Slik begrenser du barnas skjermtid uten å gi massive trøster

Innholdsfortegnelse:

Slik begrenser du barnas skjermtid uten å gi massive trøster - øVELSER 2023
Slik begrenser du barnas skjermtid uten å gi massive trøster - øVELSER 2023
Anonim

Det er ingen måte å bekjempe fremgangen til den digitale tidsalderen, og uansett hvor frustrerende det er at din fireårige allerede er mer teknisk kunnskapsrik enn du noensinne vil være, er det viktig å la barna dra nytte av de underverkene som teknologien nå tilbud.

Men for mye av en god ting gjelder absolutt for barn og teknologi, takket være de negative effektene på utviklingen av sosiale ferdigheter.

Vi snakket med Clare James, psykoterapeut for Natural Nurture nursery, om skjermtiden som kan ha på barn og bedt om råd om de beste måtene å begrense skjermtiden.

Hvor mye tid bør barna tilbringe foran skjermene og hvilke problemer kan utvikles når dette blir overskredet?

American Psychiatric Association og American Academy of Pediatrics foreslår at det maksimale et barn bør bruke foran en hvilken som helst enhet er en til to timer per dag. Det ville være maksimum.

Vi ser på utviklingen av barn i samspill med "andre". Så når barnet er på skjermen, er samspillet med å snu skjermen. De har ikke samspillet med øyekontakt med den andre, eller intonasjonen av stemmer og matchende ansikts cues med det som blir sagt. Barn kommer nå til førskole og grunnskole, og de kan ikke lese lærerens eller andre elevers ansikts-signaler. De blir ganske selvabsorberte, og de er derfor ikke i stand til å forholde seg til den andre.

Det er også ideen om at barnets følelse av nysgjerrighet er begrenset. De får belønningen fra enhetene basert på prediktive algoritmer som holder barnet nesten i en trance-lignende tilstand, fordi dopaminbelønningsmekanismen er aktivert, men det er ikke noe sosialt engasjement med det andre. Barnet utvikler seg da ikke i verden og ser hvordan ting fungerer.

Når du er utenfor å bygge noe, observerer du ting og prøver å forhandle hvordan du skal jobbe med den andre. Du lærer ferdigheter i teambygging, deling, forstå andres perspektiv, initiativ, hvordan verden fungerer og hvordan kroppen din fungerer. Den romlige bevisstheten blir sløv når du står foran en skjerm for fire eller fem timer om dagen, eller enda mindre.

Er alle skjermene det samme?

Når barnet ser på TV, har barnet en sjanse til å snakke med den andre og blikk vekk, men når du ser på en enhet, er det ingen distraksjon og ingen å snakke med den andre. Det tegner barnet inn og det virker som om det er et forhold, men det er det ikke. Det er manipulasjon i stedet for et forhold.

Er det viktig for foreldrene å overvåke deres egen skjermbruk rundt barna sine?

Ja, det begrenser interaksjonen. Hvis du går et sted og ser på folk som skyver barnevogn eller med barna, ser de alltid ned. Foreldre ser på telefonen, barnet er på en enhet, og det er ingen visuell interaksjon. Det har blitt en norm for foreldrene. De er virkelig ikke klar over konsekvensene av deres handlinger på barna sine.

Se relatert Lag denne sunne bananflapjacksoppskriften med KidsApples nye funksjoner som hjelper deg med en digital detox Hvordan en digital detox kan hjelpe deg med å sove bedre og være mer produktiv

Hva er den beste måten å begrense tiden ungene bruker på skjermbilder?

I stedet for å si "du kan bare ha en time i dag", si "du kan ha to halvtimes økter, er ikke så bra?" Kom fra et sted av overflod snarere enn begrensning.

Ikke forby det, fordi du ikke kan. Teknologi er viktig for disse barna, det er en del av livet, men det er ikke hele livet. Noen ganger trenger barn litt stille tid, og noen ganger kan en enhet være ganske beroligende og beroligende. Så du kan ikke slå den, men du kan overvåke den og si: "Dette er hva vi skal gjøre nå, og det er timeren. Du har 20 minutter. Og etter 20 minutter skal vi slå av det og gjøre noe annet. "Da lærer de å kontrollere sine frustrasjonsnivåer.

Når du tar disse enhetene bort når de har hatt dem i to eller tre timer, har de hatt dette belønningssystemet med en prediktiv algoritme som gir belønningen intermittent for å holde barnet engasjert og involvert. Når du fjerner det plutselig eller tilfeldig, vil de ha det tilbake og bli veldig frustrert.

Problemet med dette er at da har du pappa eller mamma på telefonen eller enhetene. Du må være konsekvent. Et barn vil si, "men du er på din!" Hvis barna ønsker å snakke med deg, og du er på telefon, ikke bli overrasket hvis de mister interesse og ikke ser på dine regler og regler er. Hvis du ikke er konsekvent, hvorfor skulle de være?

Populært emne