Slik får du din baby til å spise noe

Ja, selv den irriterende spiren blir en glede for babyen din hvis du følger disse tipsene ...

Ingen ønsker at deres barn skal vokse til en masete eater - når alt kommer til alt, hvem vil lage flere måltider om kvelden eller frykt å gå til en restaurant hvis de ikke har noe barnet ditt vil spise? Å spise et bredt utvalg av matvarer, inkludert frukt og grønnsaker, protein, stivelse og meieri, er også den beste måten å sikre at barnet ditt har et sunt, næringsrikt og balansert kosthold. Så langt, så bra, men hvordan oppnår du dette? Forskning viser at jo tidligere du utsetter barnet ditt for forskjellige smaker (en studie fant ut at hva en kvinne spiser under graviditeten kan forme matinnstillinger senere i livet), jo mindre sannsynlig er de å være masete om mat når de er eldre.

Smaksprøven

De to viktigste tingene å tenke på når du oppfordrer babyen til å nyte variasjon i maten, er smaker og teksturer.Trikset for å overtale en baby til å like forskjellig smak er å tilby så mange kombinasjoner av smaker som mulig, samt individuelle smaker alene. Målet er å gi hver mat minst 15 ganger når barnet ditt er ett år gammelt.Begynn med å blande elementet med noe som barnet ditt allerede er kjent med og nyter. Så, som et eksempel, hvis du ønsker å oppmuntre en kjærlighet til spire, kan du planlegge å tilby følgende blandinger:

  • Spirer med gulrot
  • Spirer med potet
  • Spirer med søtpotet
  • Spirer med eple,
  • Spirer med gulrot og potet
  • Spirer med gulrot og linser
  • Spirer med erter og ris

Du kan se at spirene vises som en del av mange forskjellige middager. Over prosessen blir babyen kjent med smaken og bør komme til å nyte den. Selv om du velger å ikke blande spirer (eller hva som helst mat) med noe annet, må du fortsette å tilby den til den lille.

Trikset for å overtale en baby til å smake på forskjellige smaker er å tilby så mange kombinasjoner av smaker som mulig

Ikke gi opp!

En studie fra Pennsylvania State Universitys Center for Childhood Obesity Research fant at små barn pleier å like en ny grønnsak mer etter at de har smakt det seks forskjellige tider - mens en annen studie fant at babyer som var utsatt for en annen grønnsak i åtte dager i en Resten var mer sannsynlig å spise den.

Spill med tekstur

Det andre aspektet ved å oppfordre en eventyrlystne baby, glad for å eksperimentere med måltidene, er å gi forskjellige teksturerte matvarer. Ikke bli sittende fast for lenge med å tilby bare purées. Det er best å bevege seg ganske snart til mashed og klumpete matvarer, og å gi fingerfôr fra seks måneder og framover.

Dos og don'ts

Ikke tilbud bestikkelser som sjokolade eller søtsaker for å spise grønnsaker - dette er bare som å øke barnets preferanse for belønningen, og ikke det sunne alternativet. Ikke bli sint, opprørt og aldri tving barnet ditt til å spise noe han ikke liker. Lav nøkkeloppmuntring og positive budskap om mat er best, selv fra en svært ung alder.Gjør et godt eksempel. Forskning viser at barn som ser voksne spiser grønnsaker, er mer sannsynlig å prøve dem selv - og en gang eldre, da andre barn spiste dem, hadde de enda større innflytelse. Ikke tving det. Barn oppdager bitter smaker i enkelte grønnsaker som brokkoli mer enn voksne - og noen vil ha en naturlig aversjon mot det. Ingen mengde prøver vil gjøre dem lik den. Hvis de liker å spise erter eller sweetcorn, bare la dem nyte det i stedet. Ikke pass på dine misliker. Ikke glem at du kan mate din baby mat som du ikke liker deg selv også. Det er ingen grunn til å videresende din mislikning av kirsebær eller fisk.Går for lyse farger. En studie fra University of Cornell fant at barna er tiltrukket av tallerkener som inneholder seks forskjellige farger - så gjør den fingermatbuffeten lyse og vakre!

Tilbyr mange smaker, men vær fast

Britiske småbarn er de pickiest eaters i Europa, ifølge en undersøkelse fra European Toddler Nutrition Index, som viste at mer enn en fjerdedel av britiske barn under fem år nekter måltider minst én gang daglig, sammenlignet med bare 15 prosent i Frankrike og Tyskland .Nesten halvparten av de britiske mumene som ble undersøkt, innrømmet at de lot småbarnet komme unna med å ikke spise bestemte matvarer for å spare tid og krefter. Og britiske mødre er også mer sannsynlig å hule seg enn sine kontinentale kolleger når det gjelder å gi barn tilgang til behandlingsskapet.Så, mens du ønsker å tilby et utvalg av puréalternativer og fingerfôr, vær så skeptisk for at barna bare kan spise søte smaker eller kjeks. Du kan sette deg opp for problemer i fremtiden!Forhåpentligvis, hvis du følger disse retningslinjene, er det eneste du trenger å bekymre deg for når du tar din småbarn til en restaurant, hans bordoppførsel, og ikke hans masete gane.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar