Hvordan håndtere dine følelser etter en traumatisk fødsel

Et stress av en vanskelig fødsel kan ta sin toll både følelsesmessig og fysisk. Å ta de første trinnene vil hjelpe helbredelsesprosessen

Å ha en baby er ment for å være en av de lykkeligste opplevelsene i livet ditt, men ifølge Birth Trauma Association hvert år, forlater 200 000 nye mødre seg bekymret over hvordan deres babyer kom inn i verden.

Hva er fødselstrauma?

Fødsel er en opplevelse som kan la oss alle lure på hva som nettopp skjedde, men for noen kvinner blir de igjen med fødselstrauma, hovedsakelig posttraumatisk stresslidelse etter hendelsen. Symptomer inkluderer tilbakeslag, depressive følelser, følelser av utilstrekkelighet og tilbakevendende negative tanker om din erfaring, sier Maureen Treadwell, medstifter av Birth Trauma Association (BTA).Og du trenger ikke nødvendigvis å ha hatt en forferdelig tid i leveringspakken for å utvikle fødselstrauma. - Kvinner som har hatt rettferdige leveranser, kan også bli påvirket, sier Maureen. 'Hvis de følte seg som om de hadde kontroll, falt de bort fra dem, for eksempel.' Uansett årsak, er det mulig å komme seg med dårlige følelser, nyte morskap og ha en positiv etterfølgende fødselserfaring hvis du adresserer dine følelser ...

Følelse som: Du vil aldri gå gjennom fødselen igjen

Hvis du har hatt et vanskelig arbeid, grunner mange kvinner til "hvorfor gjør det igjen?" - selv om de vil ha flere barn. Før du tar en beslutning om fremtidige graviditeter, er det nyttig å snakke med medisinske fagfolk om hva som skjedde da du fødte, så du forstår hva som skjedde. "De fleste sykehus tilbyr en fødsels ettertanke tjeneste hvor du kan snakke gjennom din erfaring med en spesialist jordmor," forklarer jordemor rådgiver Sue Frame. Husk også at historien sjelden gjentar seg selv. 'Andre arbeid er nesten alltid raskere og enklere, sier konsulentforleder Patrick O'Brien, talsmann for Royal College of Obstetricians og Gynekologer.

Føltes som: En feil etter at du har en C-seksjon

Mange kvinner som ender med å levere i operatøren føler seg som om de har sviktet på morskapet før det er enda begynt. Sue Frame anbefaler kvinner i denne situasjonen å be om en debriefing-sesjon med sykehusets fødsels ettertanke tjeneste. "Dette hjelper ofte deg med å forstå at en keisersnitt var det eneste alternativet, og ingenting du gjorde kunne ha endret det," sier hun. Å snakke med andre kvinner som har hatt keisersnitt, kan også være nyttig. "Ikke alle føler seg negativt om keisersnitt," forklarer Maureen Treadwell. Å snakke med disse mødrene kan gjenoppbygge selvtillit og hjelpe deg med å innse at det ikke var din feil. ' Og mens det er viktig å være forberedt på muligheten for en del i fremtiden, ikke anta at en naturlig fødsel ikke er mulig. "Omtrent 60 til 70 prosent av kvinnene som forsøker vaginal fødsel etter keisersnittet (VBAC) er vellykkede, sier Patrick O'Brien.

Føles som: Skremt av å ha sex siden fødsel

Det er ikke uvanlig å føle seg rart, eller for sårt, å tenke på sex i flere måneder etter fødselen. Hvis du er bekymret, kan det være verdt å se din lege før du har sex for å forsikre deg om at du har blitt helbredet. Hvis sjekken gir deg det helt klare, går sakte.

«Bygg opp intimitet gradvis til du er klar for sex,» sier Sue Frame. 'Og hvis tanken på sex virkelig oppfordrer deg, søk råd fra din lege: en økt av NHS psykoseksuell terapi kan hjelpe.'

Føltes som: Å ha flashbacks og mareritt om fødselen

Klassiske symptomer på posttraumatisk stressproblemer (PTSD) inkluderer tilbakemeldinger, mareritt og påtrengende tanker om din erfaring. Noen kvinner føler seg panikk når andre diskuterer deres fødselshistorier, men likevel lykkelige.Rundt 30 prosent av nye mødre opplever noen PTSD symptomer. Hvis du imidlertid opplever symptomer etter åtte til tolv uker, se legen din.

Føltes som: Upset med behandling i leveringspakken

Nøkkelen til en god fødsel er hvordan den styres. «To kvinner kan ha nesten samme erfaring, men den som følte respektert og godt informert, vil se tilbake på det mer positivt enn den som følte at beslutninger ble tatt bort fra henne eller at hun var frekt snakket med,» sier Patrick O 'Brien.

Hvis du føler at arbeidet ditt var feil, prøv å skrive en konto om hva som skjedde. "Bare å skrive din fødselshistorie kan være terapeutisk," sier Sue Frame.Be om en debrief kan hjelpe deg med å forstå omsorgen du mottok. Hvis du fortsatt ikke er glad, gjør en offisiell klage, er du ved å skrive til sykehusets Patient Advice and Connection Service (PALS) et alternativ.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar