Hvordan komme seg til graviditet

Innhold

Er yoga en gang i uken nok til å gjøre meg klar for graviditet? Kjører for intens eller kan jeg fortsatt trene for en 10K? Er det bra når min partner og jeg prøver å bli gravide? Vil sykling skade hans sæd? Skal jeg slutte å trene helt?

Så snart du går i gang med babyprosessen, kan historier og informasjon fra fruktbarhetsguruer, venner, media og Internett få deg til å føle deg forvirret, bekymret og usikker på hvordan du maksimerer sjansene for en sunn oppfatning og graviditet. Og hvis unnfangelsen ikke skjer innen noen få måneder, er det altfor lett å begynne å besette de finere detaljene i treningsregime og diett - et ekstra stress du ikke trenger når du prøver å lage en baby!

Vel, ta et dypt pust og slapp av. Helse og fitness ekspert, personlig trener og mor til to Jane Wake, grunnlegger av trenings- og velværetjenesten Baby A-Wake, har treningsrådgivningen du trenger - og det er ikke behov for en drastisk endring i livsstil, bare en liten forberedelse. Selvfølgelig er det viktig å spise et godt balansert kosthold fylt med frisk frukt og grønnsaker, mager protein og sunne fettstoffer for babyarbeid, men mange par fokuserer på ernæring, mens de ikke tar hensyn til deres kondisjon. "Det er bevis for å vise at det passer deg ikke bare om helsen din, det handler også om helsen til babyen din. Å være gravid kan være en belastning på deg, du kan føle deg syk, sløv, trøtt og svak, men hvis du er i form, Du kommer til å være i stand til å håndtere det mye bedre. Du skylder det selv og din baby for å optimalisere helsen din før du blir gravid, fordi du og din baby skal høste fordelene. Også fitteren og sunnere du er og nærmere er du til din ideelle vekt, jo mer sjanse du har for å tenke, "legger Wake.

Zita West, anerkjent fruktbarhetsekspert og forfatter av Planlegg å bli gravid (Dorling Kindersley, £ 14,99) er enig. "Trening er av verdi for en følelse av velvære og en endorfinutløsning - det er en stor stressavlastning - og det handler også om å forberede kroppen din til å bære en baby." Å ha riktig kroppsvekt kan øke sjansene dine for å bli gravid, så hvis du har noen vekt å miste, gir du deg selv tre måneder for å bli sunnere og slankere, for å forbedre din hormonbalanse.

Som fittermamma bør kroppen din jobbe mye mer effektivt under graviditeten, legger Wake. "Navlestrengene hos kvinner som er fitter har en tendens til å være tykkere og sterkere, slik at næringsstofftilførselen til babyen ofte er bedre. Moderat aktivitet under svangerskapet antas også å ha en positiv effekt på babyens helse. Studier har vist babyer av utøve mødre blir født slankere og sunnere, som har fordeler for barnet for resten av livet. "

Wake sin egen graviditet, med datteren Gracie, er et godt eksempel. "Fordi jeg allerede var i form, var jeg i stand til å fortsette å trene gjennom graviditeten min, og det betyr at du kan komme seg raskt og trene igjen raskere etter fødselen. Under graviditeten hadde jeg hyperemesis gravidarum. med denne tilstanden, men jeg jobbet med en ernæringsfysiolog og kunne fortsette uten å være bedrenget. I løpet av denne tiden kunne jeg ikke trene til det nivået jeg ville ha gjort.

"Jeg gikk for turer for å holde meg i bevegelse. Men jeg var virkelig egnet før jeg ble gravid, hvis jeg ikke hadde vært, ville jeg ikke ha vært i stand til å plukke opp øvelsen igjen da jeg ble bedre, som var etter omtrent fem måneder ."

Wake sier å føle deg som best og komme til din ideelle vekt, det er en god ide å trene tre måneder i forveien, ved å spise godt, trene og redusere stresset i livet ditt. Men det er viktig å gå lett på treningsintensiteten din - vi snakker ikke om å forberede en Ironman-begivenhet her! "Det er ikke å si at du ikke kommer til å bli gravid hvis du trener veldig hardt, men dette handler om å maksimere sjansene dine," sier Wake. Så det er et nei til ting som å løfte virkelig store vekter og kretser med korte, skarpe økter med høye intensiteter. "Det handler ikke om å øke fitnessen din, men nå riktig nivå ved å gjøre konsekvent trening."

West sier at mange av kvinnene hun ser på klinikken hennes, er i ekstreme - noen gjør ingen øvelse og andre alt for mye. "Hvis du gjør for mye, som for eksempel 16 timer treningsøkter i uka, kan det påvirke syklusene og vekten din." Å være under- eller overvektig kan forstyrre hormonnivåene, advarer West, noe som kan bety at du ikke eggløser hver syklus. Og hvis du har en underliggende tilstand, som polycystisk ovariesyndrom (PCOS), kan vanlig, moderat trening hjelpe deg med å kontrollere vekten din. Etter eggløsning vil du ikke vite om du er gravid eller ikke, til neste periode er forfalt, så det kan være risikabelt å trene med høye intensiteter i denne tiden. "Varme kan være svært skadelig for fosteret og trene til ekstremer øker kjernekroppen din, noe som er skadelig for det voksende fosteret," sier West.

Og hvis du er bekymret for at effektive treningsøkter, for eksempel løping, kan "løsne" et embryo, er det ikke nødvendig. "Embryoer faller ikke bare ut, men hvis du har en historie med abort og komplikasjoner, må du være mer forsiktig, sier West.

Slapp av, nyt prosessen og elske så ofte du kan, og ikke bare i dine mest fruktbare dager! «Jeg tror ikke på å fokusere på sex rundt det ovennevnte tidspunktet når du er mest fruktbar (vanligvis tre dager)," sier Wake. "Hvis du er for klinisk om dette, kan det forbedre stress og forventninger. Hvis du nyter sex, er du mer sannsynlig å ha mer sex og mer sannsynlig å bli gravid. Gjør det du kan for å forbedre denne følelsen av velvære for du og din partner - det er veldig kraftig faktisk! "

Denne artikkelen ble først oppført i Women's Fitness

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar