Slik leter du Maranoia foran London Marathon

Innholdsfortegnelse:

Slik leter du Maranoia foran London Marathon - øVELSER 2023
Slik leter du Maranoia foran London Marathon - øVELSER 2023
Anonim

Så mange mennesker blir nervøse før de kjører en maraton som pre-42.2km sommerfugler har sitt eget navn - maranoia. London Marathon kan være en av de mest nervepirrende løpene av alle, fordi det er så stor begivenhet at det nesten er umulig å unnslippe dekningene i dagene som fører opp til det.

Maranoia kan føre til at du stiller spørsmål til alt - utstyret du skal bruke, tiden du tar sikte på, selv om du kan avslutte. Selv om det er naturlig å føle seg nervøs, kan det bli et problem hvis du finner at du ikke kan sove fordi ditt sinn er summende med tvil.

Trener snakket med sportspsykolog Jo Davies fra jdpsychology.co.uk for noen råd om å redusere effektene av maranoia.

Hvor vanlig er maranoia?

Det er helt normalt å føle noen nerver eller sommerfugler før maraton. Dette gjelder spesielt hvis det er ditt første maraton, fordi det er noen frykt for det ukjente hvis du ennå ikke har kjørt hele 26 miles.

Selv løpere som har gjennomført en maraton før, kan føle litt apprehensjon om de fysiske og følelsesmessige utfordringene som kjører avstanden bringer. Krydrede eller konkurrerende maratonløpere kan oppleve en litt annen form for nerver, med hensyn til deres tid eller resultat.

Hva er de vanlige måtene det manifesterer seg?

Løpere kan oppleve "hva om" tanker. Hva om kroppen min gir opp på meg? Hva om jeg ikke oppnår mine mål? Eller de kan forestille seg verste situasjonssituasjoner, for eksempel ikke å kunne fullføre løpet.

Noen ganger vil hjernens emosjonelle sentrum blåse utfordringer ut av proporsjoner. Det kan si: "Prognosen er for varmt vær, men jeg har trent hele vinteren i kulde, så jeg vil aldri kunne løpe all den måten i varmen!" Eller katastrofale scenarier ulogisk - "Jeg nøt akkurat, er jeg Jeg blir kaldt? Hva om jeg er uvel på løpedag ?! "

Nerver kan også oppleves fysisk når de tenker på maraton eller på løpedag, for eksempel følelse av sommerfugler i mage, kvalme eller økt hjertefrekvens eller adrenalin.

Se relatert Hvordan håndtere mentalt når det kommer til å bli tøft i Marathon Hva skal du gjøre når London Marathon ikke går til Plan19 Tips til London Marathon First TimersNine ting jeg lærte å kjøre London Marathon på 45

Hva er noen gode måter å lette på frykten om løpet i dagene som fører opp til det?

Påminn deg selv om hvorfor du er i stand til å oppnå dine mål, for eksempel forberedelsene du har gjort og opplæringsopplevelsene du har samlet. Skriv alle disse grunnene ned og se på dem når selvtillit begynner å krype inn.

Fokus på hva du kan kontrollere. Ofte vil frykten ta oss til ukontrollable som vær eller utfallet. Ta deg tilbake til nåtid og hva du direkte kan påvirke ved å spørre deg selv hva som er viktig nå. Det kan være at du trenger litt hvile, eller å brenne kroppen din fornuftig, eller å ha en mild løp, eller å gjøre noen strekker, eller å planlegge reisen din til løpet.

Tenk deg å oppnå dine mål. Visualisere deg selv som krysser målstreken, vil gi deg tankene og kroppen din for å være rase klar. Du kan også arbeide gjennom eventuelle forventede utfordringer for å utvikle tillit til dine håndteringsmekanismer. For eksempel, tenk å holde tritt opp til tross for ubehag.

Påminn deg selv om hva du ser mest frem til å drivstoffe motivasjonen din. Det kan passere ikoniske landemerker, øke penger til veldedighet eller personlig gjennomføring av å kjøre lengre eller raskere enn du noensinne har før!

For mer informasjon om hva som trengs for å lykkes på løpedag, sjekk ut New Balance's Variables of Victory marathon guide.

Populært emne