Hvordan forbedre søvnen din (i fem minutter)

De beste tingene i livet er selvsagt gratis - og de beste tingene for kroppen din er intet unntak. Tid i soverommet er like viktig som å drepe det på kjøkkenet eller treningsstudioet når det gjelder å forbedre helse, ytelse og kroppssammensetning. Kvalitetskontrollen holder deg glad, mentalt sunn og mager, mens kronisk dårlig søvn roterer dine hormoner og gjør det sannsynlig at du vil pakke på fett. Så får du nok?

Du kan kanskje kjenne noen som hevder å komme forbi fem timer i natt - men med mindre de er i den genetisk begavede 1-3% av befolkningen som forskere kaller "soveliten", er de sannsynligvis overdrevet (eller bare sliten alle tiden). De fleste trenger minst 7½ timer, og studier tyder på at personer som sover færre enn seks timer i natt, får nesten dobbelt så mye vekt over en seks år som folk som går regelmessig fra syv til åtte.

Det er ikke helt klart hvorfor dette skjer, men ett forslag er relatert til appetitt. Sleep upregulates produksjonen av fullhet-hormon leptin, mens ned-skiftende sult-hormon ghrelin. Det er også bevis på at det blir ødeleggelse med insulinnivåene dine, påvirker kognisjon og ruinemood. Tid til å fikse det.

Endre miljøet ditt

Hvis gardinene fremdeles lar seg lyse ute, kan det være verdt å endelig gjøre den turen til IKEA du har satt på. Å gjøre rommet ditt så mørkt som mulig hjelper kroppens produksjon av melatonin, hormonet som utløser søvn. Hvis du har standbylys i soverommet ditt, må du enten slå av enhetene helt (foretrukket) eller dekke dem med kanalbånd.

Drikk mer vann

Ikke ta en full pint før sengetid, men hold deg hydrert fordi den vil holde alle kroppens systemer på nettet, inkludert regulering av hormonene du trenger for søvn. Hold vann i nærheten av sengen, og hvis du overdriver det for å trenge en natts tur til badet, hold lysene av - du vil gå raskere igjen ved å ikke sende din melatoninproduksjon skrudd.

Få mer sol

Sollys holder sirkadiske rytmer på nettet, noe som betyr at kroppen din frigir serotonin til rett tid for å hjelpe søvn. Kroppen din er mest lydhør i timene fra kl. 6-8.30, så du har en annen grunn til å gå i det minste litt av reisen til jobb.

Slå av telefonen

Eller i det minste legg det i en skuff. Automatiske varsler fra sosiale medier utløser utgivelsen av dopamin, "søker" hormonet, som holder deg våken og våken. Hvis du insisterer på å bruke den, skru lysstyrken ned - blend fra blå skjermer er en annen ting som ødelegger melatoninproduksjon.

Løs hjernen din

Hvis du har mye på tankene dine før sengetid, finner du det vanskelig å slå ned, så få det ut av hodet og på papiret. Skriv en oppgaveliste om morgenen, inkludert e-postmeldinger du må sende eller svare på, samtaler du må gjøre, ting du trenger å fullføre og eventuelle kreative tanker du vil huske.

Rydde rommet ditt

Bortsett fra å trippe deg opp i løpet av de tidlige timene, viser studier at rot kan påvirke tankegangen. Ta et minutt eller to før sengetøyet for å kaste klærne inn i klesvaskkurven, sett bøkene tilbake på hyllene og koble ekstra strømledninger i en skuff. Ingen åpenbar plass til noe? Gjør noe - eller bli kvitt det.

Skift din tankegang

Endring starter i hjernen din. I stedet for å se søvn som et hinder for å jobbe rundt, se på det som en spesiell godbit - en ekstra halvtime med strålende nedetid, i stedet for det vanlige etter-11pm Netflix-trålet. Se fram til dine tidlige netter - unngå dem ikke.

Nå får du en bedre morgenrutine

Og finn flere måter å #swapforgood med BRITA fill & go Active

Kjøp en BRITA fill & go Active nå for bare £ 7.99 (normalt £ 12.99)

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar