Slik holder du dietten fra å drepe testosteronnivåene dine

"Til syvende og sist er vi en gjeng med celler, sier Dr. Bryan Walsh, en bidragsyter til ernæring coaching og forskningsselskap Precision Nutrition. Han tror på å bruke næringsprinsipper for å støtte din fysiologi i stedet for hurtigreparerte legemidler. Her forklarer han hvordan hvis vi beholder cellene våre med riktig drivstoff, vil de holde testosteronnivået sunt og oss i optimal stand.

Testosteron er avgjørende for å bygge muskler, brenne fett og en aktiv kjørebase. Nivåene faller ikke mens du er eldre, men mengden tilgjengelig for bruk i kroppen gjør det. Drastiske humørsvingninger, lange fall i motivasjon og sliter med å bygge muskler er alle varselsignaler, som er å våkne opp uten en ereksjon oftere enn du gjør med en.

Hvordan øke testosteronnivåene.

Opprinnelig årsak

Stress, betennelse og giftstoffer fra mat eller rengjøringsmidler kan alle bidra til lav testosteron. Hvis du tror du har lave nivåer, er det viktig å få en helhetlig test fra legen din - du kan ha de samme symptomene som andre, men årsaken kan være annerledes. Imidlertid tror jeg den primære årsaken vil være celle dysfunksjon.

Celler, inkludert testikkelceller, trenger bare tre ting å være sunn: 1) drivstoff og næringsstoffer til å bruke den, 2) evnen til å kvitte seg med frie radikaler og kjemikalier som skader celler, og 3) de optimale surhetsgraden og hydrering miljø for cellen skal fungere. Mikronæringsstoffer som vi trenger i små mengder gjennom hele livet - blant aminosyrer, slik som taurin, spormineraler som selen, og vitaminer som B6 (pyridoxin) - virke i alle disse cellulære prosesser. Uten disse er optimal funksjon for å bygge muskler eller miste fett ikke mulig fordi cellene ikke er sunne.

Søppelmat

Dessverre er det ikke noe som et "testosteron-boosting diett". Sink, som vanligvis er forbundet med å øke T-nivåer, vil hjelpe hvis du er mangelfull. Hvis du ikke er, vil det, som de fleste, ikke gjøre forskjell.

Så hva er løsningen? I det minste sørg for at du treffer RDA for alle mikronæringsstoffer, ikke bare de som sink som normalt anbefales. For å gjøre dette, spis et variert kosthold av kjøtt og grønnsaker, og velg organisk helmat som ikke har blitt forurenset av plantevernmidler. Unngå behandlet mat også og som en god forsikring ta daglig multivitamin.

Tikker disse ernæring boksene vil holde cellene friske, bidrar til å korrigere og støtte deres fysiologiske mekanismer og avverge eventuelle fall i ytelse - i gymsalen og på soverommet.

Redusere underskuddet

De fem vanligste makronæringsfeilene

mikronæringsstoffer% DeficentUK RDA for voksneFå det fra
Vitamin E86%15mgChard, solsikkefrø og chili
folat75%0,4 mgLinser, asparges, brocolli
Kalsium73%1000 mgTofu, pak choi, yoghurt
magnesium68%400mgSpenat, gresskarfrø, squash
Vitamin A55%0,9 mgSøtpotet, gulrøtter, kale
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar