Hvordan bli bedre på (nesten) noe

Vi er alle født med en gave, sier psykolog og prestasjonsekspert Anders Ericsson - men den gaven er ikke for et bestemt talent som musikk eller sport: det er en uendelig tilpasningsdyktig hjerne som kan bli bra på alt med trening. Og det betyr ikke bare mye trening, som "10.000 timer" teorien antyder, men riktig trening. Uansett hvilken ferdighet du vil mestre, er det du trenger å gjøre.

1. Finn den rette læreren

Du vil gå raskere når det læres av noen som kan demonstrere den riktige måten å utføre ferdigheter, gi nyttig tilbakemelding og design praksis aktiviteter for å overvinne spesielle svakheter.

Når du ser på lærerens omdømme, hopper du over vurderinger om hvor mye moro leksjonene deres er og ser etter spesifikke beskrivelser av fremdrift og overvinne hindringer.

Hvis det er flere aspekter til motivet ditt, rekrutterer du flere lærere - Dan McLaughlin, som ga opp en fotografiskarriere for å prøve å bli en pro golfspiller, startet med en golf trener, en styrker og kondisjonstrener og en ernæringsfysiolog. Og hvis du finner at du har sluttet å forbedre, er det på tide å søke etter en ny lærer.

2. Engasjere fullt ut

Natalie Coughlin har felles rekord for de fleste olympiske medaljer vunnet av en kvinnelig svømmer - men hun ble ikke stor i bassenget før hun lærte å engasjere seg gjennom hele hennes praksis.

I stedet for å la tankene hennes vandre, fokuserte hun på sin teknikk, og prøvde å gjøre hvert slag så nær perfekt som mulig og finne ut nøyaktig hvordan kroppen følte seg under et "perfekt" slag. Når hun hadde en klar ide om hva det stakk føltes som, visste hun da hun var avvikende fra det og jobbet med å minimere avvikene.

For å forbedre fokuset, prøv kortere treningsøkter med klarere mål. Det er bedre å trene på 100% innsats for mindre tid enn på 70% innsats for en lengre periode. Og få nok søvn.

3. Hjelp deg selv

Når du praktiserer, gjør ikke det samme om og om igjen tankeløst: finne ut dine svakheter og prøv forskjellige metoder for å forbedre til du finner noe som fungerer.

En student trening for å være ringmaster på en sirkusskole i Brasil fortalte meg hvordan han lærte å holde publikum interessert. Han dro til Rio sentrum i rushtiden og slo opp samtaler med pendlere. De fleste hadde travelt, så han måtte bruke sin stemme og kroppsspråk for å holde oppmerksomheten sin. Han var bevisst, timing hvor lenge han holdt hver samtale og merket hvilke teknikker som fungerte.

Bruk de tre Fs: Focus. Feedback. Fiks det. Dette er målrettet praksis.

4. Opprettholde motivasjon

Komme i gang er enkelt. Det er spennende, det er energibesparende - men når du ikke forbedrer seg så fort du håpet, svekker din løsning. Det er derfor treningsstudioer som var overfylt i januar, er bare halvfull i juli.

En effektiv måte å opprettholde motivasjonen på er å sette opp en fast tid til å øve som er ryddet av alle andre forpliktelser og distraksjoner. Da jeg studerte fiolinstudenter i Berlin, fant jeg mest foretrukket å trene så snart de stod opp - de satte opp sine tidsplaner, slik at det ikke var noe annet å gjøre på den tiden.

Minimere innflytelsen til alt som kan forstyrre trening. Hvis du blir distrahert av smarttelefonen, må du slå den av - og la den helst være i et annet rom. Hvis du ikke er en morgenperson, flytt treningsøkten til senere på dagen når kroppen din ikke kjemper mot deg.

Peak: Hvordan alle oss kan oppnå ekstraordinære ting av Anders Ericsson (samskrevet med Robert Pool) er ute nå, RRP £ 9,99 (Vintage), kjøp på amazon.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar