Hvordan bli kvitt ølmagen din (uten å gi opp pintene)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt ølmagen din (uten å gi opp pintene) - øVELSER 2023
Hvordan bli kvitt ølmagen din (uten å gi opp pintene) - øVELSER 2023
Anonim

Ingenting slukker en tørst som en iskall øl, spesielt etter en storspillvinne eller en spesielt lang og svett treningsøkt. Og fordi lager inneholder både energiutskiftende karbohydrater og hydratiserende hjelpelektrolytter, har mange en ønsket drikker rettferdiggjort å rote en hard økt med et par pints. Men hvor skadelig er sprøyting mot deg, og nå målet om å kaste bort overflødig kroppsfett? Les videre når vi skiller spritfakta fra fiksjonen.

ANBEFALT: Hvordan miste bukfett

Myte: Kaloriene i alkohol gjør deg feit

Nei, det er ikke problemet. Alkohol er andre bare for fett når det gjelder kalorier per gram, men med fokus på alkoholens kaloriinnhold er feil logikk. De 190 kaloriene eller så i en halvliter påvirker ikke kroppen din på samme måte som å spise en glasert doughnut med samme kaloriantal. Også, alkohol har en termisk effekt som betyr at du brenner rundt 1,5 av hver 7 kalorier den inneholder, bare ved å fordøye den.

På toppen av det, ifølge American Journal of Clinical Nutrition'S forskning, omformer leveren mesteparten av alkoholen vi bruker til acetat, noe som betyr at de fleste av kaloriene ikke en gang får en sjanse til å bli brukt som energi eller lagret som fett. Hold deg til moderat drikking, slik at leveren forblir frisk, men forvent ikke at magen din skal redusere i tråd med enhetens inntak. Det er maten du spiser når du har drukket det som egentlig er ansvarlig for de ekstra båndhullene.

For den beste muligheten til å bytte en ølmage til vaskemask, ikke bekymre deg for kalorier i drikkene dine - se på karbinnholdet i stedet, da det er det som skal lagres som fett. Fjern øl (10-20g per halvliter) etter et par. Gå for vin eller brennevin med diettblandere, helst brusevann og fersk lime.

Myte: Du må gi opp alkohol for å være i optimal form

Den gode nyheten er at du fortsatt kan drikke (i moderasjon), så lenge du ser hva du spiser. Forskning publisert i American Journal of Clinical Nutrition fant ut at en av de viktigste årsakene til regelmessig sprit resulterer i en ølmage, er at så snart du drikker en dråpe alkohol, prioriterer kroppen - som de fleste av oss - det over alt annet. Dette betyr at alkohol hopper på forsiden av metabolsk køen som det uhøflige molekylet det (sannsynligvis) er. Så ikke bare den kvelden kebaben har en hel dags fett- og karbinntak, det vil også bli metabolisert sakte og ineffektivt av et fordøyelsessystem som egentlig er så full som du er.

ANBEFALT: Hvor mange kalorier i en kebab?

For å unngå dette problemet, forberede kroppen din ved å redusere fett og karbinntak på drikkedager. Spis så mange grønnsaker og så mye protein som du vil, og gå for magre kilder. Proteinet og fiberen bør holde deg full, og redusere sjansene for at ønsket om en kebab stiger i utgangspunktet.

ANBEFALT: Høyproteinmat

Myte: Alkohol gjør deg sulten

Faktisk gjør det deg grådig. Den viktigste grunnen til at vi hopper junk food inn i våre ansikter når vi er pissed er fordi vi vil. Alkohol reduserer hemninger, derfor kan du plutselig kunne snakke med den personen du aldri ville ha nerve til å nærme seg. Det er også derfor du gjerne vil låne 20p av noen i busskøen for å få stekt kylling på vei hjem. Viljestyrken som stopper oss fra å forsvare Mars-barer fra det øyeblikket vi våkner er for det meste fraværende når vi er full, og det er det som skyldes de munchies.

Sørg for at du har spist bra hele dagen (mager protein og veg for seieren) og føler deg full når du kommer til puben. Hvis du er fristet til å spise mer, minner du selv om at du egentlig ikke er sulten, bare å være grådig. Bruk disse ødelagte hemmingene for å finne en prat med noen i stedet for å bøye opp en nesebag med sjetonger.

Til slutt, sørg for at du har en sunn snack klar for når du kommer hjem. Noe som oksekjøttet er godt, fordi det er lite fett, høyt i protein og har all den salte deilighet du trenger. Ovns pizza med ekstra ost pluss et lite håndstykke fra den forbannede gnisten? Forferdelig valg.

Myte: Alkohol hjelper deg med å sove

En av de beste tingene du kan gjøre for å begynne å krympe magen din, blir mer søvn, fordi en konsekvent mangel på lukkede øyne rammer opp stressnivået, noe som gjør kroppen din mer sannsynlig å begynne å lagre fett i stedet for å brenne den. Så et par drinker før sengetid er et smart trekk for å sove raskere, ikke sant?

Feil. Du kan finne en drink som sender deg til nakkelandet raskt, men sprut før sengetid er ikke en god måte å få en god natts søvn på grunn av hvordan alkohol påvirker hjernens aktivitet, ifølge forskningen i journalen Alkoholisme: Klinisk og eksperimentell forskning. Personer som drakk like før senga hadde mer sakte bølge søvnmønstre - kalt deltaaktivitet - som er perioden med dypere søvn som er knyttet til restaurering. Så langt så bra. Men de hadde også økt alfa bølge mønstre, som hjernen din vanligvis viser når du er våken. Konkurransen mellom alfa- og deltabølger forstyrrer søvn, og derfor vil du ofte våkne opp og føle seg trøtt selv om du bare hadde en drink før sengetid. Horlicks, noen?

Populært emne