Hvordan påvirke andre

Innholdsfortegnelse:

Hvordan påvirke andre - øVELSER 2023
Hvordan påvirke andre - øVELSER 2023
Anonim

Vi liker alle å tro at vi har rasjonelle sinn, ikke sant? Faktisk styres vi av våre følelser og ønsker, selv når vi tror vi lager logiske, informerte beslutninger. "Et forsøk på å forandre andres sinn vil lykkes hvis det retter seg mot de kjerneelementene som styrer hvordan vi tenker", sier nevrologist Tali Sharot, forfatter avDet innflytelsesrike sinnet. "Vårt ønske er hva form vår tro. Det er de motivasjonene og følelsene vi trenger for å gjøre en forandring. "Så om du prøver å skaffe penger, overbevise barna dine om å gjøre noe (noe!), Komme videre på jobb eller bare få noen til å forstå deg bedre, Følg Sharots forslag til å lykkes tidligere.

1. Finn felles grunn

Vårt instinkt er å prøve å endre folks tro og handlinger med bevis som viser at de er feil. Men i møte med fakta som kolliderer med deres tidligere tro, kommer folk opp med motargumenter eller bare vende seg bort. I stedet finner du argumenter som stole på felles grunnlag. Hvis din ektefelle er satt på å flytte til et annet land, men du er ikke opptatt, ikke produsere statistikk som viser at kriminaliteten er høy eller lønnene er lave der. I stedet er det enighet om at det er et flott land å bo i, men påpeke at oppholdet der du er, betyr at du er nær venner og familie.

2. Del følelsene

Bevis viser at følelser er effektivt smittsomme - en kraftig tale eller dramatisk film kan få folk til å "krysse sammen" og begynne å oppleve de samme følelsene samtidig. Vær oppmerksom på at du fremkaller følelser i andre bare ved å oppleve dem selv. Hvis noen stresses og reagerer dårlig på et tilbakeslag, kan det ikke hjelpe å rope på dem for å roe seg ned. Det forblir rolig, det vil oppmuntre dem til å være rolige.

3. Lag et incitament

Ofte er vårt instinkt å forsøke å endre folks handlinger ved å varsle om fremtidige farer. "Hvis du ikke jobber hardt, vil du mislykkes!" Men frykt kan demotivere mennesker og føre dem til å fryse opp i stedet for å handle. Å bruke positive strategier for å endre atferd, som for eksempel å gi umiddelbare belønninger, er mer sannsynlig å utløse hjernens "go" -respons. I en studie, advarsel medisinsk personale at de må vaske hendene for å hindre å spre sykdom, påvirket ikke deres oppførsel; gi dem en poengsum som økte hver gang de fulgte sanitære prosedyrer gjorde.

4. Gi dem byrå

Folk verdsetter ting mer hvis de tror at de har valgt dem eller gjort dem (noen ganger kalt "IKEA Effect" - den bokhylle du setter sammen er bedre enn en fabrikkframstillet, ikke sant?). Det er derfor å gi ordre ofte, fordi folk føler at deres uavhengighet har vært begrenset. Å utvide sin følelse av byrå gjør dem lykkeligere og mer kompatible. For eksempel, spør førskolen din om de ønsker å bli kledd eller som deg å kle på dem. De skulle ende opp med å kle seg, men å gi dem valget betyr at de vil være mindre motstandsdyktige.

Det innflytelsesrike sinnet av Tali Sharot, RRP £ 18,99 (Little, Brown), er ute nå. Kjøp på Amazon

Populært emne