunne fettstoffer, men utløser også betennelse i kroppen. Men det er behandlet og trans-fett-tung mat som har en tendens til å være høy i anti-næringsstoffer.

Alle toleranser er forskjellige, men det er en test du kan bruke til å finne ut hvilke matvarer som er uenige med deg. Mål ditt hvilende hjerterytme 30 minutter før du spiser en bestemt type mat, og måler det igjen 30, 60 og 90 minutter etterpå. Hvis hjerteslaget ditt blir økt med mer enn 16bpm ved en hvilken som helst av post-feed tester, vet du at den inneholder anti-næringsstoffer som du bør unngå. Hvis du legger til et par timer her og der over en måned og jobber gjennom alle matvarer du spiser regelmessig, vil du raskt kunne tilpasse dietten, og du vil virkelig føle forskjellen i konsentrasjon og energinivå.

Lag karbohydrater til sist

Jeg fortaler ikke å telle kalorier. Forutsatt at du spiser nok sunne fettstoffer og stikker omtrent til de daglige porsjoner som er skissert over, er alt du trenger å gjøre, å spise når du er sulten og stopper når du er full. Den eneste tingen jeg anbefaler, er å spise din daglige servering av carb-tung frukt eller stivelse om kvelden. (For stivelse, jeg anbefaler søte poteter, yams, gulrøtter og butternut squash. For frukt, hold deg til bær, sitroner, limes, avokado og kokosnøtter.)

Mange dietter forteller deg å slutte å spise karbohydrater etter en viss tid på dagen, men jeg er uenig. Å spise karbohydrater om morgenen vil øke matbehovet ditt hele dagen, såpe dine viljestyrkebeholdninger og trette deg ut. Å spise dem om kvelden i stedet vil hjelpe deg med å unngå dette, pluss det vil øke serotoninnivåene dine for å sikre deg en bedre natts søvn, noe som vil gjøre underverk for din energi neste dag.

For mer fra Dave Asprey besøk bulletproofexec.com
For mer fra Dave Asprey besøk bulletproofexec.com

Populært emne